MENU

Από το βράδυ της Τρίτης φίλοι μου παρακολουθούμε εμβρόντητοι την ιταμή δράση του εξυγιαντικού τόξου, που προσπαθεί να αποδομήσει το σοκαριστικό έργο του προέδρου στην Ακαδημία. Τολμούν να κατηγορούν τον πρόεδρο ότι δεν εξέφρασε με σωστό τρόπο τα παράπονά του στα παιδάκια. Τι θέλατε να κάνει δηλαδή; Να παρελάσει αλά Monty Python στου Ρέντη μπας και πιάσουν το μήνυμά του οι ανήλικοι; Είναι να γελάει κανείς με αυτά που διαβάζει. 

Ευτυχώς η πλειονότητα του Τύπου την ώρα που ο πρόεδρος έδειχνε το δάχτυλο στα μικρά, προτίμησε να σταθεί στο φεγγάρι που ‘χει φτιάξει με τις επενδυσάρες των 40 μυρίων του.

Και είναι αξιέπαινος ο δημοσιογραφικός κόσμος που συγκρατήθηκε και δεν ζήτησε -όπως θα έπρεπε- τον εγκλεισμό των πιτσιρικάδων σε μια σωφρονιστική λέσχη τάβλι για να μάθουν απ’ τον Αλέκο τον Αλεξανδρή τα μυστικά του ρεφ αγωνίζεσθαι, ώστε να μην αμαυρώνουν τις επενδύσεις του προέδρου. Δηλαδή ο Θέμης Μάνεσης πόσα παραπάνω γκολ από αυτούς είχε χάσει και μπήκε 2 χρόνια στις φυλακές ανηλίκων;

Κάποιοι δημοσιογράφοι σκέφτηκαν να γράψουν μια κριτική αλλά επικράτησε η αγάπη για την οικογένεια ενώ κάποιοι άλλοι θυμήθηκαν ότι η κρητική γράφεται με «η» και ζήτησαν μια ρακή να πάνε κάτω οι αρχικές σκέψεις. 

Ως εκ τούτου απέμεινε η στιβαρή, αντρίκεια, καθώς πρέπει σε 17χρονα ομιλία του προέδρου που χαιρέτισαν τόσο τα mainstream Μέσα όσο και ο «Γαύρος» της λογικής και της σύνεσης:     

«Πολύ σοβαρή και με ουσία, ήταν η ομιλία του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, προς τους Νέους του Ολυμπιακού. Ο ηγέτης του Συλλόγου έκανε, κάνει και θα συνεχίσει να κάνει, αυτό που είναι σωστό, για τον Ολυμπιακό. Και μόνο. Μίλησε με γλώσσα αληθινή και δεν προσπάθησε να… χαϊδέψει αυτιά». Και είναι άξιος συγχαρητηρίων γι’ αυτό. 

Άλλοι στα 17 τους δεν μπορούν να πάνε σινεμά να δουν τον Τζόκερ και οι πιτσιρικάδες του Ολυμπιακού που τον είδαν μπροστά τους έχουν και παράπονο; 

Ή μήπως νομίζουν ότι για την ανακαίνιση των παιδικών χαρών του Πειραιά και των ακαδημιών του Ολυμπιακού για να ξανακουστούν παιδικές φωνούλες και χαμόγελα δεν απαιτούνται λεφτά; Εδώ μιλάμε για επένδυση μεγαλύτερη και απ’ τις Καρυάτιδες στο Ελληνικό:

«Στην Ακαδημία του Ολυμπιακού, στην οποία επενδύονται ετησίως πάρα πολλά λεφτά, οφείλουν άπαντες, να έχουν ως γνώμονα ΜΟΝΟ την ανάδειξη του Συλλόγου». Αλλιώς, δεν το ‘χει σε τίποτα ο πρόεδρος να πάρει τα ωραία εκατομμυριάκια του Τσάμπιονς Λιγκ και να πάει να αγοράσει 5 εφημερίδες ακόμα (3 ιταλικές και 2 ισπανικές. Από Ελληνική, η μόνη εφημερίδα που δεν έχει αγοράσει ακόμα είναι της Κυβερνήσεως).

Καθήκον των μικρών φίλοι μου είναι να μην βγάζουν κιχ και να ακούνε προσεκτικά όσα τους λένε. Έτσι θα έχουν εξασφαλισμένη επαγγελματική αποκατάσταση. Αν κοπούν από την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού μπορεί να σταδιοδρομήσουν ως μικρόφωνα της Nova στα διαγγέλματα του Σάββα. 

Και το πιο βασικό απ’ όλα. Οφείλουν να θυμούνται ότι δεν είναι πια παιδιά. Στην ηλικία τους ο Οφορίκουε είχε ήδη παίξει 3 χρόνια στην Καλαμάτα και 6 στον Ολυμπιακό (μετά έκλεισε τα 17 και μπήκε στα 16):  

«Ποδοσφαιριστές 17 και 18 και 19 ετών, δεν είναι παιδιά. Είναι, πλέον, άνδρες. Άνδρες, στο κατώφλι της πρώτης ομάδας και ΕΤΣΙ πρέπει να φέρονται! Το αποτέλεσμα έρχεται δεύτερο, όταν το προκαλεί νοοτροπία, η οποία είναι… ανεπίτρεπτη, για την ιστορία και τις αξίες του Ολυμπιακού». Επιτρέπεται 17 χρονών γαϊδούρια να μην έχουν στο  βιογραφικό τους ούτε ένα από τα 3 παράσημα ολυμπιακοφροσύνης; Κανονικά στην ηλικία τους θα έπρεπε:

1) Να βουτάνε για scuba diving και όταν ο διαιτητής σφυρίξει πέναλτι να του λένε: «Εντάξει, εγώ έπεσα για πέναλτι, εσύ έπρεπε να το δώσεις;». 

2) Να έχουν στο ενεργητικό τους over 2,5 κακουργήματα γιατί ο σύλλογος εκτός από μελλοντικούς ποδοσφαιριστές χρειάζεται και προέδρους.

3) Να έχουν άδεια οδήγησης. Γιατί άνθρωποι είμαστε, Πόλο και κάτι μπορεί να χρειαστεί. 

Όσο για εκείνους που είδαν απειλές και πράσινα άλογα πίσω από τα λόγια του προέδρου, είναι βαθιά νυχτωμένοι:

«Ο κ. Μαρινάκης δεν είχε σκοπό να… απειλήσει κανέναν. Εκείνος ξέρει και θα κάνει αυτό που πρέπει, για το καλό του Συλλόγου, όσες αλλαγές και αν χρειαστεί να εφαρμόσει!». Τα περί απειλών είναι ευφάνταστα σενάρια των εξυγιαντών.

Αν ο πρόεδρος τους πρότεινε το πακέτο Nova 3 Play Family και αρνούνταν την προσφορά του, μπορεί και να υπήρχε ένας μικρός λόγος ανησυχίας. Αφού δεν τέθηκε τέτοιο θέμα όμως δεν πρέπει να αγχώνονται. Στο χέρι των μικρών είναι να αλλάξουν την εικόνα:

«Στο χέρι των ποδοσφαιριστών της ομάδας Κ19 είναι, να βελτιώσουν την εικόνα τους, να βελτιώσουν την αντίληψη και τη νοοτροπία τους και να παίξουν το ποδόσφαιρο που μπορούν! Αυτό που τους έφερε στη μεγαλύτερη Ακαδημία, της μεγαλύτερης ομάδας στην Ελλάδα!

Εκεί όπου τα προνόμια και οι υποχρεώσεις, όσων φέρουν το σήμα του Ολυμπιακού, πάνε χέρι-χέρι».Και σιγά το δύσκολο έργο που έχουν.

Αν φέρουν καμιά πρόταση από Ρόμα ή Μπενφίκα, στηρίζουν το No Politica (από το κέντρο και αριστερά, γιατί από το κέντρο και δεξιά είναι (Ka) No Nikotita) και κάνουν και 3 refresh την ημέρα στον Γαβαθιώτη για να σπάσει το στοιχειωμένο ρεκόρ των 42 κλικ, τότε το μέλλον τους θα είναι σίγουρα λαμπρό. Ως δανεικοί στη Νότιγχαμ.

Πρόεδρε και λίγα τους είπες…
EVENTS