MENU

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τα… «μαγικά» του χέρια στο επάγγελμα: «(σ.σ. γέλια) Δεν υπάρχουν μαγικά χέρια σε αυτό το επάγγελμα».

Για την περίπτωση του Φετφατζίδη: «Αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα, είναι ακόμα Τετάρτη, δεν θέλουμε να πούμε πολλές κουβέντες. Έχουμε «πέσει πάνω του» όλο το ιατρικό τιμ, όπως και οι γιατροί της ομάδας, κάνουμε έναν «αγώνα δρόμου» αλλά θα φανεί στο γήπεδο. Και ο ίδιος ο παίκτης δείχνει μεγάλη θέληση. Φαίνεται και εδώ ότι είναι ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής. Όταν ένας άνθρωπος παρατάει τα πάντα -γιατί έχουν και προσωπική ζωή- και έρχεται πρωί απόγευμα, συγκροτημένα και να ακολουθεί κατά γράμμα όσα του έχουν πει οι φυσιοθεραπευτές, είναι άξιος συγχαρητηρίων. Είναι παράδειγμα προς μίμηση. Έχει μεγάλη αγωνία και θέλει τα καλύτερα αποτελέσματα».

Για τη συνεργασία με τον Άρη αλλά και για το Υγεία Complex γενικά: «Η φυσιοθεραπεία έχει αλλάξει επίπεδο. Μία σύγχρονη προσέγγιση για την πρόληψη των αθλητών είναι αυτό που είδατε πρόσφατα με τους -180 βαθμούς και την κρυοσάουνα που μπαίνουν μέσα οι παίκτες. Αυτό γίνεται σε μεγάλα κλαμπ, όπως στη Μίλαν, στη Γιουβέντους. Στο NBA γίνεται ακριβώς έτσι. Είναι ακριβώς η ίδια εταιρεία και το ίδιο μηχάνημα με αυτό που έχουμε εμείς.

Λειτουργεί με άζωτο η συσκευή, αραιώνεται και καλύπτει όλο το σώμα του αθλητή. Έχει τη δράση του ψύχους και προχωρά η κυκλοφορία του αίματος. Επιταχύνουν την αποκατάσταση του αθλητή.

Έχουμε ένα concept πρόληψης των ποδοσφαιριστών του Άρη. Δεν θέλουμε να φτάνουμε σε θεραπεία. Προτιμούμε την πρόληψη, να μη φτάσουμε στη θεραπεία. Έχουμε συνεργασία με όλο το τιμ των φυσικοθεραπευτών στο γήπεδο. Δουλεύουμε κάποια πρωτόκολλα ώστε οι παίκτες να είναι πάντα φρέσκοι στις προπονήσεις και στον αγώνα, από μυϊκούς τραυματισμούς. Υπάρχει άριστο ιατρικό τιμ που δουλεύει άκρως επιστημονικά».

Για την κρύα σάουνα και πόση ώρα μένουν εκεί οι παίκτες: «Το μέγιστο τρία λεπτά. Ακολουθούμε φυσικά και πρωτόκολλα ασφαλείας, δεν δουλεύουμε μόνοι μας».

Αν είναι ικανοποιημένος από την κατάσταση των αθλητών του Άρη και την συνεργασία: «Η αποτελεσματικότητα φάνηκε σε κάποιους τραυματισμούς. Όπως στου Λάρσον που δεν υπολογιζόταν. Δουλέψαμε πάνω του και ο ποδοσφαιριστής επέστρεψε σε μικρότερο χρόνο από όσο περίμεναν όλοι. Έχουμε και μικροτραυματισμούς στις προπονήσεις αλλά αντιμετωπίζονται.

Όταν είχε έρθει ο Ντιγκινί ήταν Πέμπτη και έπρεπε να παίξει Κυριακή. Ευτυχώς καταφέραμε τόσο σύντομα να ήταν έτοιμος στον αγώνα.

Ακολουθούμε όλες τις σύγχρονους μεθόδους. Ενημερωνόμαστε συχνά για νέες μεθόδους. Ξέρουμε ότι οι παίκτες είναι απείθαρχοι αλλά στον Άρη βλέπω μια οικογένεια. Είναι όλοι πολύ αγαπημένοι μεταξύ τους κι έχουν πειθαρχία».

Για τις Ακαδημίες: «Όταν μας καλέσουν θα τα συζητήσουμε. Έχουμε μερικά πράγματα στο μυαλό μας. Είναι μεγάλος σύλλογος και μας ενδιαφέρει. Το ότι είναι μεγάλος σύλλογος, μας κάνει να είμαστε πιο υπεύθυνοι. Στα παιδιά δεν επεμβαίνουν με μηχανήματα γιατί ενδέχεται να αποκλίνουν στη φυσική ανάπτυξή τους. Θέλουν ιδιαίτερη προσέγγιση. Είναι παιδιά, όχι ενήλικες. Δεν πρέπει να παίρνουν ρίσκα».

Για τον Κουέστα: «Από την αρχή είπαμε με τον χειρουργό του να πάει κοντά στην οικογένειά του. Μιλήσαμε με τον φυσικοθεραπευτή του και ακολουθεί ακριβώς το ίδιο πρωτόκολλο στην Ισπανία, οπότε όταν επιστρέψει θα συνεχίσει κανονικά με εμάς».

«Δίνει τα πάντα για να είναι έτοιμος την Κυριακή ο Φετφατζίδης»
EVENTS