MENU

Χαρτί... Ο πιο όμορφος τρόπος να γράφεις, ο πιο όμορφος τρόπος να διαβάζεις. Κι αν το SDNA υπηρετεί τη σύγχρονη μορφή ενημέρωσης κι αν η τεχνολογία ποδοπατάει τον ρομαντισμό, κάποιες αξίες αξίζει να παραμένουν στην επιφάνεια.

Γι' αυτό και η στήλη στην ιστοσελίδα μας, μια στήλη που φέρνει τα μπρος - πίσω. Ή τα πίσω - μπρος! Καθημερινά στον Πρωινό Τύπο θα μπορείτε να διαβάζετε τα καλύτερα από την αρθρογραφία των εφημερίδων.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΡΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ - FORZA

Ένα μεγάλο γεγονός αυτού του τελευταίου διαστήματος αφορά την κίνηση Μαρινάκη να αποκτήσει FORTHNET και NOVA. Τεράστιο το θέμα με πάρα πολλές προεκτάσεις και πολύ σημαντικά ερωτήματα που γεννιούνται και αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα. Το θέμα αυτό σε αθλητικό και δημοσιογραφικό επίπεδο, το έθεσαν ΜΟΝΟ όσοι είναι κοντά στον ΠΑΟΚ. 

Πολύ μεγάλο θέμα ήταν και η δίκη για τα στημένα. Όσα έγιναν και όσα δεν έγιναν με τους μάρτυρες που απουσιάζουν επιδεικτικά και επανειλημμένα. Το πρόβλημα αυτό τέθηκε μόνο από όσους ασχολούνται με τα κοινά του ΠΑΟΚ. 

Εξέλιξη σημειώθηκε στην υπόθεση Τζήλου. Ένα τεράστιο θέμα που απασχόλησε και επηρέασε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και εδώ... Μόνο όσοι είναι κοντά, μέσα,  ή γύρω από τον ΠΑΟΚ ασχολήθηκαν με την ουσία της υπόθεσης. Λες και ΚΑΝΕΙΣ άλλος δεν συμμετέχει σε αυτό το ελληνικό πρωτάθλημα και κανείς άλλος δεν ανησύχησε για τις μεθόδους που χρησιμοποιεί η ποδοσφαιρική μαφία για να επηρεάσει καταστάσεις. 

Να ασχοληθούμε με διώξεις δημοσιογράφων; Εμείς ασχοληθήκαμε; Άλλοι; Από άλλα ρεπορτάζ και άλλους χώρους; Μα κανείς να μην συγκινείται; ΚΑΝΕΙΣ!! 

Για όλα αυτά που παίζουν πολύ έντονα το τελευταίο χρονικό διάστημα, για όλα τα παράξενα, ύποπτα, περίεργα που μας ταλαιπωρούν, οι μόνοι που ασχολούνται και αντιδρούν είναι όσοι βρίσκονται κοντά στον ΠΑΟΚ!! Οι άλλοι τι κάνουν; Δηλαδή πως και γιατί σφυρίζουν αδιάφορα με όσα τραγικά ακολούθησαν την επίθεση στον διαιτητή; Πως και γιατί αδιαφορούν για τις επιπτώσεις που θα έχει το θέμα της NOVA;

ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ – SPORTIME

Αν πραγματικά θέλουμε να μιλήσουμε σοβαρά, τότε θα πρέπει να περιμένουμε  από τη διοίκηση του Ολυμπιακού να κάνει τουλάχιστον τρεις αλλαγές παικτών. Αλλιώς δεν έχει κανένα νόημα να λέμε τίποτα. 

Έτσι όπως είναι ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή, όχι απλώς δεν μπορεί να παίξει κανένα ρόλο στη Euroleague. Θέλετε να γίνουμε ακόμα πιο σκληροί; Αυτή η ομάδα του Ολυμπιακού δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το επίπεδο της Euroleague. Είναι μια ομάδα που θα μπορούσε να ταιριάζει απόλυτα στο Eurocuop και όχι για... πολλά πράγματα.

Είναι μια ομάδα που δεν θυμίζει σε τίποτα το πρόσφατο παρελθόν. Ο Ολυμπιακός είναι... φτωχός συγγενής της Euroleague και επιμένω ότι αν θέλουν να παρουσιάσουν προσπάθεια στον κόσμο, τότε θα πρέπει να αλλάξουν αρκετά.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΟΡΦΟΝΙΟΣ - ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ

Όση επιθετική διάθεση κι αν θελήσει να επιδείξει ο ΟΦΗ, επί της ουσίας είναι υποχρεωμένος να προσαρμοστεί αυτός στο παιχνίδι του Ολυμπιακού γιατί δεν μπορεί να συμβεί το αντίθετο, λόγω της διαφοράς δυναμικότητας που χωρίζει τους δύο μονομάχους. Θέλει... κότσια για να παίξεις τους ερυθρόλευκους στο ανοιχτό γήπεδο, ιδιαίτερα στο Καραϊσκάκη και μέχρι τώρα δεν το έχουν τολμήσει και αρκετοί.

Το πιο σημαντικό όμως είναι το πώς θα προσεγγίσουν την αποψινή αναμέτρηση οι παίκτες του Ολυμπιακού. Αν βάλουν στο μυαλό τους ότι θα αντιμετωπίσουν τον ΟΦΗ... του Μονάχου, τότε θα αυξήσουν και τις πιθανότητές τους για να πετύχουν τους στόχους τους. Σε διαφορετική περίπτωση θα κάνουν την ζωή τους δύσκολη και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποιες θα είναι και οι συνέπειες της «απροσεξίας»...

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΠΕΤΟΠΟΥΛΟΣ - SPORTDAY

Τι αποκάλυψαν αυτά τα σεμινάρια; Μόνο ένα πράγμα: ότι όπως παλιά η αμφιβολία των διαιτητών πήγαινε υπέρ του «μεγάλου», όπου «μεγάλος» στη γλώσσα τους είναι «αυτός ο οποίος κάνει κουμάντο», έτσι και τώρα η αμφιβολία του VAR πηγαίνει υπέρ του μεγάλου με τη διαφορά ότι για να μας το δείξουν αυτό δεν χρησιμοποιούν σφυρίχτρες, αλλά μόνιτορ. Οι ομάδες που δίνουν το «παρών» σε αυτές τις συσκέψεις τις χρησιμοποιούν για να δείχνουν στους οπαδούς ότι έχουν φωνή και λόγο στα κέντρα εξουσίας. Αν ήθελαν να είναι χρήσιμες οι ΠΑΕ θα' πρεπε να ρωτήσουν δύο πράγματα: ποιος και γιατί πλήρωσε τόσα πολλά για κάτι τόσο ελαττωματικό και ποιος και γιατί το παρέλαβε. Ας το ρωτήσουν οι ομάδες μπας και μάθουμε ποιοι είναι οι υπεύθυνοι γι' αυτό το χάλι. Γιατί την κυβέρνηση που αυτά θα' πρεπε να την απασχολούν για κάποιο μυστήριο λόγο δεν μοιάζει να την απασχολεί απολύτως τίποτα...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ - METROSPORT

Δείχνει τον δρόμο ο ΠΑΟΚ. Αποδεικνύει στην πράξη ότι ο προγραμματισμός, το σχέδιο, η στήριξη προπονητή και παικτών, η δημιουργία δομών οι οποίες θα υποστηρίζουν το αγωνιστικό τμήμα, φέρνουν αποτελέσματα. Ακόμη κι αν αργήσει λίγο να έρθει η επίτευξη του στόχου, θα έρθει... Οποιος επενδύει στην στρατηγική και την καλή οργάνωση, είναι βέβαιο πως θα ανταμειφθεί.

Οποιος επενδύει στην δημιουργία εντυπώσεων και προσπαθεί να κρύψει τις αδυναμίες του πίσω από δηλώσεις, γκρίνια, λεκτικές επιθέσεις, μπορεί κάποια στιγμή να τα καταφέρει αλλά θα είναι πρόσκαιρο, δεν θα έχει διάρκεια. Σε αντίθεση με περιπτώσεις όπως του ΠΑΟΚ, όπου η δημιουργία των απαραίτητων υποδομών σε όλα τα επίπεδα εγγυώνται την μακροημέρευση της ισχύος του...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΗΦΑΚΗΣ - LIVESPORT

Για μένα, το πρόβλημα είναι απλό και θα το γράψω ωμά: οι Πράσινοι διαθέτουν σπουδαίο υλικό, απλά μέχρι τώρα δεν το έχει διαχειριστεί σωστά ο Πεδουλάκης. Στο μυαλό του προπονητή είναι όλα. Διότι δεν έχει καταλάβει ότι για να γράψει ιστορία πρέπει να σπάσει αυγά. Πρώτα πρώτα να υπερβεί ο άλλος τα όριά του και δεύτερον να βάλει κανόνες, ανεξαρτήτως ποιος είναι ποιος. Ο Πεδουλάκης είναι ο προπονητής και αυτός θα πρέπει να βρει λύσεις, όπως αυτός θα δέχεται και κριτική, αν η ομάδα δεν πάει καλά. Αυτή είναι η δουλειά του και γι΄αυτό πληρώνεται. Οι ξένοι, με εξαίρεση τον Τόμας (που πάντως «εξαφανίστηκε» από την άμυνα της Αρμάνι), τον «ευνουχισμένο» Φριντέτ και τον Ουάιλι, αγνοούνται και σε αυτό έχει ευθύνη ο προπονητής. Μπορεί και καλός κόουτς να είναι και δουλευταράς, αλλά αυτά δεν αρκούν στον Παναθηναϊκό, αν δεν είσαι ανοιχτόμυαλος...

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΚΟΥΝΤΗΣ - ΤΑ ΝΕΑ

Σε αγωνιστικό επίπεδο η αποχώρηση του Ολυμπιακού έβγαλε από τη μέση τον αντίπαλον δέος του Παναθηναϊκού και μένει να φανεί ποιος θα χωρέσει στα παπούτσια που άφησαν οι Πειραιώτες: πέρυσι χώθηκε εκεί ο Προμηθέας, αλλά όποιος κι αν είναι ο δεύτερος πόλος, ξέρει ότι πρέπει να βάλει διπλή σόλα για να μην πλέουν εκεί μέσα τα ποδάρια του!

Όσο για τα χαμηλά στρώματα, εκεί ως συνήθως θα φάει η (ρεθυμνιώτικη) μύγα σίδερο και το (νεοσμυρνιώτικο) κουνούπι ατσάλι. Αναφέρομαι στους δύο ουραγούς που δεν έχουν κάνει ακόμη σεφτέ και οψόμεθα...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΒΟΠΟΥΛΟΣ - Η ΠΡΑΣΙΝΗ

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια είναι πως δεν μπορεί να πάρει τα διπλά που θέλει για να... κάνει την δουλειά του. Και η αλήθεια είναι πως το παιχνίδι με την Βιλερμπάν στη Γαλλία ήταν... κυκλωμένο από το τεχνικό επιτελείο της ομάδας. Κυκλωμένο σε αυτά που πρέπει να... κερδηθούν. Και δεν κερδήθηκε. Με τον Παναθηναϊκό να χάνει την ευκαιρία να κάνει το διπλό σε ένα γήπεδο όπου οι περισσότεροι θα περάσουν. Και αυτό είναι το πρόβλημα. 

Την ίδια ώρα, όλα αυτά τα χρόνια, το μεγάλο «όπλο» της ομάδας είναι το ΟΑΚΑ. Το κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων είναι πραγματικό... φρούριο για τον Παναθηναϊκό, αφού ελάχιστες είναι οι ομάδες που έχουν καταφέρει να φύγουν νικήτριες. Και ο Παναθηναϊκός κατάφερε στο δεύτερο εντός έδρας ματς της σεζόν να γνωρίσει την ήττα. Και αυτό είναι το πρόβλημα. Και μάλιστα από μία ομάδα που φυσιολογικά θα παλέψει με τον Παναθηναϊκό για ένα εισιτήριο για την οκτάδα. Και αυτό είναι ακόμα πιο μεγάλο πρόβλημα.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ – ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Μόνο η ΑΕΚ αυτά τα 15 χρόνια, ήταν σταθερή στο « Νταχάου». Ο χαρακτηρισμός δεν είναι δικός μου. Ούτε κάποιου οπαδού. Είναι ατάκα των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ στα αποδυτήρια.

Επομένως δεν χρειάζεται να προσθέσω κάτι περισσότερο, για να καταλάβετε πως το βλέπουν το ΟΑΚΑ ως έδρα, εκεί που μπαίνουν μέσα στο γήπεδο για να παίξουν. 

Άλλωστε θυμάμαι πολλούς, να έχουν μιλήσει δημοσίως γι αυτό το θέμα. Με πιο χαρακτηριστικές τις κατά καιρούς δηλώσεις του Χιμένεθ, ακόμα και στην πρωταθληματική σεζόν.

ΑΛΕΞΗΣ ΒΙΡΒΙΛΗΣ – ΦΩΣ

Το VAR αποτελούσε εξαρχής την μεγαλύτερη «παγίδα» για να έστελνε τον κόσμο στο τρελάδικο. Όταν όλοι βλέπουν π.χ. ένα εξόφθαλμο οφσάιντ ή ένα πεντακάθαρο πέναλτι και ο διαιτητής – έχοντας συμβουλευτεί το βίντεο – λέει «παίζετε», είναι δεδομένο ότι θα εκνευρίσει ακόμα περισσότερους φιλάθλους.

Η φάση του πέναλτι που δόθηκε υπέρ του Αστέρα Τρίπολης στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ή το οφσάιντ – γκολ της Ξάνθης επί του Παναθηναϊκού είναι δύο από τις πολλές φάσεις που θα βρούμε μπροστά μας. Ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα.

Τώρα που μάθαμε και για την απουσία της γραμμής του οφσάιντ, αντιλαμβάνεστε ότι θα περάσουμε ένα πρωτάθλημα με μπόλικες ανακοινώσεις και εκατέρωθεν επιθέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

*Για να διαβάσετε ολόκληρο ένα άρθρο θα πρέπει να απευθυνθείτε στο περίπτερο της γειτονιάς σας. Ενισχύοντας την εφημερίδα που εκτιμάτε περισσότερο, δίνετε πνοή στην πολυφωνία του Τύπου.


 

Πρωινός Τύπος (19/10): «Μόνο ο ΠΑΟΚ αντιδρά, οι άλλοι σφυρίζουν αδιάφορα - Φτωχός συγγενής της Euroleague ο ΟΣΦΠ»
EVENTS