MENU

Η έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για το DEAL, Μαρινάκη – NOVA, θα επιφέρει σοβαρές εξελίξεις, ίσως και ανακατατάξεις (καλές ή κακές θα το διαπιστώσουμε όταν έρθει η ώρα), στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν μπορώ να φανταστώ να μεταδίδονται αγώνες του Παναθηναικού και της ΑΕΚ, από το τηλεοπτικό κανάλι του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού.

Το εντυπωσιακό και συνάμα τραγικό, είναι πως διαβάζοντας ρεπορτάζ και blog που αφορούν την ΑΕΚ, διαπιστώνω μια τάση να πείσουν το κοινό τους ότι δεν έγινε και κάτι σοβαρό, αν μείνει η ΑΕΚ στο κανάλι του Βαγγέλη Μαρινάκη, εφόσον εισπράξει ένα καλό αντίτιμο.

Αυτό είναι το κλίμα που προσπαθούν να διαμορφώσουν όταν «έσκασε» για πρώτη φορά το θέμα, είχαν εντελώς αντίθετη στάση. Υπήρχαν διαρροές για την δημιουργία του ΑΕΚ TV που θα μετέδιδε τους εντός έδρας αγώνες της ομάδας, ώστε να μην εξαρτώνται οικονομικά και όχι μόνο από το συνδρομητικό κανάλι σε ενδεχόμενο που τον έλεγχο του, αποκτούσε ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού.

Τι άλλαξε από τότε μέχρι τώρα δεν μπορώ να το ξέρω. Αυτό που διαπιστώνω είναι ένα κλίμα συνθηκολόγησης που δεν ταιριάζει στην ιστορία και το μέγεθος της ΑΕΚ. Σύντομα θα ξέρουμε…

Θα έβαζα και τον Αρη στην εξίσωση αλλά δεν θα το κάνω. Δεν μου επιτρέπει η συμπεριφορά της ιδιοκτησίας του, να τον διαχωρίσω. Από την στιγμή μάλιστα που η ιδιοκτησία του Αρη δεν διαχωρίζει σε κανένα θέμα και για κανένα λόγο την θέση της, από τις επιθυμίες του Ολυμπιακού και τον Μαρινάκη. Άλλωστε είμαστε οι επιλογές μας…

Πάμε στο επόμενο θέμα. Η επίθεση κατά του διαιτητή Θανάση Τζήλου πριν από μερικούς μήνες, προκάλεσε σοκ στην κοινή γνώμη της χώρας. Η προηγούμενη κυβέρνηση, απέτυχε στον εντοπισμό και την τιμωρία των φυσικών και ηθικών αυτουργών, για αδιευκρίνιστους λόγους.

Η υπόθεση παραμένει στα συρτάρια των αρμόδιων αρχών, προφανώς για τους ίδιους αδιευκρίνιστους λόγους. Ο κ. Αυγενάκης ξεκίνησε εκστρατεία κατά της βίας (αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει), χωρίς επί της ουσίας να πείθει κανένα.

Οι επιλεκτικές ευαισθησίες του Υπουργού και η πλήρης αδιαφορία για την διαλεύκανση της υπόθεσης Τζήλου, δεν πείθουν για τις προθέσεις του στο θέμα της βίας. Από τις μέχρι τώρα κινήσεις του, προκύπτει ότι πρόθεση του είναι να στοχοποιήσει τον ΠΑΟΚ και τον ιδιοκτήτη του, σφυρίζοντας αδιάφορα για όσα συμβαίνουν με πρωταγωνιστές τους ιδιοκτήτες και τους συνεργάτες, Ολυμπιακού και ΑΕΚ.

Δημιουργεί ο κ. Αυγενάκης με την συμπεριφορά του και τις άστοχες κινήσεις του, την εντύπωση ότι με διώξεις κατά δημοσιογράφων και ΜΜΕ (μάλλον καθ΄ υπαγόρευση μιας ανώτατης άγνωστης σε εμένα προσωπικά δύναμης), θα πετύχει να φιμώσει τις φωνές που επιμένουν να μιλούν για ισονομία στο ποδόσφαιρο και την οικονομία που εξαρτάται από αυτό.

Έχει παρασυρθεί σε λάθος δρόμο ο Υπουργός, όπως σχολιάζουν συνάδελφοι του, Υπουργοί και βουλευτές της κυβέρνησης, από τους οποίους περιμένουμε να εκφράσουν και δημόσια τις απόψεις τους. Είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν απέναντι στο εκλογικό σώμα που τους εξέλεξε, εφόσον φυσικά το πιστεύουν, όπως τουλάχιστον διατείνονται.

Το ενδεχόμενο να αδικώ τον κ. Αυγενάκη, είναι πιθανό. Το έχω πάντα στο μυαλό μου. Θα το διαπιστώσουμε σύντομα. Αν εξακολουθήσει να εκτίθεται μένοντας… άφωνος σε ότι αφορά τους Μελισσανίδη και κυρίως τον Μαρινάκη την ίδια ώρα που θα έχει τον ΠΑΟΚ και τους επιτελείς του στο στόχαστρο, δεν θα τον έχω αδικήσει.

Αντίθετα, θα δικαιωθούν όσοι υποστηρίζουν ότι μόνο τυχαία δεν βρέθηκε στο συγκεκριμένο Υπουργείο. Ο χρόνος θα δικαιώσει τις θέσεις μας ή την πολιτική του κ. Αυγενάκη. 

Ένα άσπρο polo, ένας Υπουργός και το παράξενο κλίμα στην ΑΕΚ
EVENTS