MENU
Avgenakis Tzilos

Δεν ξέρω τι ακριβώς είχε στο μυαλό του ο υφυπουργός καλώντας κάποιον δημοσιογράφο σε ακρόαση για δήθεν υποκίνηση βίας. Μπορεί να θέλει να του εξηγήσω πόσες φορές γράψαμε σε τούτο εδώ το σάιτ, για τους διαιτητές που έπεσαν θύματα επιθέσεων ή bullying. 

Αμέσως αμέσως θυμάμαι φέτος τον Καραπαπά να στέκεται δίπλα στο VAR και να λέει στον διαιτητή Κουμπαράκη τι απόφαση να πάρει. https://www.sdna.gr/podosfairo/superleague/article/630627/bullying-toy-karapapa-ekane-ton-koymparaki-na-min-dei

Έναν πρόεδρο να μπαίνει στα αποδυτήρια των διαιτητών και να τους μιλάει γαλλικά. Έναν άλλο πρόεδρο να βγάζει ανακοινώσεις την ώρα του αγώνα. Φέτος αυτά, όχι τα προηγούμενα χρόνια που ο Αυγενάκης δεν ήταν στη συγκεκριμένη θέση.

Μπορεί πάλι να θέλει να μάθει ποια ήταν η στάση μας όταν ένας διαιτητής μπάσκετ δέχθηκε επίσκεψη για νερατζάκι (ιπτάμενο) έξω από το σπίτι του, προκειμένου να δηλώσει κώλυμα και να μην πάει να σφυρίξει. Ή, όταν ένας διαιτητής ποδοσφαίρου χτυπήθηκε βάναυσα. Μπορεί πάλι να θέλει να μάθει ποια ήταν η στάση μας και αν επικρίναμε ή υποκινήσαμε πράξεις βίας, όταν το σπίτι ενός αρχιδιαιτητή πήρε φωτιά.

Θα τα μάθουμε όλα στην πορεία.

Προς το παρόν η ιστορία γράφει. Κι ανεξαρτήτως αν αντιληφθούν το λάθος τους ή όχι, τους ευχαριστώ. Ήταν ένας τρόπος να επιβεβαιώσουμε την υποψία μας ότι είμαστε πολλοί. Πολλοί είναι εκείνοι που βλέπουν το ποδόσφαιρο όπως θα θέλαμε να είναι, πολλοί που έχουν την ίδια άποψη για όσους έχουν θεσμικές ιδιότητες, είτε από την πλευρά της δημοσιογραφίας, είτε της διαιτησίας, είτε της πολιτικής. Νομίζω, καταλαβαινόμαστε.

Αν υπάρχει κάτι που μένει, είναι αυτό. Το κύμα της στήριξης, από τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που κάποτε έτρωγαν ξύλο στα αποδυτήρια του «Τριγώνου των Βερμούδων» και σήμερα με ένα απλό μήνυμα έλεγαν «κάποτε μας στηρίξατε εσείς μετά τα όσα βιώσαμε, τώρα θα σας στηρίξουμε εμείς», μέχρι τον απλό αναγνώστη που έγραφε «συγχαρητήρια στους γονείς σας». Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο, κανένας πλούτος δε μπορεί να ανταλλάξει την ηθική ικανοποίηση ότι προσφέρεις στην κοινωνία, και δεν είσαι βάρος για αυτή.

Ως εκ τούτου, να ‘ναι καλά κι ο υφυπουργός και ας με στοχοποίησε σε ένα κομμάτι ανεγκέφαλων.

Αυτή είναι η χώρα μας. Ζούμε στο καλύτερο οικόπεδο της γης. Δε θα μπορούσαν να είναι όλα τέλεια. Είμαστε χώρα που ζει σε εντάσεις, είναι βουτηγμένη στη διαπλοκή, δικάζει καστανάδες και αθωώνει βαρώνους.

Κι αν σε αδικούν, δεν βαριέσαι. Μεγάλωσα σε ένα σπίτι που είχε moto «καλύτερα να σε αδικούν παρά να αδικείς». Γιατί να λυπάμαι λοιπόν; Αυτοί είναι για λύπηση. Εγώ μέτρησα φίλους, και τους έβγαλα χιλιάδες. Είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας.

Εκείνοι έχουν αποφασίσει να συνδιαλέγονται με κατηγορούμενους για τον μισό ποινικό κώδικα επειδή οι βαρώνοι έχουν τον παρά και την εξουσία στα χέρια τους. Νομίζουν ότι θα με τρομάξουν; Πιστεύουν στα αλήθεια ότι θα σταματήσω να μιλάω; Δεν τρόμαξα όταν εκβιάζοντας και απειλώντας αθώους, με έδιωξαν ένα βράδυ από το επαγγελματικό «σπίτι» που έκτιζα έξι χρόνια (και τελικά η αμετροέπεια τους, οδήγησε στο γκρέμισμα της παράγκας εκείνο το βράδυ). Δεν ‘πα να φέρουν και τους Illuminati λοιπόν που λέει και ο Sin Boy...

Δεν θα σταματήσουμε, ούτε από την τηλεόραση που τους τρυπάει τα αυτιά, ούτε εγώ προσωπικά, ούτε το SDNA που το βλέπουν σαν την ξεχασμένη τους συνείδηση. Το SDNA είναι οι Ερινύες τους, αυτό που τους κάνει να ντρέπονται για αυτό που υποστηρίζουν/υπηρετούν. Το Μέσο που εκθέτει το βόλεμα, τον συμβιβασμό, την συνθηκολόγηση τους. Ξέρω πολλούς που θα ανακουφίζονταν σε προσωπικό επίπεδο αν σταματούσαμε. Είναι αυτοί που έχασαν τα τριχίλιαρα και τετραχίλιαρα στις θέσεις της UEFA μέσω της αμαρτωλής ΕΠΟ που τάιζε κόσμο και κοσμάκη και δημιούργησε το μεγαλύτερο τερατούργημα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτό που γκρεμίσαμε με τη συμβολή όλων, μέχρι να επανέλθει η κανονικότητα. Αν θα σταματήσουμε; Δυστυχώς... δεν θα γίνει το χατήρι τους ακόμα κι αν επέμβει ο ΟΗΕ. Έχουμε υποχρέωση στα παιδιά μας, να τους αφήσουμε κάτι καλύτερο από αυτή την αθλιότητα που ζήσαμε εμείς από το 1996.

Επί της ουσίας: Όποιος ακούσει το βίντεο, γνωρίζει αν είναι αλήθεια αυτό που είπα ή όχι. «Η θεωρία του κόσμου είναι ότι οι διαιτητές έχουν συμπλέγματα και θέλουν bullying και ο Παναθηναϊκός επειδή είναι ανυπόληπτος, δεν τον σέβεται και δεν τον φοβάται κανείς». - Είναι σωστό Βασίλη; «Όχι βέβαια δεν είναι». Από πότε απαγορεύεται να κάνουμε και διαπιστώσεις στη χώρα; Για αυτό που πιστεύει όλος ο κόσμος του ποδοσφαίρου. Όχι για αυτό που θέλω ή επιδιώκω εγώ να συμβαίνει. Τα ελληνικά είναι δύσκολη γλώσσα, αλλά ακόμα και μετά τη χρήση βίντεο; Εκτός αν είναι σαν το ριπλέι στο VAR που χάθηκε στην πρεμιέρα...

Ο υφυπουργός μπορεί να παρασύρθηκε. Θα φανεί αυτό. Όλα φαίνονται, είναι αδύνατον να κρυφτεί κανείς όταν υπάρχει τόσο μεγάλη έκθεση. Οι ίδιες οι ενέργειες του καθενός το αποδεικνύουν.

Προσωπικά δεν έκρυψα ποτέ ότι είμαι απέναντι στις πρακτικές όσων έχουν βυσσοδομήσει πάνω στη μπαλίτσα. Αυτοί είναι το πρόβλημα του ποδοσφαίρου, του αθλητισμού, της χώρας. Αυτοί δεν υποκινούν το bullying. Το κάνουν. Στο ημίχρονο, μετά το ματς, δίνοντας εντολές σε υποτακτικούς να βρίζονται χυδαία οι γυναίκες όσων αντιστέκονται, να λοιδωρούνται τα αδέλφια τους αν έχουν την ατυχία να κυκλοφορούν στον ίδιο χώρο, οι μανάδες τους.

Η κυβέρνηση, διά μέσω Αυγενάκη, ανακοίνωσε ότι όσοι σχολιάζουν το bullying που γίνεται στους διαιτητές, θα έχουν άσχημα ξεμπερδέματα. Όσοι το κάνουν όμως;

Ας το αποδεχθούμε. Αυτή είναι η Ελλάδα του 2019. Καλούνται για εξηγήσεις όσοι σχολιάζουν το bullying που γίνεται στους διαιτητές, κυκλοφορούν ελεύθεροι κι ωραίοι όσοι τους χτυπούν με σφυριά έξω από τα σπίτια τους και έπειτα συνομιλούν με στελέχη μεγάλης ΠΑΕ. Να περάσει, δεν βρίζω κύριε υπουργέ. Είναι κι αυτό επιλήψιμο ή να το στείλω σε κάποιον να μου πει αν εγκρίνεται;

Ελλάδα, 2019: Για «εξηγήσεις» όσοι αναφέρονται σε διαιτητές, ελεύθεροι κι ωραίοι όσοι τους χτυπάνε
EVENTS