MENU

Το προσωπικό δράμα που περνάει από την 29η Σεπτεμβρίου του 2014, όταν ο γιος του Κώστας Κατσούλης έχανε την ζωή του στο γήπεδο του Ηροδότου από λιντσάρισμα οπαδών, εξομολογήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό Arena FM 89,4 και την εκπομπή «Full Επίθεση» ο Βασίλης Κατσούλης.

Εκείνη την ημέρα, ο εκλιπών (οπαδός του Εθνικού) θέλησε να παρακολουθήσει την αγαπημένη του ομάδα στον εκτός έδρας αγώνα στο γήπεδο του Ηροδότου, ωστόσο δέχθηκε μαζική επίθεση και άφησε την τελευταία του πνοή.  Στην δίκη που ακολούθησε τρία άτομα καταδικάστηκαν σε ποινή κάθειρξης, όμως σήμερα όλοι τους είναι ελεύθεροι. 

Ο Βασίλης Κατσούλης μίλησε με ανατριχιαστικά λόγια για την προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης, αλλά αναφέρθηκε και στον ρόλο που έπαιξε ο νυν Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος με την ιδιότητα του Βουλευτή Ηρακλείου, είχε παραστεί μαζί με τους διοικούντες του Ηροδότου στην απολογία τους στην ΕΠΟ, ενώ αργότερα είχε πάει το θέμα στην Βουλή, ζητώντας να μειωθεί η ποινή αφαίρεσης 15 βαθμών που επιβλήθηκε στον Ηρόδοτο. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Arena Fm, o Βασίλης Κατσούλης

Για το τραγικό περιστατικό του θανάτου του γιου του

«Ζω ένα δράμα τα τελευταία πέντε χρόνια, σε όλες τις διαστάσεις. Το παιδί μας ήταν ένας αγνός φίλαθλος και δεν ήταν οπαδός κάποιας μεγάλης ομάδας, ήταν και μετα θάνατον, το εύκολο θύμα. Αν ρωτήσετε 10 ανθρώπους, αν τον θυμάται ένας, είναι ζήτημα. Δεν έχει ασχοληθεί σχεδόν κανείς από τότε, με αυτή την υπόθεση. Το περνάνε όλοι εύκολα. Δεν θα ήταν για εμάς βάλσαμο, να είχαμε δημοσιότητα, δεν την επιθυμούμε καν, αλλά όπως μας αναγκάζει η πραγματικότητα, μετά το θάνατο, δημιουργήθηκε μια πολύ καλά οργανωμένη εκστρατεία συγκάλυψης, στην οποία συμμετείχαν οι πάντες.

Υπάρχουν πολλά στοιχεία, επίσημα, στη δικογραφία, που λένε πως το παιδί μας δεν είχε κακώσεις στο κεφάλι. Οι ιατροδικαστές, όμως, έχουν τραβήξει φωτογραφίες που αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο. Αποδεικνύουν λιντσάρισμα. Το παιδί μας, χτυπήθηκε από 7 οπαδούς. Δικάστηκαν οι 3 μόνο. Υπήρχε μια καταγγελία για άλλους 3, οι οποίοι απαλλάχθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες.

Δεν υπάρχει μέρος του σώματος που να μην είναι χτυπημένο. Έχω τη δύσκολη κατάσταση να αντιμετωπίσω, ότι βλέπω τις δύσκολες φωτογραφίες του γιου μου από τη νεκροτομή. Συννεραμένα ράμματα από τους γιατρούς και καταθέτουν ότι δεν υπήρχε κάκωση στην περιοχή της κεφαλής».

Για τον Λευτέρη Αυγενάκη: 

«Υπάρχει φωτογραφία, που εμφανίζεται ο κ. Αυγενάκης μπροστά στην ΕΠΟ, με τον τότε Πρόεδρο και τον τότε Γενικό Αρχηγό της ομάδας του Ηροδότου, λίγες μέρες μετά το θάνατο του παιδιού μας. Του έχω κάνει επίσημα το ερώτημα: Με ποια ιδιότητα πήγαινε εκεί και συμπαρίστανται στους ανθρώπους του Ηροδότου; Δεν με έχει απαντήσει ποτέ. Αν πήγε σαν Βουλευτής Ηρακλείου, να καταθέσει στην ΕΠΟ, πως δεν έγινε τίποτε, τότε εντάξει. Αυτή η υπόθεση δεν είναι τωρινή. Έγινε για πρώτη φορά η αναφορά μου τότε που έγιναν τα επεισόδια με τον Πρόεδρο του ΠΑΟΚ στο ματς με την ΑΕΚ. Είχαν βγει τότε όλες οι… παρθένες της Νέας Δημοκρατίας, πως ο ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει τον Σαββίδη. Δεν το άντεξα τότε. Βγήκα και τους έδειξα την φωτογραφία αυτή με τον Αυγενάκη.

Η ανοιχτή επιστολή που έστειλα στον κ. Αυγενάκη, ερωτά τον Υφυπουργό:

1. Με ποια ιδιότητα συνοδεύσατε τον Πρόεδρο και τον Γεν. Αρχηγό του Ηροδότου, στα γραφεία της ΕΠΟ, λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του παιδιού μας; Ήταν αυτή η παρέμβαση, κατά της βίας;

2. Η απορία σας προς τον τότε Υπουργό, μετά την απόφαση για αφαίρεση 15 βαθμών στον Ηρόδοτο, ήταν πράξη κατά της βίας;

3. Με τον συνυποψήφιό σας κ. Τζώρτζογλου, τον Νοέμβριο του 2014, οργανώσατε συνέδριο κατά της βίας, που κατέληξε να είναι υπέρ της απαλλαγής του Ηροδότου. Είναι αυτό, πράξη κατά της βίας;

4. Επειδή σαν παράταξη δηλώνετε πως θα φέρετε την τάξη, όταν δολοφονήθηκε το παιδί μας, ήσασταν πάλι κυβέρνηση, είστε τελικά ικανοποιημένοι με τα μέτρα που έλαβε τότε η Αστυνομία για να αποτρέψει την δολοφονία και να διαλευκάνει την υπόθεση;

Αυτές ήταν οι ερωτήσεις μου στην επιστολή. Εγώ καμένος είμαι ούτως ή άλλως και δεν έχω αυταπάτες. Είναι φανερό γιατί κράτησε αυτή τη στάση ο κ. Αυγενάκης. Κράτησε τη στάση για να χαϊδέψει αυτιά, να έχει ένα εκλογικό ακροατήριο κτλ. Ο πολιτικαντισμός αυτός, όχι γιατί έχω χάσει το παιδί μου, αλλά μου είναι απεχθής. Είμαι μόνος μου, εναντίον όλων. Το εννοώ αυτό».

ΠΗΓΗ: www.arenafm.gr

«Σκότωσαν στο ξύλο το παιδί μου και ο Αυγενάκης πήγε στην ΕΠΟ υπέρ του Ηροδότου»!
EVENTS