MENU

Μπορεί το πρωτάθλημα της Super League 2 να ξεκίνησε κανονικά στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου, ωστόσο δεν συνέβη το ίδιο και το Σαββατοκύριακο που πέρασε.

Η αιτία της μη τέλεσης των αγώνων, δεν ήταν άλλη από την απόφαση για αναστολή που πήρε η διοργανώτρια αρχή και είχε να κάνει με το ψαλίδι 50% που πρότεινε στο τηλεοπτικό συμβόλαιο η ΕΡΤ.

Έπειτα από την εξέλιξη αυτή, όλα δείχνουν πως και το Σαββατοκύριακο που ακολουθεί πολύ δύσκολα, θα υπάρξει αγωνιστική δράση στην νεοφώτιστη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, για δεύτερο στη σειρά Σαββατοκύριακο.

Το SDNA επικοινώνησε με τους  Λεωνίδα Λεουτσάκο (Πρόεδρος 'Ενωσης Super League 2 & Football League), Άρη Λυχναρά (Γ΄Αντιπρόεδρος και νομικός σύμβουλος των Χανίων), Βασίλη Αμανατίδη (Τεχνικός διευθυντής του Πλατανιά), Γιώργο Χριστοβασίλη (Πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα) και Γιώργο Τουτζιάρη (Γενικός διευθυντής Εργοτέλη), προκειμένου να μάθει την γνώμη τους.

Λεωνίδας Λεουτσάκος (Πρόεδρος 'Ενωσης Super League & Football League)

«Αύριο (σ.σ. την Πέμπτη) θα πάμε στην Εκτελεστική της ΕΠΟ και θα τοποθετηθούμε εκεί πέρα. Τα προβλήματα είναι γνωστά. Προσπαθούμε να πάρουμε ότι καλύτερο μπορούμε από την συμφωνία της αναδιάρθρωσης στο οικονομικό κομμάτι. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι είναι λογικό. Σαββατοκύριακο δεν έχουμε πρωτάθλημα. Δεν προλαβαίναμε έτσι κι αλλιώς. Και να τα βρίσκαμε με την ΕΡΤ επειδή είμαστε στην διαδικασία του τηλεοπτικού παρόχου. Μας ζήτησαν και κάτι άλλα τώρα τα κανάλια να είναι High Definition. Δώσαμε μια παράταση μέχρι την Δευτέρα. Οι εταιρίες θα ξαναστείλουν προτάσεις αυτή τη φορά για High Definition, να δούμε το κόστος τι είναι για αυτούς και όλα μαζί θα τα βάλουμε κάτω για να συζητήσουμε».

 

Για την αναστολή του πρωταθλήματος

Άρης Λυχναράς: «Αυτό που γράψαμε στην ανακοίνωση που βγήκε, αλλά και στην επιστολή που στείλαμε είναι ότι εμείς οι ομάδες της Β΄Εθνικής υποχρεωθήκαμε από τον καινούριο νόμο να γίνει με νέο νομικό πρόσωπο η Super League 2 και να λειτουργήσουμε όπως θέλει αυτός. Εμείς δεν είχαμε καμία όρεξη ούτε ιδέα. Αυτό έγινε. Μέσα στον νόμο αυτό που έγινε μας είπαν ότι θα πάρουμε και ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό, το οποίο και αναφέρεται σε αυτόν. Όλες οι ΠΑΕ κάναμε σχεδιασμό με βάση τις 850.000 που θα παίρναμε. Όταν κάνεις τέτοιο σχεδιασμό σε παίκτες , προπονητές, υποδομές, φυτώρια, γήπεδα και ξαφνικά μας λένε ότι θα πάρουμε το 1/4 από αυτά αρχικά και στην συνέχεια το 1/3 δεν ανταποκρίνεται σε αυτό στο οποίο σε υπέβαλαν να κάνεις. Είναι μια ανακολουθία της πολιτείας, αυτά τα οποία αποφάσισε και ανάγκασε τις ομάδες άσχετα αν αυτές είναι ΠΑΕ. Η απόφαση αυτή δεν είναι για αντεκδίκηση. Δεν βγαίνουμε οικονομικά. Αυτό λέμε. Πρόθεση μας είναι να προχωρήσει».

Βασίλης Αμανατίδης: «Αυτή είναι μια απόφαση που πάρθηκε από όλους τους προέδρους, από όλες τις ομάδες, από τους ιδιοκτήτες κυρίως και έχει ως θα έλεγα το γεγονός, ότι οι ομάδες έχουν πάρει μια υπόσχεση από το επίσημο κράτος. Αυτοί οι οποίοι έκαναν την αναδιάρθρωση, αυτοί οποίοι έστειλαν την προκήρυξη, με την οποία συμμετέχουμε στο καινούργιο πρωτάθλημα για να θέσει υπό ποιες προϋποθέσεις θα ξεκινήσει. Πράγμα το οποίο δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής. Μέσα από αυτή την δυσλειτουργία, οι ομάδες από την πλευρά τους αποφάσισαν να κάνουν αυτή την αποχή, μέχρι νεωτέρας».

Γιώργος Χριστοβασίλης: «Ήταν μια απόφαση που πήραμε και οι 12 ομάδες, διότι η πρόταση της ΕΡΤ που μας έγινε δεν ήταν ικανοποιητική, όσον αφορά τα χρήματα που ήταν να πάρουμε. Επόμενο ήταν να προχωρήσουμε στην διακοπή, μέχρι ότου να βρεθεί μια καλύτερη λύση».

Γιώργος Τουτζιάρης: «Νομίζω ότι είναι λογική. Όπως έχουν εξελιχτεί τα πράγματα και το από που ξεκινήσαμε και που έχουμε οδηγηθεί είναι λογικό επακόλουθο να γίνεται αυτό».

 

Για το εάν η απόφαση αυτή είναι μια πίεση προς την ΕΡΤ

Α.Λ.: «Δεν είναι θέμα πίεσης οι ομάδες δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτά τα οποία προχώρησαν. Δεν ανταποκρίνεται η πραγματικότητα αυτή, που καλούνται να την κάνουν για οκτώ μήνες δεν βγαίνει... Η επόμενη κίνηση εάν συνεχιστεί αυτό και δεν βρεθεί κάτι είναι να κατατεθούν τα δελτία στην ΕΠΟ».

Β.Α.: «Εμείς δεν κάναμε την αποχή αυτή για να πιέσουμε, ούτε να εκβιάσουμε. Ζητάμε αυτό το οποίο δικαιούμαστε βάσει των εγγράφων που μας έχουν κοινοποιήσει. Δεν είναι μέσο πίεσης. Θα πρέπει να καταλάβουν οι υπεύθυνοι γιατί δεν είναι μόνο η ΕΡΤ είναι όλο το δέντρο αυτό που λειτούργησε η ΕΡΤ. Από μόνη της η ΕΡΤ δεν πήγε σε αυτή την διαδικασία. Το ξέρετε πολύ καλά, το γνωρίζετε αυτό. Είναι ένα θέμα που πέρασε μέσα από τη Βουλή, είναι ένα θέμα το οποίο συνεργάστηκε η ΕΠΟ με τον υπουργό. Είναι ένα θέμα που η κυβέρνηση έδωσε εντολή στην ΕΡΤ να προχωρήσει σε αυτή την κατεύθυνση και είναι ένα θέμα το οποίο η σημερινή κυβέρνηση καλείται να υλοποιήσει. Είναι πολύ απλά τα πράγματα. Και εκτός αυτού θέλω να σημειώσω και κάτι προσωπικά. Δεν είναι δυνατόν να κάνεις 12% στην Super League 1 στις τέσσερις ομάδες που έχεις κάνει περικοπή και να ζητάς περικοπή 50% από τις ομάδες της Super League 2, όπου οι ομάδες αυτές θα πρέπει να στηριχτούν και μάλιστα με πολύ μεγαλύτερο ποσό και όχι με αυτό που αναφέρεται στο προσύμφωνο εάν θέλουν να φτιάξουν το ποδόσφαιρο και αν θέλουν να μην δημιουργούνται ύποπτα κέντρα λειτουργίας. Το ποδόσφαιρο θέλει βοήθεια, αλλά με έλεγχο».

Γ.Χ.: «Εμείς δεν τα έχουμε με την ΕΡΤ, διότι αυτό ξεκίνησε με την προηγούμενη κυβέρνηση, γιατί ήθελαν να κάνουν μια αναδιάρθρωση των κατηγοριών. Εμείς κάναμε ακριβώς αυτό που έλεγε ο νόμος. Δημιουργήθηκαν δύο λίγκες η μια με 12 ομάδες και η άλλη με 14 ομάδες. Αλλάξαμε την ονομασία. Έπρεπε αυτά τα προσύμφωνα τα οποία υπήρχαν να τηρηθούν και στην προκειμένη περίπτωση, απ΄ότι μας έλεγαν από τον Σεπτέμβριο του 2018, ότι τα χρήματα ήταν ήδη τακτοποιημένα σε λογαριασμούς, για αυτή τη χρονιά έρχεται αυτή η κυβέρνηση, η οποία αναιρεί τα πάντα και ξεκινά από μηδενική βάση. Οι ομάδες έχουν αυξήσει Μετοχικά Κεφάλαια μερικές από αυτές, κάποιες δεν έκαναν ακριβώς τίποτα φυσικό και αυτό και κάποιες ομάδες όπως εμείς που πέσαμε κατηγορία λειτουργούμε όπως λειτουργούσαμε και πέρυσι στην Super League. Με υποδομές Κ15, Κ16, Κ17, Κ19 και όλα, με την προϋπόθεση ότι θα παίρναμε το ίδιο συμβόλαιο που είχαμε και πέρυσι. Και σε αυτή την περίπτωση ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι η ομάδα που έχει αδικηθεί πιο πολύ από οποιαδήποτε άλλη, γιατί δεν πέσαμε βαθμολογικά».

Γ.Τ. : «Δεν είναι πίεση. Δεν έχουμε τρόπο να πιέσουμε. Εμείς δεν πιέζουμε. Απλά είναι μια διαμαρτυρία. Περισσότερο είναι η απόγνωση για όλο αυτό που ζήσαμε το καλοκαίρι. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να πιέσουμε με κάτι εμείς».

 

Για το εάν αυτή η μείωση οδηγεί επί της ουσίας τις ομάδες στην διάλυση

Α.Λ.: «Εγώ δεν μπορώ να πω διάλυση ή όχι, γιατί δεν ξέρω κάθε ομάδα τι σχεδιασμό έχει κάνει αυτή καθεαυτή. Σε κάποιους μπορεί να επαρκεί το χρηματικό ποσό που έχει. Σε κάποιους άλλους να μην επαρκεί, κάποιος μπορεί να έχει κάνει άλλο σχεδιασμό δεν το ξέρω αυτό. Αυτά είναι προσωπικά κάθε εταιρίας».

Β.Α.: «Το είπα και σε άλλο συνάδελφο σου θα το πω και σε εσένα. Οι ομάδες αυτή τη στιγμή, όπως πάνε να τις λειτουργήσουν είναι σχεδόν προς πτώχευση. Για ποιο ποδόσφαιρο μιλάνε».

Γ.Χ.: « Είναι αλήθεια ότι οι ομάδες, οι οποίες πέρυσι δεν έπαιρναν τόσα πολλά χρήματα, αλλά ελπίζαν ότι με αυτή την αύξηση που έκαναν και την αναδιάρθρωση που και αυτή κάνανε ότι περιμέναμε να πάρουν από αυτά τα χρήματα, τους βλέπω ότι αυτή τη χρονιά είναι αποφασισμένοι όλοι τους να μην συνεχίσουν. Μέχρι να ικανοποιηθούν ως ένα βαθμό. Σίγουρα θα πάρουν κάποια χρήματα, αλλά όχι στα επίπεδα του 60 που ξεκινήσαμε και στην συνέχεια φτάσαμε στο 50% . Διότι αυτό το 50% δεν είναι λίγο. Από αυτό θα πρέπει να πληρωθεί 10% για την κάθε ομάδα το συμβόλαιο της με την αστυνομία, αλλό ένα 5% πηγαίνει στην ΕΠΣ και ένα 4% πηγαίνει στην Super League και μετά θα πρέπει όλες οι ομάδες να πληρώσουμε για την παραγωγή των αγώνων αυτών. Οπότε φανταστείτε ότι το 50% στην ουσία είναι 70% πάνω από το νούμερο που θα έπρέπε να πάρουμε».

Γ.Τ.: «Οδηγεί σε καταστάσεις, οι οποίες είναι δύσκολο να ελεγχθούν. Από εκεί και ύστερα με βάσει τη λογική που έχουμε ζήσει όλο αυτό το χρόνο, ότι παίζαμε και αγωνιζόμασταν και ξοδεύαμε για ένα τηλεοπτικό συμβόλαιο, που θα μπορούσε να μας βοηθήσει να εξυγιανθούμε και να έχουμε ένα ποιοτικότερο πρωτάθλημα σε αυτή τη λογική. Διάλυση εξαρτάται τώρα από την διάθεση που έχουν οι ιδιοκτήτες των ομάδων να βάλουν και άλλα χρήματα, ώστε να τελειώσει η χρονιά, γιατί σίγουρα δεν βγαίνει».

 

Για το εάν πιστεύει ότι θα αλλάξει κάτι στην υπάρχουσα κατάσταση

Α.Λ.: «Και αυτό είναι άγνωστο. Εμείς είπαμε ότι πρέπει και η Πολιτεία και όλοι να το δουν αυτό με συμπάθεια, με αγάπη, με κατανόηση σε αυτό το νομοθέτημα που μας εμπλέξαν και να κάνουν ότι μπορούν, με οποιοδήποτε τρόπο είτε αμέσως, είτε εμμέσως με κάποιες χορηγίες που μπορούν να μας δώσουν και να ανταπεξέλθει η κατηγορία στην διαδικασία αυτή να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα».

Β.Α.: «Εάν αλλάξει κάτι νομίζω ότι θα αλλάξει. Θέλω να πιστεύω. Έχω θετική σκέψη. Γιατί οι εγωισμοί δεν οδηγούν πουθενά και στην προκειμένη περίπτωση θέλω να πιστεύω ότι η λειτουργία είναι εγωιστική και έχει να κάνει με τις πολιτικές αντιπαραθέσεις. Αυτό το πράγμα νομίζω ότι δεν αγγίζει το ποδόσφαιρο, γιατί το ποδόσφαιρο είναι ένα σπορ πάνω στο οποίο στηρίζονται πάρα πολλές οικογένειες... Υπάρχουν ποδοσφαιριστές, υπάρχουν προπονητές, ιδιωτικοί υπάλληλοι, ξενοδοχεία δεν οδηγεί πουθενά. Πρέπει να τα βάλουν τα πράγματα κάτω και να κάνουν μια σωστή εκτίμηση όσον αφορά το πότε πρέπει να χρηματοδοτήσουν ή να κάνουν αυτή την σύμβαση ως ΕΡΤ , προκειμένου να λειτουργήσουν οι ομάδες».

Γ.Χ.: «Πιστεύω ότι εάν δεν επέμβει η πολιτική βούληση, δεν θα αλλάξει τίποτα. Η ΕΡΤ δεν μπορεί να κάνει τίποτα απολύτως, διότι ο μέτοχος είναι το κράτος στην προκειμένη περίπτωση».

Γ.Τ.: « Δεν μπορώ να ξέρω γιατί είναι καθαρά θέμα πολιτικής βούλησης από εδώ και πέρα. Δεν είναι κάτι άλλο. Εφόσον οι εξαγγελίες και οι υποσχέσεις για την αναδιάρθρωση πήγαν περίπατο, αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση και η ΕΡΤ καλύτερα έχει το καρπούζι έχει και το μαχαίρι».

 

Για το εάν έχει κάποια ενημέρωση σχετικά με την επανέναρξη του πρωταθλήματος

Α.Ρ.: «Όχι προς το παρόν δεν έχουμε κάτι τέτοιο».

Β.Α.: «Καμία. Τι ενημέρωση να έχουμε; Εμείς για να ξαναξεκινήσει το πρωτάθλημα θα πρέπει να πάρουμε απόφαση όλες οι ομάδες. Δεν μπορεί κάποιος να μας πει ξεκινήστε. Είναι μια απόφαση ομόφωνη που έχει παρθεί. Άρα για να ξαναξεκινήσει το πρωτάθλημα πρέπει να πάρουμε απόφαση. Και για να πάρουμε απόφαση θα πρέπει να ικανοποιήσουν το αίτημα μας, δηλαδή αυτό το οποίο θέλουμε. Αυτό το οποίο μάλλον μας υπόσχεθηκαν. Εμείς δεν ζητήσαμε. Το δύσκολο και το εύκολο είναι σχετικά. Όταν κάθεσαι σε ένα τραπέζι και υπάρχει θέληση από την πλευρά κυρίως της ΕΡΤ και του υπουργού, γιατί αυτοί κοινούν τα νήματα. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Να μην λέμε η ΕΡΤ και η ΕΡΤ συνέχεια. Δεν μπορεί να δίνουμε χρήματα στην Super League 1, ποσά τα οποία είναι τριπλάσια και τετραπλάσια. Πως θα λειτουργήσει η Super League 1 χωρίς την Super League 2,χωρίς Football League, χωρίς Γ΄Εθνική και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Πως θα γίνει αυτό. Δεν γίνεται».

Γ.Χ.: «Υπάρχουν κάποια θέματα τα οποία έχουμε βάλει για την Κεντρική Επιτροπή της ΕΠΟ την Πέμπτη το πρωί, μετά το μεσημέρι θα γίνει συμβούλιο (σ.σ. η συνέντευξη έγινε προτού γίνει γνωστό ότι θα υπάρξει αναβολή του συγκεκριμένου Δ.Σ.). Τώρα εάν μέχρι τότε έχει προκύψει κάτι καλύτερο, ίσως να έχουμε κάποιες εξελίξεις. Πιστεύω ότι αν τίποτα δεν έχει αλλάξει αυτό θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες».

Γ.Τ.: «Ενημέρωση δεν έχω.Νομίζω ότι υπάρχει συμβούλιο την Πέμπτη, για να δούμε που βρισκόμαστε. Αυτή τη στιγμή, δεν έχω κάποια ενημέρωση τι έχει αλλάξει. Οπότε λογικά οδηγούμαστε σε εκ νέου αναστολή επ αορίστου του πρωταθλήματος. Δεν προλαβαίνουμε έτσι κι αλλιώς να ξεκινούσαμε, ακόμα κι αν συμφωνούσαμε αύριο».

 

Για το πόσο δύσκολο είναι να βρεθεί κοινό σημείο επαφής μεταξύ των δύο πλευρών

Α.Λ.: «Εγώ θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ εύκολο. Πάρα πολύ εύκολο. Αρκεί να υπάρχει θέληση. Η απόσταση η οικονομική και οτιδήποτε άλλο είναι πάρα πολύ κοντά. Είναι αμαρτία να μην αρχίσει και να μην το δουν από την κατεύθυνση αυτή, που το θέτουμε εμείς...».

Β.Α: «Κοινό σημείο επαφής. Μα εμείς δεν έχουμε κάποια παράλογη απαίτηση. Το αυτονόητο λέμε. Να ερμηνεύσουν σωστά την αναδιάρθρωση, βάσει της οποίας έχουν στείλει ένα προσύμφωνο, στο οποίο αναγράφει την λειτουργία της Super League 2, για την τρέχουσα ποδοσφαιρική σεζόν. Να σας πω και κάτι. Εγώ προσωπικά σαν Πλατανιάς είμαι τιμωρημένος, για να μην πω είμαι εξοστρακισμένος. Γιατί βαθμολογικά ανέβηκα στην Super League 1. Για ποιο λόγο αφού δεν έχεις την δυνατότητα να κάνεις αναδιάρθρωση, γιατί με βάζεις να παίξω μπαράζ, την στιγμή που εγώ βαθμολογικά έχω προβιβαστεί στην Super League και καθόμοιο τρόπο γιατί ρίχνεις βαθμολογικά τον ΠΑΣ Γιάννινα. Για ποιό λόγο; Αν δεν έχετε την δυνατότητα να το στηρίξετε και να το υποστηρίξετε αυτό. Το θεωρώ ότι είναι παράλογο και εξαπάτηση κατά των ομάδων».

Γ.Χ.: «Όταν δεν μπορούν να καθίσουν και τα δύο μέλη σε ένα τραπέζι είναι πολύ δύσκολο. Εμείς είχαμε την καλή διάθεση. Έχουμε αναζητήσει επιμόνως συνάντηση με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο τον Κύριο Πέτσα, ο οποίος δεν ξέρω για κάποιο λόγο δεν μπορεί να μας συναντήσει, δεν μας βλέπει. Επομένως πως να δοθεί μια λύση, όταν δεν κάθεσαι στο ίδιο τραπέζι να βρούμε μια μέση λύση».

Γ.Τ.: «Κοινό σημείο επαφής δεν μπορεί να βρεθεί από τη στιγμή που η ΕΡΤ είναι αμετακίνητη. Όταν έχεις μια συμφωνία, που μιλάει για ένα ποσό άλφα και η ΕΡΤ προτείνει το μισό και αν θέλετε ειδάλως δεν ισχύει, αυτό δεν είναι διαπραγμάτευση. Και δεν ξέρω πως μπορούμε να μπούμε σε μια διαπραγμάτευση, όταν όλα είναι συμφωνημένα εδώ και ένα χρόνο».

 

Για το εάν η εξέλιξη αυτή επηρεάζει τον σχεδιασμό των ομάδων

Α.Λ.: «Μέχρι τώρα πιστεύω ότι δεν έχουμε πάει πολύ πίσω, αλλά είμαστε στο όριο. Δείξαμε την καλή θέληση όλες οι ομάδες και οι πρόεδροι, με το να γίνει η πρώτη αγωνιστική. Φροντίσαμε να είμαστε όσο μπορούμε πιο συνεπείς, αλλά δυστυχώς δεν είδαμε κάποια ανταπόκριση».

Β.Α.: «Ασφαλώς και θα επηρεάσουν τον σχεδιασμό των ομάδων. Εμείς έχουμε μια ευχέρεια ως ομάδα, λόγω της καλής οργάνωσης που υπάρχει, αλλά και το ιδιοκτησιακό καθεστώς που είναι υγιές κατά συνέπεια μπορώ να λέω κάτι άλλο. Δεν το λέω... Ασφαλώς και επηρεάζει. Έχει γίνει κάποιος προϋπολογισμός για αυτή την σεζόν. Ο προϋπολογισμός αυτός στήθηκε βάσει μιας προκήρυξης, βάσει μιας αναδιάρθωσης, βάσει ενός προσυμφώνου... Τι θα πουν οι ομάδες στους ποδοσφαιριστές σας πληρώνουμε τα συμβόλαια; Τι θα πουν;».

Γ.Χ.: «Οι ομάδες οι οποίες έχουν βλέψεις για άνοδο είναι ήδη καταστροφή η εξέλιξη αυτή. Οι μισές ομάδες τουλάχιστον έχουν ξεκινήσει προετοιμασία και κοντεύουν τρεις μήνες. Αυτό έχει δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα, τα οποία θα τα βρούμε μπροστά μας, διότι εάν και εφόσον ξεκινήσει και ποτέ ξεκινήσει θα βλέπουμε να έχουμε αγώνες διπλούς κάθε εβδομάδα, που σημαίνει αυτό πάρα πολλά προβλήματα για πολλές ομάδες. Δεν είναι μόνοι οι 22 αγώνες είναι ακόμα και οι αγώνες των πλέι οφ και των πλέι άουτ, κάτι που σημαίνει ότι θέλουμε 32 αγωνιστικές και παράλληλα θα πρέπει να τελειώσει μαζί με την Super League1, καθώς υπάρχει και ένας αγώνας μπαράζ που θα πρέπει να γίνει. Οπότε πάμε μακριά».

Γ.Τ.: «Τον επηρεάζει δραματικά. Νομίζω ότι είναι διαφορετικό, να έχεις προγραμματίσει ότι θα έχεις έσοδα 800 - 850.000 ευρώ και να έχεις πάρει κάποια προκαταβολή τουλάχιστον μέχρι τον Αύγουστο και διαφορετικό είναι να μην ξέρεις ακόμα τι θα πάρεις και από τον Ιούλιο που ξεκινήσαμε προετοιμασία, να ξοδεύουμε. Δηλαδή να προσπαθούμε να τηρήσουμε τις υποχρεώσεις μας».

 

Για το εάν έχει υπάρξει κάποια πρόταση για την παραγωγή των αγώνων

Α.Λ.: «Περιμένουμε οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν ότι προτάσεις έχουν προκειμένου να αξιολογήσουμε ποια είναι η καλύτερη.»

Β.Α.: «Εγώ προφανώς πιστεύω ότι η λίγκα έκανε αυτή την ανακοίνωση, προκειμένου να δει που είναι τα κοστολόγια. Όσον αφορά το γεγονός ότι δεν αναλαμβάνει την παραγωγή η ΕΡΤ, την παραγωγή της Supre League ποιος την έχε αναλάβει; Την Super League 1 την έχει αναλάβει την παραγωγή η ΕΡΤ1 και την έχει δώσει στη Nova. Δηλαδή μας κοροϊδεύουν».

Γ.Χ.: «Η παραγωγή όπως είπα και πριν είναι δικιά μας και αυτή. Πρέπει από τα χρήματα αυτά να πληρώσουμε και την παραγωγή. Ήδη έχει γίνει διαγωνισμός, ο οποίος ξεκίνησε την προηγούμενη Παρασκευή και θα διαρκέσει μέχρι αύριο το απόγευμα. Την Πέμπτη θα αποφασίσουμε για την καλύτερη πρόταση, που θα προχωρήσει εάν και εφόσον ξεκινήσει το πρωτάθλημα».

Γ.Τ.: «Νομίζω περιμένουν μέχρι την Τετάρτη, τις προσφορές από τις ενδιαφερόμενες εταιρίες. Απ΄ότι μαθαίνω υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον για την ανάληψη της παραγωγής. Το συμβούλιο που θα γίνει είναι για να μας ενημερώσουν πάνω σε αυτό και για τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί και από εκεί και πέρα να ξέρουμε ποιο θα είναι το κόστος της παραγωγής, γιατί η ΕΡΤ δεν θέλει να αναλάβει ούτε το κόστος αυτό».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τι θα γίνει με το πρωτάθλημα; Απαντούν στο SDNA διοικήσεις των ομάδων
EVENTS