MENU

Ήταν μία από τις τελευταίες εκδρομές μου, είχα φτάσει ήδη 24 και είχα ξεκινήσει ήδη τη δημοσιογραφία. Παρότι έμενα Κορδελιό και μαζί με τον Σίφη ήμασταν στη λίστα της εκδρομής, κατεβήκαμε με τη Θύρα 4 γιατί εκείνο το βράδυ κοπροσκυλιάζαμε στο κέντρο. Όλα μία λεπτομέρεια.

Βγαίνοντας από το ΟΑΚΑ, το λεωφορείο του Κορδελιού μπροστά μας, εκείνο της Θύρα 4 μέσα στην Αθήνα κάπου στον σταθμό Λαρίσης. Το σκεφτήκαμε να μπούμε όμως ο Βαγγέλης είχε πολύ ξεκάθαρο κώδικα. «Με αυτούς που ήρθαμε, με αυτούς πρέπει να γυρίσουμε» είπε και αυτόματα, χωρίς κανένας μας να το σκεφτεί πήγαμε στον ηλεκτρικό.

Οδηγός του λεωφορείου του Κορδελιού τελικά, ήταν ένας μυστήριος τύπος ο οποίος μας είχε κατεβάσει λίγες εβδομάδες πριν σε μία συναυλία Metallica – Monster Magnet στη Ριζούπολη. Είχα μαλώσει μαζί του πριν ξεκινήσει η εκδρομή έξω από την Αγιά Σοφιά γιατί πουλούσε πνεύμα.

Όταν ακούσαμε το θλιβερό γεγονός, άυπνοι, σαν φαντάσματα πηγαίναμε προς τον σύνδεσμο που είχε μεταφερθεί τότε στην εθνικής Αντιστάσεως. Θυμάμαι μία αμηχανία, κάπου θολά τα μούτρα του Σπύρου του Μαραγκού, ήμουν εκεί αλλά ήταν σαν να μην ήμουν εκεί. Σα να έβλεπα ταινία.

Τελικά ήμασταν οι τυχεροί, αυτοί που δεν μείναμε πίσω. Όμως όλοι μέσα μας όταν σκεφτόμαστε εκείνες τις ημέρες, αντιλαμβανόμαστε πως το βάρος είναι τεράστιο. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι μία απλή ποδοσφαιρική ομάδα. Είναι ο τόπος σου, η οικογένειά σου, το σπίτι σου, η παρέα σου, αυτοί που έφυγαν τόσο άδικα.

Δεν έχω να συμπληρώσω κάτι άλλο για αυτό που συνέβη πριν από είκοσι χρόνια. Ο καθένας το κρατά μέσα του όπως νομίζει. Το άκομψο αλλά πραγματικό η ζωή συνεχίζεται, παίρνει σάρκα και οστά.

Η ζωή συνεχίζεται και εμείς είμαστε εδώ για να καταγράφουμε τα γεγονότα. Αυτή είναι η δουλειά μας.

Και ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε με τον κ. Αυγενάκη. Όπως όλους τους ανθρώπους που αναλαμβάνουν ένα πόστο, ξέχωρα από το τι λέει το παρασκήνιο, θα πρέπει να τους δίνουμε χρόνο. Στη περίπτωση μάλιστα του κ. Αυγενάκη, μπορώ να πω πως αποδείξαμε τις καλές προθέσεις μας όταν βγήκαμε απέναντι στο αστείο είναι η αλήθεια δημοσίευμα του Ντοκουμέντο εναντίον του.

Κακά τα ψέματα όμως, στη πολιτική οι εξαρτήσεις αργά ή γρήγορα σε πνίγουν.

Στα δύο σημαντικότερα θέματα που θα έπρεπε να πάρει θέση, δεν τον ακούσαμε πουθενά.

Α) Στην επικείμενη εξαγορά του Ομίλου Forthnet από τον Ευάγγελο Μαρινάκη, η οποία επιβεβαιώθηκε επισήμως από τον ίδιο τον όμιλο

Β) Στην εισβολή Μελισσανίδη στα αποδυτήρια των διαιτητών στο ημίχρονο του πρώτου μεγάλου ντέρμπι της σεζόν.

Όσο και να θέλουμε να τον δούμε θετικά, με αυτές τις δύο …αφωνίες, μας στέλνει απέναντι.

Κάπου είδα μία δήλωσή του πως ο ίδιος και η Πολιτεία, μαζί με τον αθλητικό εισαγγελέα, υποστηρίζουν το δόγμα της μηδενικής ανοχής. Και δάκρυσε το μικρόφωνο της Nova που υποδέχεται τις δηλώσεις του κυρ Σάββα.

Μίλησε στο ίδιο ύφος και για την ελληνική αστυνομία και την δικαιοσύνη και εκεί το τερματίσαμε. Έχω την εικόνα του υπευθύνου της Τούμπας για το ΠΑΟΚ – Άρης, να λειτουργεί σε πανικό γιατί έπεσε το τηλεφωνάκι. Έχω την εικόνα που μεταφέρθηκε από το φύλλο αγώνα του ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, με την αστυνομία να συνοδεύει τον Μελισσάν με τον Γιαννάκη στα αποδυτήρια. Όσο για τη δικαιοσύνη ας μη το αναλύσουμε.

Το πρώτο φάουλ του Αυγενάκη ήταν η επιλογή Μπραουδάκη για δεξί του. Χέρι για να μη παρεξηγηθώ. Ο συνάδελφος είναι από αυτές τις φυσιογνωμίες που παραδοσιακά έχουν άγνοια για το πως σκεφτόμαστε και πως λειτουργούμε και δεν μας είναι καθόλου συμπαθής με λόγο. Είμαι σίγουρος πως δεν έχει επαφή με κανέναν δημοσιογράφο από τη Θεσσαλονίκη, γιατί απλά δεν τον απασχολεί.

Οι τοποθετήσεις Αυγενάκη που έχουν σίγουρα αύρα Μπραουδάκη, είναι τόσο στείρες όσο και η δημοσιογραφία του συναδέλφου. Σα να ακούς Κότσιρα ένα πράμα.

Για να τα βάλουμε λοιπόν σε μία σειρά, μετά από 5 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται δύο βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό γιατί

Α) Εξαφανίστηκε το πλάνο της ανατροπής του Μπαράλες από τον Ελ Αραμπί

Β) Γιατί μετά το μπούλινγκ στο ημίχρονο, ο Σιδηρόπουλος έπαθε τύφλωση και δεν είδε το καθαρό φάουλ του Κρίστισιτς στον Αγκούστο.

Ο ΠΑΟΚ θα έπρεπε να είναι δύο πάνω και όχι δύο κάτω.

Παράλληλα, δεν μιλάει κανείς για την Forthnet, δεν σόκαρε κανέναν η μπούκα Μελισσάν. Οι θεσμοί λειτουργούν με δόσεις.

Αν νομίζετε γλυκοί μου άνθρωποι ότι αυτή τη στιγμή βιώνουμε μία κανονική… κανονικότητα και όχι αυτή που αρέσει στον Μαρινάκη, τότε είστε γελασμένοι.

Τα στείρα σχόλια πολιτικής υφής να τα κρατήσετε για τους κλακαδόρους σας. Εμείς αποδείξαμε πως δεν έχουμε αρνητική διάθεση απέναντί σας μέχρι να μας δώσετε το δικαίωμα να πιστέψουμε το αντίθετο.

Και το δίνετε με την υποκρισία που του πολιτικού σας λόγου σε μία εποχή που υπάρχει ξεκάθαρη προσπάθεια ελέγχου του επαγγελματικού ποδοσφαίρου από συγκεκριμένα συμφέροντα. 

Η εικονική πραγματικότητα του Λευτέρη Αυγενάκη
EVENTS