MENU

Για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Λεάντρο Σόσα, πήρε την απόφαση να αφήσει την πατρίδα του και να κάνει το μεγάλο άλμο για την Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα την Ελλάδα. Ο νέος άσος της Ξάνθης, μίλησε αποκλειστικά στο SDNA και ξετύλιξε το «κουβάρι» της ποδοσφαιρικής διαδρομής του.

Ο 23χρονος μπακ, εκτός των άλλων, έκανε ειδική αναφορά στο πρόσωπο που τον έπεισε να αποδεχτεί την πρόταση της Ξάνθης, στάθηκε στην δουλειά του Κίκο Ραμίρεθ, αλλά και στο εντυπωσιακό ξεκίνημα με τις δύο νίκες που πραγματοποίησε η ομάδα του.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

- Εντυπωσιακό ξεκίνημα με δύο στα δύο και μάλιστα σε εκτός έδρας παιχνίδια. Ηταν κάτι που περιμένατε να συμβεί;

«Χωρίς αμφιβολία είχαμε μια καλή αρχή παρ’όλο που βρισκόμαστε ακόμη σε περίοδο προσαρμογής. Είμαστε μια καινούργια ομάδα και πιστεύω τόσο η τεχνική ηγεσία όσο και εμείς έχουμε πράγματα να βελτιώσουμε. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να διορθώνεις τα λάθη σου και τον τρόπο παιχνιδιού σου, νικώντας. Εννοείται είναι μια καλή αρχή κάτι που δεν το περιμέναμε, ειδικά με την ΑΕΚ εκτός έδρας, και καταφέραμε να γράψουμε ιστορία με το ξεκίνημα μας. Θέλουμε σταθερότητα στην συνέχεια του πρωταθλήματος, να αναδείξουμε την ποιότητα μας».

- Ποια είναι η νέα αγωνιστική φιλοσοφία της Ξάνθης;

«Όλοι μας έχουμε μικρό χρονικό διάστημα συνεργασίας και προσπαθούμε να εφαρμόσουμε αυτά που μας λέει ο προπονητής. Το βασικό είναι να στήσουμε μια καλή ομάδα, ένα καλό σύνολο που μέσα στο γήπεδο θα παίρνει τα αποτελέσματα και να μπορεί να προσαρμοστεί στις διάφορες καταστάσεις που απαιτούνται. Αυτό απαιτεί θυσίες από όλους μας. Ο προπονητής μας έχει τον τρόπο για το πώς θα παίξει από την άμυνα ως την επίθεση γνωρίζοντας πώς να προσαρμοστεί σε κάθε περίπτωση».

- Στα αποδυτήρια υπάρχουν ποδοσφαιριστές διαφορετικών εθνικοτήτων. Πώς είναι η συνύπαρξη με ανθρώπους που μέχρι χτες σου ήταν άγνωστοι;

«Είναι η πρώτη μου εμπειρία σε μια τελείως διαφορετική κουλτούρα και γλώσσα. Ωστόσο ήταν πιο εύκολο από όσο περίμενα να προσαρμοστώ ακόμη και πιο εύκολο σε άλλη χώρα που έχω υπάρξει και μιλούσα την ίδια γλώσσα. Το ποδόσφαιρο είναι διεθνές και θεωρώ πως όσο υπάρχουν καλοί άνθρωποι δεν έχει σημασία η γλώσσα γιατί ο καθένας βρίσκει τον τρόπο του να εκφραστεί και να περάσει αυτό που θέλει ή χρειάζεται ο συμπαίχτης του».

- Πώς σου φαίνεται το Ελληνικό πρωτάθλημα; Έχει διαφορές η φιλοσοφία του με την χώρα που αγωνιζόσουν μέχρι πρότινος;

«Είναι ένα πρωτάθλημα αρκετά ανταγωνιστικό, διαθέτει καλούς ποδοσφαιριστές, καλές ιδέες για τον τρόπο παιχνιδιού και με βάση τους αγώνες που έχουμε δώσει πρέπει να είμαστε σωστά και κατάλληλα προετοιμασμένοι. Σίγουρα βρίσκεται πιο ψηλά από αυτό της Ουρουγουάης στο οποίο είμαι πιο συνηθισμένος. Θα έλεγα ότι μοιάζει με αυτό της Αργεντινής, με πολύ περισσότερο δυναμισμό».

- Ένα μεγάλο υπερατλαντικό ταξίδι και πρώτη μεταγραφή σου σε άλλη ήπειρο. Είναι δύσκολη η προσαρμογή σου;

«Είναι η πρώτη μου φορά σε άλλη ήπειρο μπορώ να πω πως η προσαρμογή μου ήταν αρκετά γρήγορη και εύκολη. Σε αυτό βοήθησε το πολυεθνικό στοιχείο που υπάρχει μέσα στα αποδυτήρια και ότι μέσα σε αυτά υπάρχουν καλοί άνθρωποι (σ.σ. συμπαίχτες, προπονητές, προσωπικό). Η νοοτροπία είναι παρόμοια, η Ελληνική έχει πολλά κοινά με αυτή της Ουρουγουάης και γενικότερα αυτή της Λατινικής Αμερικής. Παίζεις με επιθετικότητα και με θέληση τη νίκη».

- Είχες μιλήσει με άλλον ποδοσφαιριστή που γνώριζε την ελληνική πραγματικότητα πριν έρθεις στην Ξάνθη;

«Ναι, μίλησα με τον Ματίας Κάστρο την αρχή. Παρότι μου είπε ότι φεύγει από την ομάδα μου τόνισε να μην το πολυσκεφτώ. Είπε ότι πρόκειται για μια ομάδα καλή, έναν σύλλογο οργανωμένο που θέλει να πετύχει πράγματα και ότι υπάρχουν αξίες μέσα στα αποδυτήρια. Στη συνέχεια μίλησα και με τον Μπαριέντος που μου είπε τα ίδια. Αυτοί οι δυο ήταν που έδωσαν το τελικό σπρώξιμο ώστε να έρθω στην Ξάνθη».

- Μίλησές μας για την ζωή στην Ξάνθη στο μικρό αυτό διάστημα της παρουσίας σου στην πόλη;

«Προσωπικά αλλά και οικογενειακά μας αρέσει η Ξάνθη. Έχουμε γνωρίσει πολλούς ανθρώπους οι οποίοι είναι αρκετά εξυπηρετικοί που προθυμοποιούνται να σε βοηθήσουν. Η πόλη είναι όμορφη, γραφική αν και ακόμη την γνωρίζουμε. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος μέχρι στιγμής, όλοι είναι φιλικοί και καλοί άνθρωποι. Μου αρέσει σίγουρα που κόσμος με συναντάει στον δρόμο και αναφέρεται στην ομάδα. Σε αυτό σίγουρα ταιριάζουμε ως λαοί, ως προς την τρέλα που υπάρχει με το ποδόσφαιρο».

- Είσαι ευχαριστημένος από όσα έχεις συναντήσει στην ομάδα σε εξωαγωνιστικό επίπεδο;

«Έρχομαι από έναν σύλλογο που όπως και αυτός εκτιμάει πολύ το ανθρώπινο κομμάτι του ποδοσφαιριστή και για αυτό έχω νιώσει αρκετά καλά. Όσο υπάρχουν καλοί άνθρωποι υπάρχουν οι προυποθέσεις να δημιουργηθεί μια καλή ομάδα. Εννοείται πως χρειαζόμαστε βελτίωση, το σημαντικό είναι ότι είμαστε μια καλή ομάδα στην οποία περνάμε καλά».

- Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο της Ξάνθης;

«Πρέπει να ξέρουν πως προετοιμαζόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και θέλουμε να μας ακολουθήσει σε αυτή την πορεία. Εύχομαι να είναι όμορφη. Από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να είμαστε όσο πιο επαγγελματίες γίνεται και να κάνουμε τα πάντα για την ομάδα. Βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος πιστεύω πως θα έρθουν καλά πράγματα. Αν είναι μαζί μας δεν θα τους απογοητεύσουμε».

Σόσα: «Γράψαμε ιστορία κόντρα στην ΑΕΚ, ο προπονητής έχει πολύ ξεκάθαρο τρόπο που θέλει να αγωνιζόμαστε»
EVENTS