Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ πριν την προτελευταία αγωνιστική βρίσκονταν έναν βαθμό πίσω από την Ριέκα, όμως η πρωτοπόρο του κροατικού πρωταθλήματος ηττήθηκε από την Χάιντουκ Σπλιτ, με γκολ του Μάρκο Λιβάγια!
Η Ντιναμό από την πλευρά της ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ και έτσι έπιασε στην κορυφή την Ριέκα στους 62 βαθμούς υπερτερώντας στην διαφορά των γκολ (+27 έναντι +26) και κάπου εδώ μπαίνει ο ιδιαίτερος κανονισμός.
Συγκεκριμένα, στο κροατικό πρωτάθλημα το κριτήριο ισοβαθμίας αλλάζει την τελευταία αγωνιστική, με τα ματς μεταξύ των δύο ομάδων να ισχύουν προκειμένου να καθοριστεί ποιος θα τερματίσει ψηλότερα!
Στις μεταξύ τους αναμετρήσεις Ριέκα και Ντιναμό είχαν από μια νίκη, δύο ισοπαλίες και μια ήττα, με την Ριέκα να υπερτερεί στο συνολικό σκορ με 5-2, κάτι που σημαίνει ότι κρατάει την τύχη στα χέρια της την τελευταία αγωνιστική.
Στην Ριέκα αρκεί η νίκη απέναντι στην Σλάβεν Μπέλουπο την τελευταία αγωνιστική για να στεφθεί πρωταθλήτρια, με την Ντιναμό να χρειάζεται στραβοπάτημα της αντιπάλου της για να κάνει την ολική ανατροπή.
📉 Rijeka 🇭🇷 wasted their first 🏆 match point!
— Football Meets Data (@fmeetsdata) May 18, 2025
They lost to Hajduk 🇭🇷 tonight, but will have a 2nd match point in last round v Slaven 🇭🇷 at home!
🏆 A win would guarantee Rijeka 🇭🇷 the league title!
Hajduk 🇭🇷 returned to the title race! In case of a 3-way tie (63-63-63),… pic.twitter.com/gmQqJzqG1S