MENU

Αναλυτικά, η ατομική κριτική των διεθνών στο Ελλάδα – Σκωτία 0-1:

Τζολάκης: Στο επίσημο ντεμπούτο του, καθάρισε τα πάντα στον αέρα, έκανε μια λάθος πάσα στο 43' που όμως ο ίδιος διόρθωσε πριν βγει μεγάλη ευκαιρία, ενώ φυσικά δεν μπορεί να κριθεί για την εκτέλεση του πέναλτι. Θεατής σε όλο το δεύτερο ημίχρονο.
Ρότα: Είναι αυτός που χρεώθηκε το πέναλτι που έκρινε το ματς, όμως από κει και έπειτα έχει κάνει πολύ καλό παιχνίδι, ιδίως αμυντικά. Τελείωσε με 7 θετικές αμυντικές επεμβάσεις και 96% επιτυχημένες πάσες.
Μαυροπάνος: Με αποφασιστικές επεμβάσεις και καλές τοποθετήσεις, έκοψε αρκετές επικίνδυνες φάσεις των Σκωτσέζων. Καλό ματς συνολικά, έστω και με μικρή πίεση στην επανάληψη.
Κουλιεράκης: Αποτελεσματικός και σοβαρός. Κέρδισε πάρα πολλές μάχες στην άμυνα, τόσο χαμηλά όσο και στον αέρα. Βοήθησε όπως πάντα και στην κυκλοφορία της μπάλας.
Τσιμίκας: Έφτιαξε αρκετές φάσεις από την πτέρυγα με καλές αποφάσεις γενικότερα. Αμυντικά δεν χρειάστηκε να κάνει πολλά πράγματα, όμως από τη μέση και μπροστά ήταν πολύ καλός, τελειώνοντας το ματς με 4 πάσες-κλειδιά και συνολικό 88% στις μεταβιβάσεις.
Σιώπης: Ο μέσος του Παναθηναϊκού έκανε αυτά που ξέρει να κάνει καλά. Έτρεξε, πίεσε, έδωσε μάχες στο κέντρο και κυκλοφόρησε τη μπάλα.
Μάνταλος: Ο έμπειρος χαφ της ΑΕΚ βοήθησε αρκετά στην κυκλοφορία της μπάλας στο δεύτερο ημίχρονο, με καλές αποφάσεις και ορισμένες πολύ καλές πάσες που δημιούργησαν προϋποθέσεις. Αντικαταστάθηκε όταν κουράστηκε, λογικά.
Μασούρας: Λίγα πράγματα από τον μεσοεπιθετικό της Μπόχουμ, σε ένα πρώτο ημίχρονο με ελάχιστη επιθετικότητα για την ομάδα γενικά. Δεν βοήθησε και σωστά αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο.
Κωνσταντέλιας: «Γεμάτο» ματς από τον νεαρό μεσοεπιθετικό με πολλή διάθεση για τρέξιμο και πρέσινγκ. Ήταν και αυτός καλύτερος στο β' μέρος όταν και συμμετείχε πολύ στο επιθετικό παιχνίδι. Έκανε ελάχιστα λάθη (37/38 πάσες), έκοψε μπάλες και δοκίμασε κάποια σουτ, χωρίς αποτέλεσμα όμως,
Τζόλης: Στα ρηχά στο πρώτο ημίχρονο όπως όλη η ομάδα, αλλά στο δεύτερο βρέθηκε μέσα σχεδόν σε όλες τις φάσεις. Είχε ένα καλό πλασέ στο 56', είχε εξ επαφής δοκάρι στο 68' και αμέσως κι άλλη ευκαιρία στο 69'. Βοήθησε στο πρέσινγκ, έτρεξε πολύ και τελικά έγινε αλλαγή στο 72'
Ιωαννίδης: Δεν έκανε καλό ματς ο φορ του Παναθηναϊκού, όντας και καλά κλεισμένος από την σκοτσέζικη άμυνα. Ακούμπησε λίγες φορές τη μπάλα και αυτές συνήθως μακριά από την περιοχή, χωρίς να καταφέρει να γίνει απειλητικός.

Οι αλλαγές:

Καρέτσας: Ίσως ο κορυφαίος της Εθνικής συνολικά, στο ντεμπούτο του, όταν αντικατέστησε τον Μασούρα στο ημίχρονο και στα 17 χρόνια και 4 μήνες έκανε νέο ρεκόρ για τη γαλανόλευκη. Ξεσήκωσε τον κόσμο με εντυπωσιακές ενέργειες, έδωσε φρεσκάδα, πνοή και επιθετικότητα στην ομάδα ενώ ήταν και ουσιαστικός. Απείλησε με το εξαιρετικό πλασέ στο 55', έφτιαξε τη φάση με το δοκάρι στο 68' αλλά και αρκετές άλλες με την ταχύτητα και την τεχνική τους.
Παυλίδης: Μπήκε μέσα σε κάποιες φάσεις, αλλά δεν μπόρεσε να γίνει ουσιαστικός, χάνοντας και μια καλή ευκαιρία με κοντινή κεφαλιά.
Ζαφείρης: Βοήθησε πολύ στο κουμάντο της μεσαίας γραμμής, προωθώντας άψογα το παιχνίδι με το απόλυτο 199% στις πάσες (28/28).
Πέλκας: Προσπάθησε και αυτός να συμμετάσχει στο παιχνίδι μέσα στην αντίπαλη περιοχή, όμως δεν βρήκε τους χώρους που θα ήθελε για να γίνει ουσιαστικός.
Φούντας: Έπαιξε για ένα δεκάλεπτο στο τέλος και για λίγα εκατοστά δεν είχε την τύχη με το μέρος του, όταν το πέναλτι που αρχικά καταλογίστηκε υπέρ του, μετατράπηκε σωστά -μέσω VAR- σε φάουλ εκτός περιοχής.

Η κριτική της Ελλάδας: Εντυπωσιακός Καρέτσας και ουσιαστικός Τσιμίκας, αλλά δεν έφτασαν