MENU

Τα τελευταία χρόνια η Μίλαν κάνει μεταγραφές με ένα συγκεκριμένο μοτίβο. Δίνει σταθερά 15-30 εκατ. ευρώ για παίκτες που η τιμή τους δεν έχει εκτοξευθεί, για τα δεδομένα του σήμερα, ελπίζοντας ότι από ταλαντούχοι θα γίνουν υπερπαίκτες. Ακριβώς αυτό συνέβη με τους Τεό Ερναντέζ και Ράφα Λεάο, Σάντρο Τονάλι, ένα κλικ πιο κάτω ήταν παίκτες όπως οι Κρίστιαν Πούλισικ, Ισμαέλ Μπενασέρ, Φρανκ Κεσί. Ανάμεσα σε αυτούς, που άλλοι έμειναν, άλλοι έφυγαν, πριν 1.5 χρόνο ήρθε ο Τιτζάνι Ράιντερς από την ΑΖ.

Όταν αποκτήθηκε δεν έγινε «χαμός», όπως «χαμός» δεν έγινε και στην πρώτη του χρονιά στο San Siro στην οποία η Μίλαν ναι μεν τερμάτισε 2η αλλά αυτό συνέβη μόνο λόγω της έλλειψης ανταγωνισμού. Όμως στο πρώτο μισό της φετινής σεζόν, ο Ολλανδός μέσος έχει πάθει «έκρηξη» στο παιχνίδι και το επίπεδό του. Η παρουσία του πρόσφατο ματς με την Ίντερ ήταν ένα ακόμα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Όπως και με τον Πάουλο Φονσέκα, έτσι και με τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο στον πάγκο, ο 26χρονος αποτελεί ένα «όπλο» για τους Rossoneri, τον άνθρωπο που συχνά λύνει τα προβλήματα, τα οποία μόνο λίγα δεν είναι. Με εμπνεύσεις, τρεξίματα, κάθετες, ανακτήσεις μπάλας και σίγουρα, γκολ. Ο διεθνής άσος είναι ο πιο παραγωγικός χαφ της Serie A με 7 γκολ μέχρι στιγμής [όλα τα 13 τελευταία ματς], ενώ σε όλες τις διοργανώσεις έχει βρει δίχτυα 11 φορές. Το skillset είναι εντυπωσιακό προκαλώντας το ενδιαφέρον της Ρεάλ Μαδρίτης.

Στους πρώτους μήνες στην Ιταλία, το σκοράρισμα δεν ήταν μέσα στις συνήθειές του. «Το δούλεψα πολύ» είπε πρόσφατα ο ίδιος. «Είχα τις ευκαιρίες αλλά όχι την ψυχραιμία μπροστά στην εστία, τώρα τα γκολ έρχονται». Εκτός από την αποτελεσματικότητα, αυτό που άλλαξε ήταν ο ρόλος του στο κέντρο καθώς μετά την έλευση του runner, Φοφανά, ο Ράιντερς μεταφέρθηκε πιο μπροστά, απέκτησε ελευθερία και πατά πιο συχνά την περιοχή. Στο derby έφτασε ‘late in the box’ όπως λένε οι Εγγλεζάδες και το τελείωμα στον ουρανό των δικτύων ήταν εκπληκτικό.

Ο τελευταίος Ολλανδός που σκόραρε στο derby della Mandonnina για την Μίλαν ήταν ο Νάιτζελ Ντε Γιονγκ στις 4 Μαΐου του 2014, σχεδόν 11 χρόνια πίσω. Ο Ράιντερς μπήκε επίσης στη λίστα με τους συμπατριώτες του που έχουν διψήφιο αριθμό γκολ στο Campionato μετά τους Φαν Μπάστεν [90], Ζέεντορφ [47], Γκούλιτ [38] και Ράικαρντ [16]. «Είναι μεγάλη τιμή να μπαίνω στην ίδια πρόταση με αυτούς τους παίκτες, ελπίζω να συμβαίνει πιο συχνά». Και για να συμβαίνει πιο συχνά πάντα παρακολουθεί τα παιχνίδια «για να καταλάβω τι έκανα καλά και τι μπορώ να κάνω καλύτερα».

Ο πρώην άσος της Άλκμααρ, ελέγχει τον ρυθμό του αγώνα, είναι ο μετρονόμος στο κέντρο της Μίλαν και εκτός από τα γκολ έχει εκτοξεύσει τις επιδόσεις του σε σχέση με πέρυσι και στα κοψίματα κάνοντας τα διπλάσια και όντας ο Νο1 των Rossoneri. Εκτός γραμμών είναι άνθρωπος που δεν λέει πολλά και προτιμά να στέλνει το μήνυμα για τα μεγάλα παιχνίδια, όπως για αυτό που ακολουθεί με την Ρόμα για τα προημιτελικά. «Είναι στόχος μας το Κύπελλο, είμαστε η Μίλαν».

Ένας παίκτης που ξεκίνησε από τα χαμηλά, αποδεικνύει ξανά ότι όταν δουλεύεις μπορεί να τα καταφέρεις. Όταν ήταν πιτσιρικάς δούλευε στο ταμείο σε supermarket, μια εμπειρία για την οποία ο ίδιος έχει δηλώσει ότι τον βοήθησε να διαμορφώσει τον χαρακτήρα του. Ο πατέρας του, Μάρτιν, ήταν και αυτός ποδοσφαιριστής στη Φινλανδία και την Ολλανδία και έδωσε στον γιο του το μικρό όνομα του Τιτζάνι Μπαμπαγκίντα, παλιού εξτρέμ του Άγιαξ. Όσον αφορά το πρότυπο του;

«Κέβιν Ντε Μπρόινε. Τον παρακολουθώ πολύ, έβλεπα video του από τότε που ήμουν μικρός. Μου αρέσει το στιλ που παίζει, ένας box-to-box μέσος που οργανώνει το παιχνίδι και είναι στο σωστό σημείο για να βοηθήσει στα τελειώματα». Σε αντίθεση με τον Βέλγο, ο Ράιντερς έκανε το «μπαμ» σε μεγαλύτερη ηλικία, όμως, όπως έχει κάνει ήδη σαφές με το πρώτο φετινό μισό στην Μίλαν, δεν είναι ποτέ αργά για να φτάσεις στην κορυφή…

Από ταμίας σε supermarket, στόχος της Ρεάλ: Ο φετινός υπερπαίκτης της Μίλαν, είναι outsider