MENU

Διαβάστε παρακάτω αποσπάσματα από την αρθρογραφία αθλητικών εφημερίδων και του διαδικτύου...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΡΕΤΗΣ – LIVE SPORT

Ο Ολυμπιακός πήρε την ισοπαλία σκοράροντας στη μία και μοναδική ευκαιρία του σε όλο το παιχνίδι! Χάρη στο υπέροχο γκολ του Γιάρεμτσουκ, ο οποίος θύμισε… Νίκο Λυμπερόπουλο στην «ιστορική» ντρίπλα του επί του… άμοιρου Τζάνκι στο αξέχαστο Παναθηναϊκός-Γιουβέντους 3-1. Ο Ίνγκασον έγινε… Τζάνκι, ο Λοντίγκιν δεν μπόρεσε να αντιδράσει και οι Ερυθρόλευκοι έφυγαν από το ΟΑΚΑ με ένα αποτέλεσμα που δεν άξιζαν, βάσει ευκαιριών. 

Διότι, μπορεί το 1-0 να είναι δώρο του Αλέξανδρου Πασχαλάκη (που… ξετύλιξε ο πανέξυπνος Τζούρισιτσι με την οξυδέρκειά του), όμως στη συνέχεια ο διεθνής γκολκίπερ κράτησε και το 1-0 με έγκαιρη έξοδο στο πλασέ του Πελίστρι στο 68’ και το 1-1 με τρομερή απόκρουση στο βιαστικό σουτ του Πελίστρι. Αν σε αυτές τις ευκαιρίες προστεθεί και το πλασέ του Ιωαννίδη, που λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα... πλάγιο άουτ στο 36’, αντιλαμβανόμαστε ότι αν μια ομάδα άξιζε περισσότερο τη νίκη, ήταν ο Παναθηναϊκός. Η ισοπαλία δεν ήταν το επιθυμητό αποτέλεσμα για τους Πράσινους. Δεν είναι όμως και απαγορευτικό για την πρόκριση.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΕΛΑΚΗΣ – SPORTDAY

Αν έβλεπε κανείς το γκολ του Γιάρεμτσουκ και δεν ήξερε τίποτα άλλο για το ελληνικό ποδόσφαιρο τη φετινή χρονιά, θα θεωρούσε πως ο Ουκρανός φορ είναι από τους πρωταγωνιστές του. Δυστυχώς για τον Ουκρανό και τον Ολυμπιακό, τα φαινόμενα απατούν. Ο Ρομάν Γιάρεμτσουκ ούτε πρωταγωνιστής είναι ούτε έχει προσφέρει κάτι συναρπαστικό στην ομάδα του, πέρα από το χθεσινό γκολ, του οποίου προηγήθηκε μια φανταστική ενέργεια. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο διεθνής Ουκρανός σέντερ φορ την ξέρει τη ριμάδα την μπάλα. Μπορεί τα δύο τελευταία χρόνια η πορεία του στους αγωνιστικούς χώρους να ήταν πτωτική, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ένας παίκτης για πέταμα. 

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τον εμπιστεύτηκε ενώ ο παίκτης βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου. Η ισοπαλία είναι δικό του έργο. Η κίνησή του μαρτυρά παίκτη με φαντασία και τεχνικές αρετές. Δεν ξέρω αν αυτό το γκολ θα του ανανεώσει την κάρτα παραμονής στους «ερυθρόλευκους». Ο Ρομάν Γιάρεμτσουκ μπήκε και έσωσε τον βραχυκυκλωμένο Ολυμπιακό που μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχε καταγράψει ευκαιρία της προκοπής. Μπήκε και έλυσε το πρόβλημα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ - ΦΩΣ

Τo παιχνίδι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ο Ολυμπιακό δεν είχε ποιότητα και καλό θέαμα. Ήταν ένα ματς που κυριάρχησε η δύναμη και η τακτική των δύο προπονητών. Ο Μεντιλίμπαρ επέλεξε να κάνει ένα μεγάλο ροτέισον σε αυτό το παιχνίδι δείχνοντας εμπιστοσύνη σε όλους τους ποδοσφαιριστές του, αφού μπροστά του έχει αρκετά και δύσκολα ματς. Άλλωστε η χθεσινή αναμέτρηση ήταν η λιγότερο κρίσιμη από τις τρεις που θα παίξουν συνολικά. Γι' αυτό και ο Βάσκος επέλεξε να ξεκουράσει παίκτες, αλλά χωρίς να παρατάει το ματς. Η ομάδα του Πειραιά, άλλωστε ήταν αυτή που πατούσε πιο καλά στον αγωνιστικό χώρο και έδειχνε να ελέγχει τον ρυθμό. Έβγαλε πίεση ψηλά και δεν άφησε τον Παναθηναϊκό να κυκλοφορήσει τη μπάλα. 

Σε καμία στιγμή ο Μεντιλίμπαρ δεν φάνηκε να μην τον ενδιαφέρει, αλλά ήθελε να πάει το ματς στα μέτρα του και να μεταφέρει την υπόθεση πρόκριση στον Πειραιά. Στα θετικά για τον Ολυμπιακό είναι η αντίδραση που βγάζει μετά το γκολ που δέχεται. Και δεν είναι ένα απλό γκολ, διότι προήλθε από μία σειρά λαθών και χωρίς να απειλείται. Η ομάδα του Μεντιλίμπαρ είχε διάθεση, ήθελε το ματς, προσπάθησε και δικαιώθηκε. Όπως και να έχει οι δύο ομάδες το προσεχές διάστημα θα παίξουν δύο πολύ πιο κρίσιμα παιχνίδια στα οποία θα υπάρχει το «πρέπει» από το χθεσινό έμειναν όλοι ικανοποιημένοι και άφησαν υπόσχεση για μεγάλες μάχες στον Πειραιά.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ – ΩΡΑ

Η ΑΕΚ ψάχνει για αριστερό μπακ. Ο Λυκογιάννης αναμένεται να μείνει ελεύθερος από την Μπολόνια. Θα μου ήταν εντελώς ακατανόητο, αν η ΑΕΚ δεν έδειχνε ενδιαφέρον για την απόκτησή του. Θα έβγαζε νόημα, μόνο αν ο παίκτης επρόκειτο να κλείσει σε άλλη ελληνική ομάδα, όπως υπήρξε η σχετική φημολογία προ μηνός για τον Ολυμπιακό. Αν δεν ισχύει κάτι τέτοιο, που δεν φαίνεται να ισχύει, δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να μην ασχοληθεί πολύ σοβαρά η ΑΕΚ με τον Λυκογιάννη. Είναι ένας παίκτης που έχει παίξει κοντά δέκα χρόνια στο Καμπιονάτο, με εξαιρετικά γεμάτες σεζόν. 

Δεν έχει απολύτως καμία λογική, να μην ψάχνει και να μην κυνηγά η ΑΕΚ Έλληνες ποδοσφαιριστές. Και για να ξέρουμε τι λέμε, ήταν μεγάλο λάθος ο τρόπος που διαχειρίστηκε πέρυσι το καλοκαίρι την υπόθεση του Κυριακόπουλου. Ένα παιδί που είναι ΑΕΚ και δεν το κρύβει και που θέλει να παίξει στην ΑΕΚ. Είχε γίνει προσέγγιση πριν από την αλλαγή ιδιοκτησίας στην ΑΕΚ, αλλά με τον τρόπο που έγινε, ήταν αδύνατον να κλείσει η μεταγραφή. Παρότι η Μόντσα ακόμα δεν τον είχε αγοράσει. Προφανώς και τώρα έχει λογική που η ΑΕΚ ψάχτηκε και ψάχνεται ακόμα για το θέμα του Κυριακόπουλου. Απλώς τώρα μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που η Μόντσα το καλοκαίρι έδωσε 3 εκατ. για να τον αποκτήσει με ελεύθερη μεταγραφή. Και που παίζει βασικός.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΙΡΗΣ - ΤΑ ΝΕΑ

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης που αγωνίστηκε ύστερα από πολύ καιρό σε ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι (οι ξένοι προπονητές ιδιαίτερα συνηθίζουν να αλλάζουν τερματοφύλακα στα παιχνίδια κυπέλλου) έκανε ένα πολύ σοβαρό λάθος που στοίχισε ακριβά στην ομάδα του με τον Τζούρισιτς να εκμεταλλεύεται την λάθος πάσα του διεθνή γκολκίπερ και να σκοράρει για τον Παναθηναϊκό. Θα ήταν άδικο για τον έλληνα τερματοφύλακα να μείνει το παιχνίδι σε αυτό το ξερό 1-0 από το δικό του λάθος, αλλά ο συμπαίκτης του (Γιάρεμτσουκ) τον έκανε να νιώσει καλύτερα και να θυμηθεί την αγωνιστική του αξία. 

Η διπλή μεγάλη απόκρουση στο 84’ αρχικά στο σουτ του Ιωαννίδη και στο ριμπάουντ του Μαντσίνι (με πολύ μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας), όχι μόνο κράτησε αυτό το 1-1 για τον Ολυμπιακό αλλά έδωσε και στον ίδιο έξτρα κίνητρο και αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Είναι πιθανό να είναι ο βασικός κίπερ στον επαναληπτικό της 5ης Φεβρουαρίου, αυτή τη φορά με τον κόσμο στο πλευρό του και αυτή η διπλή απόκρουση που μείωσε σε μεγάλο βαθμό τις εντυπώσεις από το αβίαστο λάθος στο γκολ των πράσινων σαφέστατα και του τόνωσε το ηθικό ενόψει των επόμενων αγώνων, όποτε και αν χρειαστεί να κάτσει κάτω από τα δοκάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

*Για να διαβάσετε ολόκληρο ένα άρθρο θα πρέπει να απευθυνθείτε στο περίπτερο της γειτονιάς σας. Ενισχύοντας την εφημερίδα που εκτιμάτε περισσότερο, δίνετε πνοή στην πολυφωνία του Τύπου.

Πρωινός Τύπος (16/1): «Άξιζε τη νίκη ο Παναθηναϊκός - Ο Γιάρεμτσουκ έσωσε τον Ολυμπιακό»