Ο πρώην προπονητής της ΑΕΚ Β', Σωκράτης Οφρυδόπουλος, πλήγωσε τη δεύτερη ομάδα της Ένωσης και την έβαλε από κάτω στον Β' όμιλο της Super League 2, ενώ τα ίδια τα Χανιά έχοντας αποτελεσματικότητα και ουσία βλέπουν τη συνέχεια με πιο αισιόδοξη ματιά μετά το σημερινό διπλό.
Η ΑΕΚ Β’ μπήκε στην αναμέτρηση έχοντας ως ξεκάθαρο στόχο να πιέσει ψηλά την άμυνα των Χανίων και να κλέψει μπάλες σε επικίνδυνα σημεία. Κάπως έτσι, ήρθε και η πρώτη της καλή στιγμή στην αναμέτρηση στο 15ο λεπτό, όταν ο Φοφανά έκλεψε και έδωσε τον Γκολφίνο, ο οποίος πάτησε περιοχή από τα αριστερά και έστρωσε στον Κολιμάτση, που δοκίμασε το σουτ από καλή θέση, με την μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Καλογεράκη.
Δύο λεπτά αργότερα, τα Χανιά απάντησαν στις ευκαιρίες με μακρινό σουτ του Προβυδάκη, ενώ στο 28ο λεπτό ο Φοφανά έκανε λάθος σε πολύ επικίνδυνο σημείο, ο Λιάτσος βρέθηκε απέναντι από τον Αγγελόπουλο και επιχείρησε να τον «κρεμάσει», όμως ο κίπερ της Ένωσης δεν «τσίμπησε», έμεινε όρθιος και μπλόκαρε.
Στο 29ο λεπτό η ΑΕΚ Β’ έφτασε μια ανάσα από το να πάρει κεφάλι στο σκορ, όταν μετά από φάση διαρκείας, ο Παυλίδης έκανε ένα εξαιρετικό γύρισμα από τα αριστερά και έβγαλε φάτσα με το τέρμα τον Θεοδωρίδη, όμως ο Έλληνας επιθετικός αστόχησε σε σχεδόν άδεια εστία. Στο 40’ ήταν η σειρά των Κρητικών να φτάσουν μια ανάσα από το γκολ, αλλά το σουτ του Κόλα από το ύψος του πέναλτι δεν βρήκε στόχο, ωστόσο στο 44’ η κατάληξη ήταν διαφορετική. O Μπαστιάνος δοκίμασε το πόδι του από την γραμμή της μεγάλης περιοχής, ο Αγγελόπουλος του είπε όχι, ωστόσο ο Κόλα πήρε το ριμπάουντ και με πλασέ σε κενή εστία έκανε το 0-1.
Στο 49’ ο Αγγελόπουλος πραγματοποίησε μια καταπληκτικέ επέμβαση σε κεφαλιά του Μπορταγκαράι, έπειτα από κόρνερ του Μουνάφο, ενώ στο 55’ ο Μπαστιάνος βρήκε με ωραία μπαλιά τον Κόλα, μέσα στην περιοχή, όμως ο Βαλκάνης με σωτήριο τάκλιν παραχώρησε κόρνερ.
Η ΑΕΚ Β’ εμφανίστηκε επιθετικά στο γήπεδο στο 67’, όταν μετά από όμορφη κάθετη του Κάτσικα, ο Θεοδωρίδης επιχείρησε ένα δυνατό σουτ από τα δεξιά της περιοχής, με την μπάλα να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
Η Ένωση ανέβασε στροφές, πήρε τον έλεγχο του αγώνα και στο 75’ κέρδισε πέναλτι για μαρκάρισμα του Προβυδάκη στον Θεοδωρίδη. Ο νεαρός φορ ανέλαβε την εκτέλεση, όμως έστειλε την μπάλα στο δοκάρι! Στο 83ο λεπτό, τα Χανιά «κλείδωσαν» το τρίποντο, καθώς ο Πινακάς με πλασέ από κοντά έγραψε το 0-2. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Προβυδάκης με γυριστό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 0-3.
ΑΕΚ (Κωστένογλου): Αγγελόπουλος, Κάτσικας, Κοσίδης, Βαλκάνης, Παυλίδης(46’ Κοντονίκος), Φοφανά, Παρράς, Φοφανά, Γκολφίνος, Κολιμάτσης(65’ Νίνο), Τζ. Γκαρσία, Θεοδωρίδης(65’ Ντοναλντόνι).
ΧΑΝΙΑ (Οφρυδόπουλος): Καλογεράκης, Μπάτζιος, Μπορταγκαράι, Προβυδάκης, Γκοράνοφ, Μουνάφο, Κυριακίδης, Λιάτσος(68’ Λεμονής), Κόλα(76’ Ρότα), Μπαστιάνος, Πίνακάς.