Το ημερολόγιο ήταν καρφιτσωμένο στον Φεβρουάριο του ΄19, όταν τελείωσε άδοξα (έπειτα από 34 παιχνίδια) η θητεία του Μαρίνου Ουζουνίδη στον πάγκο της ΑΕΚ.
Έκτοτε ο Εβρίτης τεχνικός δεν συνεργάστηκε με καμία άλλη ελληνική ομάδα, έχοντας περάσματα από την Κύπρο (ΑΠΟΕΛ) την Ρουμανία (Κραϊόβα) την Σαουδική Αραβία (Αλ Φαϊσάλι) και το Ιράν (Γκολ Γκοχάρ).
Για την ιστορία της υπόθεσης, το SDNA είχε αποκαλύψει το ενδιαφέρον της Γκολ Γκοχάρ και τις κατ΄ιδίαν συναντήσεις με τους υπεύθυνους της ομάδας στο Ντουμπάι που έπειτα από ένα μίνι – θρίλερ κατέληξαν σε συμφωνία.
Το πρωί της Τρίτης (10/12) ο 56χρονος κόουτς είχε τετ α τετ με τον Θόδωρο Καρυπίδη στην Γλυφάδα, με τους δύο άνδρες να εξετάζουν κατ΄ιδίαν την προοπτική της μεταξύ τους συνεργασίας στον Άρη.
Παρεμπιπτόντως, η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε χτυπήσει και στο παρελθόν την πόρτα του Ουζουνίδη, χωρίς ωστόσο εκείνη την περίοδο να αποδειχτεί πρόσφορο το έδαφος για την κοινή πορεία τους.
«Είναι επιλογή μου να μη δουλέψω φέτος στην Ελλάδα, αλλά είναι αλήθεια ότι είχα επαφές με τον Άρη μόλις έφυγε ο Σάββας Παντελίδης. Εξήγησα όμως στον πρόεδρο του Άρη, με τον οποίο μίλησα, ότι δεν θέλω να δουλέψω φέτος στην Ελλάδα.
Δεν έχω φυσικά τίποτα με τον Άρη, που είναι μεγάλη ομάδα και η πρόταση ήταν τιμητική, αλλά είχα πάρει μια απόφαση να περιμένω πρόταση από το εξωτερικό και δεν ήθελα να δεσμευτώ με ομάδα της Ελλάδας» τόνιζε ο Έλληνας τεχνικός σε συνέντευξή του τον Νοέμβριο του 2019.
Προϊόντος του χρόνου, εκτός από τον Άρη και ο Ατρόμητος ψάχτηκε για τον Ουζουνίδη.
Το καλοκαίρι του ΄23 και πριν από το «γάμο» με την Γκολ Γκοχάρ, το όνομά του έπεσε στο τραπέζι του Γιώργου Σπανού, χωρίς όμως ο κόουτς να δείχνει «ζεστός».
Έτσι η ομάδα του Περιστερίου αποφάσισε εν τέλει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον Κρις Κόουλμαν και να ανανεώσει τη συνεργασία της με τον Ουαλό τεχνικό.
Εσχάτως, μένει να φανεί κατά πόσον τελικά ο Ουζουνίδης θα ακολουθήσει το δρόμο του προπονητικού επαναπατρισμού (5,5 χρόνια μετά το game over στην ΑΕΚ), θα πάρει το χρίσμα του νέου τεχνικού στον Άρη και θα αναλάβει τα κλειδιά των «κίτρινων» στη μετά Μάντζιου εποχή.