MENU

Διαβάστε παρακάτω αποσπάσματα από την αρθρογραφία αθλητικών εφημερίδων και του διαδικτύου...

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΓΗΣ - LIVE SPORT

Ο ντόρος, πάντως, που γίνεται τους τελευταίους μήνες γύρω από το όνομα του Γιαννούλη είναι πραγματικά εντυπωσιακός. Σίγουρα παίζει ρόλο το γεγονός ότι δεν... περισσεύουν πια οι καλοί αριστεροπόδαροι αμυντικοί. Άλλωστε πάντα ήταν λιγότεροι από τους δεξιοπόδαρους. Όμως στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, όπου ο μπακ είναι και χαφ και επιθετικός, σωστότερα πρέπει να είναι ένας ολοκληρωμένος παίκτης που «παίρνει» όλη την πλευρά, τα καλά χαρακτηριστικά πληρώνονται. Ο Γιαννούλης έχει και την εμπειρία του πρωταθλητισμού από τον ΠΑΟΚ, οπότε το συνολικό «πακέτο» είναι δικαιολογημένα ελκυστικό για τις «μεγάλες» ελληνικές ομάδες. Με τον τρόπο, όμως, που έχει χειριστεί έως τώρα την υπόθεση, δείχνει ότι είναι και αρκετά έξυπνος.

Χωρίς να έχει κλείσει σε κανέναν την πόρτα, συνεχίζει να «σκανάρει» την αγορά του εξωτερικού για να βρει μια πρόταση που θα τον ικανοποιεί και οικονομικά και ποδοσφαιρικά, ως πρωτάθλημα και όνομα κλαμπ. Την ίδια ώρα, ούτε η ΑΕΚ ούτε ο Παναθηναϊκός τον έχουν βγάλει από το μυαλό τους. Και εκείνος έχει σίγουρες «καβάντζες» στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι όντως εντυπωσιακή η προσπάθεια τους να αποκτήσουν τον Γιαννούλη. Ακόμη μεγαλύτερη όμως είναι η «μαγκιά» του 29χρονου αμυντικού, ο οποίος με αυτά και με αυτά, έχει εκτοξεύσει το όνομα του. Γιατί τα συμβόλαια που του προτείνονται είναι «βασιλικά» όταν μιλάμε για νούμερα άνω του 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως! Θα πει, βέβαια, κάποιος ότι ο Γιαννούλης ρισκάρει και μπορεί να βρεθεί σε αδιέξοδο, αν οι δυο ομάδες κλείσουν παίκτη και ο ίδιος δεν βρει στο εξωτερικό τον σύλλογο που θα τον εκφράζει. Έτσι όμως είναι η ζωή. Κάποια στιγμή, ρισκάρεις. Πόσο μάλλον όταν βλέπεις ότι η «μπογιά» σου περνάει πολύ...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΕΛΑΚΗΣ – SPORTDAY

Μια άλλη ομάδα από εκείνη που ξέραμε ετοιμάζεται να μας παρουσιάσει φέτος ο φιλόδοξος και πεισματάρης Αλμέιδα. Η μεγαλύτερη αλλαγή φαίνεται να γίνεται μεσοεπιθετικά. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος στην τριάδα πίσω από τον επιθετικό, που φαίνεται να είναι ο Λιβάι Γκαρσία. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως στον βαθμό που είναι είναι υγιής ο Λιβάι, ο Αλμέιδα έχει έναν χαρισματικό και παραγωγικό σέντερ φορ. Δείτε τώρα τι γίνεται ακριβώς πίσω του. 

Ο Κοϊτά αποκτήθηκε για βασικός. Τα στατιστικά του στο βελγικό πρωτάθλημα αλλά και το ύψος των χρημάτων που δαπανήθηκαν δείχνουν ότι ο Αλμέιδα τον προορίζει για βασικό, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα παίκτες όπως ο Γκατσίνοβιτς, που δεν έκανε τόσο καλή χρονιά και ο Τσούμπερ. Από τα δεξιά και εφόσον, έρχεται ο φαντεζί Λαμέλα (παίζει με την ίδια άνεση και στα δύο άκρα της επίθεσης). Αυτό σημαίνει ότι οι παίκτες που έπαιζαν σε αυτή τη θέση θα… μπουν σε λίστα αναμονής. Δεν μιλάμε για παίκτες της σειράς, αλλά για τον Ελίασον, τον Άμραμπατ αλλά και τον Σωτήρη Τσιλούλη που ήρθε φέτος από τη Λαμία. Πάμε τώρα στη θέση του οργανωτή, του παίκτη πίσω από τον κεντρικό κυνηγό. Εδώ προορίζεται να παίζει ο έμπειρος και ποιοτικός Ρομπέρτο Περέιρα. Ως εναλλακτική λύση, όπως και πέρυσι, λογαριάζεται ο Πέτρος Μάνταλος. Στη θέση αυτή μπορούν να προσφέρουν ο Τσούμπερ και ο Πάολο Φερνάντες. Μιλάμε δηλαδή για υπεροπλία με παίκτες που μπορούν να ανταποκριθούν σε διαφορετικούς ρόλους.

ΑΛΕΞΗΣ ΒΙΡΒΙΛΗΣ – ΦΩΣ

Η απόφαση του Ολυμπιακού να πάρει τον Μάρτιν Μπρέθγουεϊτ ήταν μια κίνηση στη λογική ότι θέλει άλλον έναν εκτελεστή στο ρόστερ του. Μπορεί να μην είναι ο κλασικός φορ περιοχής, μπορεί να παίζει τόσο περιφερειακά όσο και στην κορυφή, αλλά η ουσία δεν αλλάζει. Οι Πειραιώτες ήθελαν έναν ποδοσφαιριστή που θα έχει εξαιρετική σχέση με τα δίχτυα και θα πιέζει σαν σκύλος μπροστά. 

Είμαστε σίγουροι ότι ο Μπρέθγουεϊτ είχε καλύτερες οικονομικά προσφορές από την πρόταση του Ολυμπιακού. Για ποιον λόγο έκλεισε το μάτι στους Πειραιώτες; Πρώτον, ο ίδιος έχει το ποδόσφαιρο ως χόμπι. Δεν έχει ανάγκη από χρήματα, γιατί έχει φουσκωμένους τους τραπεζικούς του λογαριασμούς από άλλους πόρους. Δεύτερον, του άρεσε ότι επικοινώνησε μαζί του μια ομάδα που είναι κάτοχος ευρωπαϊκού τροπαίου. Είναι μεγάλο «όπλο» για τον Ολυμπιακό ότι μιλάει πλέον ως κάτοχος του Κόνφερενς. Ως κίνηση λοιπόν δεν μπορεί κανένας να αμφισβητήσει ότι οι Πειραιώτες αποκτούν έναν ποδοσφαιριστή που έχει πολύ στενή σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα και το έχει αποδείξει στην καριέρα του. Από εκεί και πέρα, όλα θα φανούν στο γήπεδο. Εκεί όπου άπαντες κρίνονται.

ΤΑ ΝΕΑ

Ο Παναθηναϊκός επέμενε μέχρι και πριν από λίγες μέρες: ο Φώτης Ιωαννίδης δεν πωλείται. Από την πράσινη ΠΑΕ μάλιστα προέκυπτε με κάθε επισημότητα πως έχει αρνηθεί προτάσεις 22 και 25 εκατομμυρίων ευρώ από Ίπσουιτς και Μπολόνια αντίστοιχα. Και πράγματι έτσι ήταν. Μόνο που καμιά από τις δύο ομάδες που θέλουν τον Έλληνα επιθετικό και διαθέτουν αυτά τα χρήματα, δεν είναι διατεθειμένη να κάνει πίσω. Ούτε η Σπόρτινγκ έχει αποσύρει το ενδιαφέρον της, αλλά οι Πορτογάλοι δύσκολα θα φτάσουν σε αυτά τα ποσά. Το θέμα του Ιωαννίδη πάντως μόνο απλό δεν είναι. Το αντίθετο. Ο ίδιος ο παίκτης πλέον φαίνεται πως είναι ψημένος να πάει στο εξωτερικό. Και η Μπολόνια είναι εκείνη που κερδίζει την προτίμησή του με βασικότερο λόγο ότι θα παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και γιατί στην Ιταλία είναι ένα πρωτάθλημα που του ταιριάζει πολύ.

Ο Παναθηναϊκός φρόντισε να αγοράσει όλο το ποσοστό του παίκτη από τον Λεβαδειακό -άρα πλέον αν τον πουλήσει θα βάλει και όλα τα χρήματα στο δικό του ταμείο. Εξίσου σημαντικό για τις πιθανές εξελίξεις. Ίσως κι αυτή η κίνηση του Παναθηναϊκού να αγοράσει όλα τα δικαιώματα του παίκτη να έχει τη σημασία της για πιθανή αλλαγή στάσης του ξεκάθαρου έως σήμερα «δεν πωλείται».

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ – ΩΡΑ

Η ΑΕΚ μέχρι τώρα σ’ ένα πολύ περίεργο καλοκαίρι, λόγω του Euro αλλά και των δικών της πιεσμένων ημερομηνιών, έχει κινηθεί μ’ έναν εντυπωσιακά μεθοδικό τρόπο. Τι εννοώ; Υπήρχαν κάποιες υποθέσεις που ήθελε να κλείσει άμεσα. Όπως για παράδειγμα του τερματοφύλακα. Το έκανε και το έκανε με εντυπωσιακό τρόπο, ακόμη και με περιπτώσεις, όπως του Στρακόσα, που δεν είχαν καν λόγο να ακολουθήσουν τη δική της βιασύνη. Ήθελε να κλείσει τον Περέιρα, το έκανε επίσης σχετικά γρήγορα, παρότι και ο Αργεντινός είχε κάθε λόγο να περιμένει για καλύτερες καταστάσεις. Τέλειωσε και την εκκρεμότητα του αριστερού εξτρέμ με τον Κοϊτά, τέλειωσε και αυτή του δεξιού μπακ με τον Οντουμπάτζο.

Αντίθετα, με κάποιες άλλες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, έφτιαξε έτσι το πλαίσιο, ώστε να μπορεί να παίξει το παιχνίδι της υπομονής. Το έκανε με τον Λαμέλα, το έκανε επίσης και με τον Γιαννούλη. Με τον Αργεντινό, μάλιστα, αν πιστέψουμε τους συμπατριώτες του, φαίνεται πως έχει πιάσει. Με τον Γιαννούλη επίσης η ΑΕΚ έφτιαξε ένα πλαίσιο, που της επέτρεψε να παίξει το παιχνίδι της υπομονής. Φρόντισε για τα πρώτα ευρωπαϊκά ματς να έχει εξασφαλίσει δύο αξιόπιστες λύσεις για το αριστερό άκρο της άμυνας. Και αυτό της εξασφάλισε χρόνο να αναζητήσει αυτό που θέλει και όπως το θέλει, για τη βασική επιλογή. Η ΑΕΚ ούτε κρεμάστηκε, ούτε κρέμεται από τον Γιαννούλη. Ξεκάθαρα τον θέλει γιατί είναι ένας εξαιρετικός αριστερό μπακ, έχει όλα τα χαρακτηριστικά που ψάχνει ο Αλμέιδα και είναι και Έλληνας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

*Για να διαβάσετε ολόκληρο ένα άρθρο θα πρέπει να απευθυνθείτε στο περίπτερο της γειτονιάς σας. Ενισχύοντας την εφημερίδα που εκτιμάτε περισσότερο, δίνετε πνοή στην πολυφωνία του Τύπου.

Πρωινός Τύπος (19/7): «Ο Ιωαννίδης και η αγορά του από τον Παναθηναϊκό - Έχει υπεροπλία η ΑΕΚ»