Κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει έναν σύλλογο με την λαϊκή βάση και την ιστορία που κουβαλά ο Άρης. Και δεν το έκανε κανείς, παρά μόνο ο ίδιος ο Άρης. Για επτά χρόνια είχε γίνει playmobil στα χέρια ενός ισχυρού. Το SDNA ήταν το μόνο Μέσο στην Ελλάδα που - αντί να κάνει τα γλυκά μάτια για μερικά κλικ - δεν κρύφτηκε ποτέ επιλέγοντας την αλήθεια και την καταπολέμηση παράξενων φαινομένων:
Κατήγγειλε αδιαφανείς διαδικασίες, επιλεκτικές εκτίσεις ποινών, περίεργες μετακινήσεις, πολλά ρίσκα στις 11αδες σε παιχνίδια με συγκεκριμένους αντιπάλους.
Γίναμε δυσάρεστοι αλλά τώρα πια όλοι ξέρουν, πως ήταν μια ακόμα σκληρή μάχη κόντρα στη συνολική διαφθορά του ελληνικού ποδοσφαίρου που οδήγησε ακόμα και τους ανθρώπους του Άρη να συνειδητοποιήσουν το λάθος και να αποτραβηχτούν από μια κατάσταση που διαγωνιζόταν με μόνο χαμένο τον Άρη και τον περήφανο λαό του. Μετά τη Β´ Εθνική το μόνο που δεν χρειαζόταν ήταν να γίνεται αντικείμενο χλευασμού για τον κάθε Σιαπάνη, Ρόουζ και τον οποιονδήποτε αντίπαλο εμφανιζόταν ξαφνικά πίσω από το δοκάρι.
Η επιλογή του Άρη να απομακρυνθεί από το πρόβλημα, επικροτήθηκε από όλους τους υγιείς φίλους του ποδοσφαίρου.
Μόνο που άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς. Ο Άρης παρασύρθηκε ξανά στα αβυσσαλέα καλέσματα των ισχυρών, έπαιξε ρόλο ρυθμιστή στο πρωτάθλημα του 2023 και το 2024 βούτηξε στα κύματα που τον οδήγησαν εν τέλει στην καταστροφή.
Στις 14/04 το SDNA αποκάλυψε την πρόθεση της πλειοψηφίας των ομάδων για πλέι οφ 1-4. Όταν πια τα λόγια και οι νουθεσίες όλων εξαντλήθηκαν, οι ομάδες δεν άντεξαν και ουσιαστικά έκαναν τελευταία προειδοποίηση στον Άρη να συνέλθει πριν να είναι αργά.
Το μήνυμα όχι μόνο δεν ελήφθη αλλά οκτώ μέρες αργότερα (22/04), ο Άρης βγήκε στον αγωνιστικό χώρο για το δεύτερο ημίχρονο μετά από 28 λεπτά, ανεξήγητης καθυστέρησης. Το ίδιο βράδυ, οι συζητήσεις στη Λίγκα κορυφώθηκαν και άπαντες συναινούσαν ώστε ο Άρης να μην συμμετάσχει ξανά στη διαδικασία ανάδειξης πρωταθλητή, ακόμα και με τη μορφή κομπάρσου ή ρυθμιστή.
Στις 30/04 ο Βασίλης Παπαθεοδώρου σημείωνε στο άρθρο του:
… «Κι αυτή θα είναι όπως όλα δείχνουν η τελευταία φορά που ο Άρης συμμετείχε στα πλέι οφ πρωταθλητισμού καθώς οι συσχετισμοί που έχουν δημιουργηθεί και οι ψηφοφορίες που έρχονται μετά τη λήξη της φετινής σεζόν, οδηγούν την αμέσως επόμενη διοργάνωση σε μίνι πρωτάθλημα 1 έως 4 και 5 έως 8. Και θα είναι μια μάχη που θα κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος για την 5η ομάδα (ειδικά εφόσον δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο) αν ξεκινάνε και οι τέσσερις ομάδες (αυστηρά από το 5 ως το 8 και μόνο για αυτό το γκρουπ), όπως αναμένεται να προταθεί στο ΔΣ της Super League»…
Στον τελικό του Βόλου ο Άρης θα έπαιζε το ματς του αιώνα.
Προετοιμαζόταν τρεις μήνες για αυτό το παιχνίδι και έβρισκε απέναντι του τον χειρότερο (και διαλυμένο εσωτερικά) Παναθηναϊκό της τριετίας. Που έμεινε και με 10 παίκτες, 40 λεπτά πριν τη λήξη.
Μόνο που ο οργανισμός του Άρη ζούσε, ανέπνεε και εξάντλησε την υγεία της μπαταρίας του έξι μέρες πριν. Παίζοντας έναν τελικό με ακόμα μεγαλύτερη ένταση, με έξτρα πριμ και αλλεπάλληλες επισκέψεις στην προπόνηση. Ο Άρης έκανε ματσάρα, τα έδωσε όλα, είχε 16-4 τελικές, έχασε την απόλυτη ευκαιρία για μπάζερ μπίτερ, και κατέρρευσε.
Λες και κάποιο κάρμα στεκόταν σαν μαύρο σύννεφο πάνω από τον Άρη, ο Ζαμόρα έχασε το άχαστο στον τελικό, οι κιτρινόμαυροι από παίκτη παραπάνω βρέθηκαν με παίκτη λιγότερο και στο φινάλε είδαν τον Βαγιαννίδη να σκοράρει σε νεκρό χρόνο και τον Άρη να μην κάνει ούτε σέντρα.
Τίποτα δεν ήταν όμως τόσο κακό που δε μπορούσε να γίνει χειρότερο. Όλος ο Άρης, για ανεξήγητους μέχρι τώρα λόγους, όρμησε σε γυναίκα διαιτητή, την απείλησε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, την απώθησαν κι εκείνη τα κατέγραψε όλα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, κάποιος σκέφτηκε ότι θα ήταν καλή ιδέα να μην παραλάβουν τα μετάλλια εις ένδειξη διαμαρτυρίας.
Σαν να έρχεται τσουνάμι και να βάλεις τα στήθη σου μπροστά για να σταματήσεις το κύμα…
Ενάμισι μήνα αργότερα, το ΔΣ της Λίγκας επικύρωσε την απόφαση που σιγόβραζε εδώ και χρόνια. Ο Άρης εξοστρακίζεται από τα επόμενα πλέι οφ, χάνοντας και δυναμική και έσοδα από εισιτήρια και μελλοντικά πιθανόν από τα τηλεοπτικά.
Ο Σουλειμάνοφ τιμωρήθηκε με 5 αγωνιστικές, ο Καρυπίδης δέχθηκε ποινή-χάδι 20 ημερών μπροστά στα όσα θα ακολουθούσαν καθώς και τα 36 μέλη του τιμωρήθηκαν παραδειγματικά για τις πρώτες δύο αγωνιστικές του επόμενου πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα όλοι να βλέπουν ως λουκούμι τον αποδεκατισμένο Άρη για το ξεκίνημα του πρωταθλήματος.
Κανένας διαιτητής, κανένας δικαστής δεν τιμώρησε τον Άρη. Τα ίδια τα γεγονότα και η αλληλουχία τους, αποδεικνύουν πως λες και μια αόρατη δύναμη ήθελε να επιβάλει σκληρές ποινές στον Άρη. Στην αρχαιότητα εμφανιζόταν ως θεία δίκη.
Ο Άρης οφείλει να παραδειγματιστεί από τα γεγονότα και να σταματήσει το κυνήγι φαντασμάτων και να συμπεριφερθεί με σεβασμό απέναντι στον κόσμο του, την ιστορία του συλλόγου. Παίζοντας απέναντι σε όλους ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, η ιστορία θα βρει τρόπο να αποκαταστήσει τον Άρη και τον πολύπαθο λαό του. Γιατί αν αντιμετωπίσεις τον εαυτό σου με σεβασμό, αξιοπρέπεια και σκληρή δουλειά, η ζωή θα στα φέρει πίσω.