MENU

Είναι ζόρικη αυτή η εποχή. Να καίγεσαι από τη ζέστη, να ψάχνεις λίγη «δροσιά» στα μεταγραφικά νέα της ΑΕΚ και να βρίσκεσαι σ’ αυτήν τη σκληρή αναμονή. Ζόρικη, αλλά θα τη βρει η πάπια τη λίμνη. Γιατί αυτό που φαίνεται από την ΑΕΚ είναι πως έχει κόψει κάθε δεσμό του κακού παρελθόντος της. Στην εποχή του Αλμέιδα, με τη στήριξη και την… τσέπη του Ηλιόπουλου, η Ενωση δεν ψάχνει για ημίμετρα που θα κλείσουν προσωρινά τις τρύπες, αλλά παίκτες που θα κάνουν πραγματικά τη διαφορά.

Με αυτό το δεδομένο, πρέπει να αντιληφθούν άπαντες πως το φετινό καλοκαίρι θα είναι μια ανοιχτή διαδικασία για τη συγκρότηση και τη στελέχωση της ομάδας. Είναι κάτι που γνωρίζει και καταλαβαίνει απόλυτα ο Αλμέιδα. Γι’ αυτό, αν και θα μπορούσε να έχει κλείσει όλες τις εκκρεμότητες που υφίστανται στο ρόστερ με παίκτες γνώριμους στα ελληνικά πράγματα ή με πολλά ερωτηματικά γύρω από την επάρκεια τους, απορρίπτει άμεσα τέτοιες επιλογές και πάει σε στοχευμένες επιλογές πάνω σε αυτό που έχει στο μυαλό του.

Ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος, αλλά ακόμα δεν έχει γίνει «εχθρός» της ΑΕΚ. Δηλαδή, μεσολαβεί ένας μήνας μέχρι το πρώτο επίσημο παιχνίδι. Στο μεταξύ θα έχουν επιστρέψει οι διεθνείς που συμμετέχουν σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και Κόπα Αμέρικα, θα έχουν προστεθεί σίγουρα 2-3 επιλογές. Η ΑΕΚ θα πρέπει να εξελίσσει την ομάδα της προϊόντος του χρόνου και να βρίσκει τις σωστές επιλογές. Με την ίδια αποφασιστικότητα και θέληση που υπάρχει και τώρα.

Ο,τι ζητά ο Αλμέιδα

Ηδη, από το Σαββατοκύριακο αντιμετωπίστηκε ιδιαίτερα θετικά η απόφαση να μην προχωρήσει με τους δύο τερματοφύλακες της τελευταίας διετίας. Όχι επειδή οι Στάνκοβιτς και Αθανασιάδης ευθύνονται για την αποτυχία της περυσινής χρονιάς, αλλά επειδή δεν υπήρχε πλέον η επιβεβλημένη εμπιστοσύνη. Με εντολή Αλμέιδα, ο Ηλιόπουλος «πάρκαρε» παίκτες που του χρόνου θα κόστιζαν πάνω από 1 εκατ. ευρώ και έδειξε πως είναι αποφασισμένος να κάνει πράξη κάθε επιθυμία του προπονητή.

Αυτό ξέρετε, έχει φανεί και από άλλες αποφάσεις, άλλες που άρεσαν στον κόσμο, άλλες που δεν ενθουσίασαν. Για παράδειγμα, η παραμονή του Χατζισαφί και του Κάλενς υπήρξαν εντολές του Αλμέιδα. Παίκτες που δεδομένα εμπιστεύεται ο προπονητής και θεωρεί πως θα του είναι χρήσιμοι με την εμπειρία τους, για το σχηματισμό της νέας ομάδας που θα έχει πολλά καινούργια κομμάτια στο παζλ και χρειάζεται συνεκτικούς δεσμούς.

Το θέμα Αραούχο

Μια άλλη τέτοια απόφαση, αφορούσε το φινάλε με τον Αραούχο. Είναι γεγονός, ότι η ΑΕΚ δεν έχει επικοινωνήσει ακριβώς πως ο Αργεντινός έχει τελειώσει, αλλά πως προς τα εκεί πάει το πράγμα. Ο παίκτης έφυγε από την Ελλάδα χωρίς να έχει απαντήσει στην πρόταση που του είχε γίνει και χωρίς και η ΑΕΚ να έχει επανέλθει για να του ζητήσει επιτακτικά κάποια απάντηση. Η τελευταία κίνηση προς τον Αραούχο έγινε αρκετό καιρό πριν, στις αρχές της άνοιξης.

Κάποιοι αναρωτιούνται τι θα συμβεί, εάν ο Αραούχο μετανιώσει για το γεγονός πως απέφυγε να τελειώσει το θέμα του συμβολαίου του με βάση την πρόταση που του είχε κάνει η ΑΕΚ. Στην ΑΕΚ δεν είναι εύκολο να πήγαιναν ξανά με βάση την ίδια λογική, γιατί το διάστημα που είχε το περιθώριο να ανταποκριθεί ο παίκτης ήταν πάρα πολύ μεγάλο. Αρα, κλείνει ένα σημαντικό κεφάλαιο για την ΑΕΚ, αλλά με την πεποίθηση πως πλέον δεν υπήρχαν άλλα περιθώρια κοινή πορείας. Αλλά το φινάλε ήρθε με κομψό τρόπο, κοντά στο να κριθεί ως «βελούδινο».

Η Λίγκα και η στάση της ΑΕΚ

Περιμένοντας τις εξελίξεις στην ΑΕΚ, έχει ενδιαφέρον να δούμε και όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Κατά τα φαινόμενα, πάμε για μετωπική σύγκρουση Μαρινάκη – Αλαφούζου σε ό,τι αφορά την προεδρία της Λίγκας. Φαντάζει εκπληκτικό, πως μόνο λίγους μήνες έπειτα από την αναγκαστική αποχώρηση του υπό το βάρος της κατακραυγής των ομάδων, ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού ζητά ξανά την ηγεσία του συνεταιρισμού.

Βέβαια, πιθανή κάθοδος του κ. Μαρινάκη σημαίνει πως λογικά θα αποχωρήσει από υποψήφιος ο κ. Μπέος, καθώς η στήριξη της υποψηφιότητας του φαίνεται πως ήταν συνέχεια της καλής επαφής Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ. Και το ερώτημα είναι ποια στάση θα τηρήσει ο ΠΑΟΚ. Θα ψηφίσει τον Μαρινάκη και θα είναι η κοινή υποψηφιότητα που θα στηρίξουν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ. Σε μια κατάσταση μάλιστα που φαίνεται πως βρίσκεται σε οριακές ισορροπίες. 

Και για όσους ψάχνονται να βρουν πως θα πορευθεί η ΑΕΚ του Ηλιόπουλου, να μην υπάρχουν αμφιβολίες. Θα επιλέξει εκείνο που θα καλύπτει και θα προασπίζει τα συμφέροντα της ομάδας και μόνο. Ο Ηλιόπουλος το είπε και κατά την πρόσφατη συνέντευξη του, πως θα δει και θα κρίνει. Αν και να ξέρετε, πως για παράγοντα που μετρά λίγες μέρες στο ποδόσφαιρο, έχει απόλυτη γνώση για πρόσωπα και πράγματα. Μεγαλύτερη απ’ όσο πιστεύει ο καθένας. 
 

Οι απαντήσεις στα ανοιχτά θέματα της ΑΕΚ και τα περίεργα του ελληνικού ποδοσφαίρου