MENU

Όποιος άκουσε την περασμένη Παρασκευή τη δίωρη συνέντευξη του Μάκη Γκαγκάτση στην ραδιοφωνική εκπομπή «SDNA σε θέση LIBERO» ήταν σίγουρα ψυλλιασμένος γι αυτό που ερχόταν. Η εκτίμηση του νέου προέδρου της ΕΠΟ προς το πρόσωπο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν τεράστια, δεν κρυβόταν, αντίθετα φανέρωνε ότι το νερό είχε μπει στο αυλάκι. Ο Σέρβος κόουτς είχε πάρει τον δρόμο της επιστροφής στην Ελλάδα.

Όπως ακριβώς έγραψε πριν από λίγο στο site ο Χρήστος Σταθόπουλος: Ο νέος Ομοσπονδιακός τεχνικός είναι ένας προπονητής που σέβεται όλη η Ελλάδα. Είναι ένας άνθρωπος που εκτιμά και σέβεται όλη η Ελλάδα πιθανώς εκτός ενός (αλλά τούτο δεν πρέπει να μας απασχολεί...)

Στα 2,5 χρόνια που έμεινε στον πάγκο του Παναθηναϊκού ο ΚΥΡΙΟΣ Γιοβάνοβιτς εκτιμήθηκε για την δουλειά του καθώς το χάος που παρέλαβε μετατράπηκε σε κανονικότητα. Το τριφύλλι επέστρεψε στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος, ενώ κατέκτησε και ένα κύπελλο. Ο κόσμος του γύρισε χαρούμενος στη Λεωφόρο, υπήρξε ομόνοια όσο ποτέ τα τελευταία χρόνια, τεράστια αγάπη προς τον Σέρβο προπονητή και, εκτός των άλλων, αυτή η κανονικότητα έδωσε τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ κ. Αλαφούζο να επιστρέψει έπειτα από καιρό στο γήπεδο και να παρακολουθεί τα παιχνίδια της ομάδας για την οποία πληρώνει.

Ο Γιοβάνοβιτς εκτιμήθηκε, εκτός από τις δυνατότητές του και για το ΗΘΟΣ ΤΟΥ. Η συμπεριφορά του ανδρός υπήρξε πάντοτε υψηλού επιπέδου και μνημονεύτηκε αρκετές φορές από φίλους και αντιπάλους του Παναθηναϊκού.

Προφανώς είχε –και έχει- μειονεκτήματα ως προπονητής. Ο υπογράφων τα είχε αναφέρει αρκετές φορές. Με κορυφαίο την «εμμονή» του στο θέμα των μεταγραφών, σωστότερα των γρήγορων επιλογών και του χρόνου απόφασης. Ευτυχώς όμως η Εθνική ομάδα δεν χρειάζεται μεταγραφές οπότε αυτό δεν μας αγγίζει…

Όταν απολύθηκε από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός -και το έμαθε από τα Μίντια!!!- ο Γιοβάνοβιτς, η «δικαιολογία» που βγήκε από την πλευρά Αλαφούζου ήταν πως είχε «ταβανιάσει». Ότι μαζί του ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορούσε να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Χριστούγεννα του 2023, αυτό. Μάιο του 2024 είδαμε τα…. αποτελέσματα. Ο Παναθηναϊκός τερμάτισε 4ος στο πρωτάθλημα και ο Αλαφούζος έδιωξε τον Τερίμ που είχε προσλάβει αντί του Γιοβάνοβιτς για να κατακτήσει ο Παναθηναϊκός το κύπελλο με τον τέως συνεργάτη του Σέρβου, τον Χρήστο Κόντη.

Η νέα διοίκηση της ΕΠΟ υπό τον Μάκη Γκαγκάτση έκανε την πρώτη σωστή κίνηση. Προσέλαβε στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος ένα σοβαρό, δουλευταρά, με πλάνο και αρχές προπονητή που γνωρίζει τα ποδοσφαιρικά μας λημέρια και χαίρει της εκτίμησης του κόσμου. Ήθελε να τον προικίσει με 4ετές συμβόλαιο, όμως ακόμη και εκεί φάνηκε το ήθος του Γιοβάνοβιτς που ζήτησε 2ετές και εν συνεχεία επανεξέταση της συνεργασίας. Όπως είχε κάνει και στον Παναθηναϊκό!

Τώρα η ΕΠΟ οφείλει να τον «οχυρώσει» με έναν καλό τεχνικό διευθυντή και το κυριότερο να βάλει «συρματόπλεγμα» γύρω από την εθνική ομάδα απαγορεύοντας την είσοδο σε κάθε «τοξικότητα» απ΄ όπου κι αν αυτή προέρχεται.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αξίζει τη στήριξη ΟΛΩΝ. Άλλωστε, το απέδειξε με τη στάση και τη δουλειά του πως η εκτίμηση στο πρόσωπό του ΟΥΔΕΠΟΤΕ «ταβάνιασε», αντίθετα ΚΕΡΔΗΘΗΚΕ!

Καλώς όρισες κόουτς.

Η εκτίμηση (στον Ιβάν) δεν «ταβάνιασε», κερδήθηκε!