MENU

Αρχίζει αύριο η προετοιμασία του Παναθηναϊκού με τον Ντιέγκο Αλόνσο στο τιμόνι και στόχο επιτέλους η ομάδα να πάρει το πρωτάθλημα μετά από 15 χρόνια και να πάει καλύτερα από ότι πέρυσι στην Ευρώπη.

Εμαθα κάποια πράγματα για τον Αλόνσο τα θέλω του στις ομάδες, που έχει δουλέψει, την νοοτροπία του και καλό είναι να τα ξέρει και ο κόσμος, για να μάθει τι να περιμένει από τον Ουρογουανό τεχνικό. Πάμε λοιπόν.

Ο Αλόνσο έρχεται με μεγάλη δίψα για δουλειά, έχει τρομερό κίνητρο και θέλει σαν τρελός να πετύχει στον Παναθηναϊκό. Είναι χαρακτηριστικό ότι από την ημέρα, που ήρθε στην Ελλάδα και μετά τη συνέντευξη Τύπου είναι όλη την ημέρα στο Κορωπί, ρωτάει, μαθαίνει και ετοιμάζει όλες τις λεπτομέρειες μαζί με τους συνεργάτες του.

Η νοοτροπία είναι το βασικό σε κάθε ομάδα, που δουλεύει ο Αλόνσο. Εχει την απαίτηση από τους παίκτες και τα μέλη της ομάδας να δουλεύουν ακατάπαυστα, για να φθάσουν στον στόχο. Να κάνουν και θυσίες αν χρειαστεί προς όφελος της ομάδας. Ακόμα και στα ρεπό να δουλεύουν. Σε προηγούμενες ομάδες, μου είπαν έδινε ρεπό και όσοι στο ρεπό τους πήγαιναν και έκαναν ατομικό πρόγραμμα αμέσως είχαν προτεραιότητα στα πλάνα του. Οποιος από τους παίκτες, η τα μέλη της ομάδας βάζουν τον εαυτό τους πάνω από την ομάδα δεν έχει τύχη με τον Αλόνσο. Πάνω από τον Παναθηναϊκό δεν θα μπει κανείς.

Οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά για τον Αλόνσο. Θέλει όλα να λειτουργούν στην εντέλεια και είναι πολύ απαιτητικός με όλο το τιμ. Εχει άποψη για όλα και θέλει από όλους τους συνεργάτες του και από όλο το τιμ ο καθένας να κάνει το καλύτερο δυνατό στην δουλειά του, για να υπάρχει το καλύτερο αποτέλεσμα.

Η πειθαρχία και η νοοτροπία είναι δύο βασικά στοιχεία της δουλειάς του Αλόνσο. Δεν θα διστάσει να επιβάλει πρόστιμα, αν κάποιος παίκτης παραβεί τους κανόνες, που θα βάλει από αύριο, από την πρώτη μέρα. Νοοτροπία πολεμιστή, νοοτροπία πρωταθλητή θέλει να έχουν οι παίκτες του και αυτό θα το περάσει από την πρώτη μέρα.

Οι προπονήσεις του θα είναι πολύ δυνατές, με μεγάλη ένταση. Οσοι αντέξουν θα παίζουν, όσοι δεν αντέξουν θα μείνουν πιο πίσω. Δεν τον ενδιαφέρει πως θα λέγεται ο παίκτης, αλλά πως θα είναι στην προπόνηση και στο παιχνίδι. Εχει την απαίτηση από τους παίκτες να δίνουν το 200% στην προπόνηση και αν αυτό γίνεται μετά θα έχει αυτός το ευχάριστο πρόβλημα της επιλογής της ενδεκάδας. Οποιος δεν το κάνει με τον Αλόνσο δεν θα παίζει.

Για τις μεταγραφές είναι γνωστό σε ποιες θέσεις θέλει ο Αλόνσο να ενισχυθεί η ομάδα. Εκεί, όμως, που θα δοθεί το μεγαλύτερο μέρος του μπάτζετ είναι τα εξτρέμ. Ο Ουρουγουανός τεχνικός θέλει δύο εξτρέμ, που θα κάνουν μεγάλη διαφορά. Να είναι σφαίρες, πολύ καλοί στο ένας με έναν, καλή τεχνική και φυσικά το γκολ. Τα εξτρέμ έχουν παίξει μεγάλο ρόλο  στις ομάδες του Αλόνσο και εδώ θέλει δύο εξτρέμ, που θα κάνουν την διαφορά. Φυσικά θα αποκτηθεί και αριστερό μπακ, και στόπερ και πιθανότατα φορ αν έρθει πρόταση για τον Σπόραρ(μπορεί και χαφ), αλλά τα εξτρέμ θα είναι δύο παίκτες, που θα αλλάξουν όλο το επιθετικό παιχνίδι της ομάδας.

Από την συνέντευξη Τύπου ο Αλόνσο μίλησε με τα καλύτερα για τον Φώτη Ιωαννίδη. Τον γουστάρει πάρα πολύ και συμφωνεί με την διοίκηση, ότι αυτό το καλοκαίρι δεν πρέπει να πουληθεί. Ο Αλόνσο πιστεύει, ότι ο Ιωαννίδης μπορεί να κάνει ακόμα καλύτερη χρονιά την σεζόν που έρχεται και ανυπομονεί να τον έχει στην διάθεσή του, διότι ο τραυματισμός στον ώμο θα τον αφήσει κάποιες ημέρες εκτός προπονήσεων.

Ο Αλόνσο-το είπε κιόλας στη συνέντευξη Τύπου- έχει πλήρη άποψη του ρόστερ και πιστεύει, ότι η ομάδα δεν θέλει ράβε-ξήλωνε, αλλά έχει μία πολύ καλή βάση από παίκτες, που θα πρέπει να ενισχυθεί με πολύ ποιοτικούς παίκτες, που θα έρθουν το καλοκαίρι. Μάλιστα επειδή έχει εξαιρετικούς συνεργάτες, και ο ίδιος έχει άποψη για τους παίκτες και μάλιστα ξέρει πολλούς πως έπαιζαν πριν έρθουν στον Παναθηναϊκό. Και πιστεύει, ότι υπάρχουν παίκτες, που δεν έχουν παίξει ούτε το 20% από αυτό, που μπορούν. Και αυτό θα φανεί στην πορεία.

Φυσικά άλλο η εικόνα από τα dvd και άλλο οι προπονήσεις κάθε μέρα. Για αυτό από αύριο και κυρίως στο βασικό στάδιο προετοιμασίας ο Αλόνσο θα μάθει και θα δει όλους τους παίκτες και αν προκύψει και άλλη ανάγκη στην πορεία για ενίσχυση θα γίνει.

*Δεν βλέπω μέχρι να φύγει η ομάδα για την Αυστρία να γίνεται μεταγραφή εκτός αν προκύψει εξέλιξη στο θέμα του αριστερού μπακ, που θα είναι η πρώτη μεταγραφή. Ο Παναθηναϊκός θα κυνηγήσει ειδικά στα εξτρέμ πολύ καλούς παίκτες, που δεν είναι εύκολο να έρθουν μέσα Ιουνίου. Φυσικά στόχος είναι ο ένας τουλάχιστον εξτρέμ να είναι διαθέσιμος στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι στις 25 Ιουλίου. Γενικά μία -τουλάχιστον- μεταγραφή στιλ Μπερνάρ θα γίνει. Το πότε δεν το ξέρω αλλά θα γίνει

Τα εξτρέμ του Αλόνσο, η νοοτροπία, η δίψα και η πειθαρχία!