MENU

Ως το πιο σπουδαίο πρωτάθλημα στην ιστορία του ΠΑΟΚ χαρακτήρισε το φετινό ο Παύλος Δερμιτζάκης, καθώς υπήρχε μεγάλος ανταγωνισμός. Ο προπονητής της ΑΕΛ μίλησε στη «Δίκη στο OPEN» και για τον αρχηγό του Δικεφάλου Αντελίνο Βιεϊρίνια για το αν θα πρέπει να σταματήσει ή να συνεχίσει και του χρόνου να προσφέρει τις αγωνιστικές του υπηρεσίες στην ομάδα. 

«Ο ΠΑΟΚ έχει αλλάξει σελίδα με την οικογένεια Σαββίδη. Ο ΠΑΟΚ έχει ένα συγκεκριμένο πλάνο και οργανόγραμμα. Είναι μια ομάδα που έχει έναν άξιο προπονητή που παίζει βασικό ρόλο στην πορεία της ομάδας κι αυτό φαίνονται από τα αποτελέσματα και τους τίτλους. Ο Λουτσέσκου περνάει γρήγορα στους παίκτες του το DNA του ΠΑΟΚ για να καταφέρει να πετύχει τους στόχους. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και θεωρώ ότι μπορεί άξια να παλεύει τίτλους και να πετυχαίνει μεγάλα πράγματα» είπε αρχικά.

Για τον Αντελίνο Βιεϊρίνια: «Είχαμε συνεργαστεί μαζί το 2010 όταν ήμουν προπονητής στον ΠΑΟΚ και καταφέραμε να πάρουμε μια τεράστια πρόκριση επί της Φενέρμπαχτσε. Μιλάμε για ένα παιδί της ομάδας που φαινόταν από εκείνα τα χρόνια την μεγάλη καριέρα που θα κάνει. Χαίρομαι γι΄ αυτά τα πολλά πράγματα που κατέκτησε στη ζωή του. Τα δίνει όλα στον ΠΑΟΚ και είναι κεφάλαιο για τον σύλλογο. Η επόμενη μέρα θα είναι σημαντική για τον ίδιο. Έχει καλές σχέσεις με πολύ κόσμο και από μια προηγμένη χώρα ποδοσφαιρικά και μπορεί να συνομιλήσει με τον μισό πλανήτη.

Έχει καλή ατζέντα και μπορεί να προσφέρει σε κάθε πόστο στον ΠΑΟΚ αν δεν προτείνει βέβαια κάποιο ο ίδιος. Εγώ θα προτιμήσω να σταματήσει ο Αντρέ με ψηλά το κεφάλι κι έναν ακόμα τίτλο στην κατοχή του και να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο εξίσου σημαντικό στη ζωή του. Η μετάβαση αυτή είναι πολύ δύσκολη, αλλά δεν θα φύγει από τον χώρο που αγαπάει τόσο, αλλά θα συνεχίσει να προσφέρει με διαφορετικό τρόπο».

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Το φετινό πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ ήταν το σπουδαιότερο απ΄ όλα που έχει κατακτήσει γιατί το φετινό είχε μεγαλύτερο ανταγωνισμό και πολλές ομάδες να το διεκδικούν. Το σημείο κλειδί μετά την γκέλα στη Λαμία ήταν ότι ένας ολόκληρος οργανισμός (διοίκηση, παίκτες, προπονητής και κόσμος) ανέτρεψαν την κατάσταση που δεν φαινόταν τόσο καλή σε εκείνο το χρονικό διάστημα κι όχι μόνο την ξεπέρασε, αλλά κατάφερε να κάνει το απόλυτο και να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου εκτός από ικανός προπονητής, είναι ψυχολόγος, μάνατζερ και γενικά έχει όλο το πακέτο για να διαχειρίζεται το ρόστερ, να τον εμπιστεύεται η ομάδα και το κυριότερο να πείθει τους παίκτες του να τον πιστεύουν. Υπήρχε μεγάλη αμφισβήτηση το καλοκαίρι όμως η ομάδα ήταν σωστά δομημένη και κατάφερε να πάρει τον τίτλο».

Για τον Κωνσταντέλια: «Εγώ τον πιστεύω άσχετα αν είναι μικρός ηλικιακά. Θα έλεγα είναι ένα παιδί που δείχνει την ποιότητά του και την αξία του και είναι στο χέρι του, αλλά και στον ίδιο οργανισμό του ΠΑΟΚ να τον αναδείξει ακόμα περισσότερο. Εκτός από το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ έχει καταφέρει να βάλει πολλά παιδιά από την ακαδημία στην πρώτη ομάδα και μάλιστα αυτά να αποτελούν βασικοί συντελεστές κι αυτό θεωρώ ότι έχει μεγάλη υπεραξία».

Καταλήγοντας, τόνισε: «Μόνο καλό θα κάνει για την πόλη και τη Βόρεια Ελλάδα μετά τον ΠΑΟΚ με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, να σηκώσει και το Κύπελλο ο Άρης. Και ο Ολυμπιακός έχει μία τεράστια πρόκληση μπροστά του με τον ευρωπαϊκό τελικό που αν τα καταφέρει θα είναι μεγάλη υπόθεση για το ελληνικό ποδόσφαιρο». 

Δερμιτζάκης: «Σπουδαιότερο απ’ όλα το φετινό πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ - Ο Αντρέ να σταματήσει με ψηλά το κεφάλι και την κούπα»