MENU

Η περιγραφή του Γιάννη Παπαγεωργίου που βρέθηκε στο «Γιαν Μπρέιντελ» συγκλονίζει, αφού όπως φαίνεται από θαύμα δεν είχαμε θύματα, καθώς οι βέλγικες αρχές χτυπούσαν με γκλοπ του φιλάθλους του Δικεφάλου, ενώ τους σημάδεψαν και με κανόνια νερού από απόσταση αναπνοής!

Aναλυτικά όσα αποκάλυψε στο ethnos.gr:

Για την προκλητική στάση της αστυνομίας:

«Έγδυναν κόσμο, έπαιρναν κόσμο τυχαία, έκοβαν φάτσες και του έλεγαν "έλα εδώ, γδύσου" χωρίς κανέναν λόγο και χωρίς καμία πρόκληση. Δεν είχε γίνει τίποτα. Κάποια στιγμή ήρθε μια υδροφόρα και μας "ψόφησε" στο νερό. Μας έριχνε νερό από πάνω μέχρι κάτω. Εγώ ήμουν πεντέμιση ώρες βρεγμένος. Τον μπροστινό μου τον χτύπησε το νερό στα πόδια, έσκασε πάνω στον κάδο με το κεφάλι.

Τον έριξε δηλαδή η υδροφόρα από πίσω και έφυγε με το κεφάλι πάνω στον κάδο, εγώ τον κράτησα για να μην χτυπήσει. Και εκεί μπαίνουν τα ΜΑΤ και κλείνουν την είσοδο, τρέχουμε όσοι προλαβαίνουμε μέχρι να καταλάβουμε τι έχει γίνει…Εγώ είμαι σοκαρισμένος, δεν το πιστεύω ότι με έχουν βρέξει χωρίς καμία πρόκληση. Αρχίζουν πετάνε χημικά, μας σπρώχνουν, μας βαράνε, μας κλωτσάνε στα τουρνικέ και κλείνουν τα ΜΑΤ την είσοδο και τέλος».

Για τις οδηγίες που είχαν δοθεί και τη διαδικασία εισόδου:  

«Η ταλαιπωρία ήταν τεράστια. Κάναμε ακριβώς ότι μας είπαν. Ήρθαμε με αεροπλάνο, φτάσαμε στο Μπριζ με το δικό μας μέσο και όταν φτάσαμε εκεί μας στριμώξανε σαν τα ζώα μέσα σε έναν διάδρομο. Είχαν βάλει ένα κάθετο αυτοκίνητο της αστυνομίας ώστε να περνάει ένας ένας. Είχαν κάνει μια διπλή φάλαγγα για εμάς και καθώς περνούσαμε από εκεί μας βρίζανε, μας χτυπούσαν… Ταλαιπωρία… Έναν έναν σωματικό έλεγχο επί τόπου και σου έλεγαν προχώρα και σε βαρούσαν με το γκλοπ. Φτάσαμε σε ένα άλλο σημείο μετά που έκαναν πάλι σωματικό έλεγχο και απλά μας στρίμωξαν και μας βαρούσαν».

Για τον χτυπημένο οπαδό του ΠΑΟΚ:

«Αφού περνούσαμε τον λασπόδρομο εκεί είδα έναν τύπο με σπασμένα πλευρά, τον είχαν σαπίσει στο ξύλο… Δε ξέρω τι έγινε με το παλικάρι. Φτάσαμε στα τουρνικέ, στα οποία δεν έβαζαν κόσμο μέσα παρά το γεγονός ότι τους έλεγαν ότι είχαν εισιτήριο. Στη δική μας σειρά, περιμέναμε να όλοι να μπούμε μέσα έχοντας όλοι επιβεβαιωμένα εισιτήριο».

Για τη στάση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ σε αυτές τις προκλήσεις:

«Επειδή πάω πολλά χρόνια στα γήπεδα, έχω διαρκείας πολλά χρόνια… Αυτό που είδα εγώ δεν ήταν ΠΑΟΚ, ήμασταν ήρεμοι, χαλαροί, μας έκαναν αυτά που μας έκαναν και δεν έγινε τίποτα. Δεν είδα ούτε μια πέτρα να φεύγει, ούτε ένα μπουκάλι αλλά δεν έγινε τίποτα».  

Διαβάστε επίσης:

Αστυνομία Μπριζ: «Χρησιμοποιήσαμε τα κανόνια νερού συνετά - Περιμένουμε την καταγγελία του ΠΑΟΚ για να απαντήσουμε»

Δήμαρχος Μπριζ: «Δεν νομίζω ότι η αστυνομία της πόλης λειτούργησε ρατσιστικά απέναντι στον ΠΑΟΚ»

Νέα μαρτυρία από το Μπριζ στο SDNA: «Απίστευτο μίσος! Έσκιζαν εισιτήρια και μας γυρνούσαν πίσω»

«Έριξαν σπρέι πιπεριού και κανόνια νερού, προκάλεσαν κρίσεις πανικού», η μαρτυρία του αδερφού του Μπράντον Τόμας

Αδιανόητη βία από τις Αρχές του Βελγίου - Χτυπούσαν στα τυφλά τον κόσμο του ΠΑΟΚ, κάνοντας χρήση χημικών (vid)

Καταγγελία στο «SDNA σε θέση Libero» από το Μπριζ: «Οι αστυνομικοί μας πετούσαν νερά, σπρέι πιπεριού και μας έβριζαν!»

Συγκλονίζει φίλος του ΠΑΟΚ που βρέθηκε στο Μπριζ: «Μας χτυπούσαν σαν να είμαστε ζώα»