MENU

Σκηνικά που παραπέμπουν σε τριτοκοσμικές χώρες καταγγέλλει ο Ποσειδώνας Μηχανιώνας στο ματς με τον ΠΑΟΚ Κρηστώνης, όπου επικράτησαν οι γηπεδούχοι (1-0).

Οι άνθρωποι του Ποσειδώνα κάνουν λόγο για κλίμα τρομοκρατίας προκειμένου να λυγίσουν οι ποδοσφαιριστές του συλλόγου, ενώ κατάγγειλαν πως ο ρέφερι Τσιλίκας ζητούσε από τους παίκτες της ομάδας να χάσουν για να «φύγουν όλοι ζωντανοί».

Ο πρόεδρος του Ποσειδώνα Μηχανιώνας, Στέλιος Κάλφας μίλησε στο SDNA για όσα συνέβησαν σε μια ακόμη... συνηθισμένη μέρα στα γήπεδα της Γ΄ Εθνικής.

Το ματς για τον 1ο όμιλο κόντρα στον ΠΑΟΚ Κρηστώνης έληξε με 1-0 με πέναλτι στο 77΄, ωστόσο σύμφωνα με τον «ισχυρό άνδρα» του Ποσειδώνα Μηχανιώνας, το αγωνιστικό κομμάτι πέρασε σε δεύτερη μοίρα.

«Οι διαιτητές είναι παιδιά, υπήρχε η άποψη να τελειώσει το ματς για να φύγουμε όρθιοι. Δεν μπορώ να πω ότι ήρθε δασκαλεμένος ο διαιτητής αν και αυτά συμβαίνουν αρκετές φορές.

Εγώ όμως θα πάρω την ανθρώπινη διάσταση του θέματος. Σε αυτή την ζούγκλα φοβόταν. Και εγώ στη θέση του θα φοβόμουν. Μιλάμε για εξωπραγματικά πράγματα», τόνισε αρχικά ο Στέλιος Κάλφας, εξηγώντας πως η κατάσταση τέθηκε εκτός ορίων.

«Εμείς εδώ όλες τις ομάδες τις δεχόμαστε προσφέροντας φιλοξενία. Με όλες τις ομάδες έχουμε καλές σχέσεις. Όταν πήγαμε στην Κρηστώνη αρχικά όλα ήταν καλά. Φάνηκε όμως από την αρχή όμως πως δεν τους άρεσε η πρόθεση μας να παίξουμε το παιχνίδι καθαρά και να κερδίσουμε.

Δεν ταξιδέψαμε τόσα χιλιόμετρα για να χάσουμε, ούτε μπορώ να πω στους παίκτες να καθίσουν να χάσουν. Το θέμα είναι χαρούμε το παιχνίδι. Είχαμε περίπου 15 φιλάθλους ενώ εκείνοι ήταν κάπου 200. Από το πρώτο λεπτό ήρθαν από πάνω μας και μας έβριζαν χυδαία. Μας προκαλούσαν προκειμένου να αντιδράσουμε προκειμένου να έχουν άλλοθι στη συνέχεια.

Είχαμε πάει υποψιασμένοι και κάποιοι μας συμβούλευσαν να ζητήσουμε την προστασία της αστυνομίας. Υπήρχαν ωστόσο 4-5 αστυνομικοί, οι οποίοι εξαφανίστηκαν όταν ξεκίνησε το παιχνίδι. Κάποιος γονέας δικού μας ποδοσφαιριστή δεν άντεξε και αντιμίλησε. Αποτέλεσμα ήταν να τον βγάλουν έξω από το γήπεδο. 'καροτσάκι' με βρισιές και χτυπήματα.

Η σύρραξη γενικεύθηκε στο ημίχρονο, όπου 5-6 άτομα με τα διακριτικά της γηπεδούχου ομάδας άρχισαν να προπηλακίζουν τους παίκτες μας.Μάλιστα, χτύπησαν και την γυναίκα του φροντιστή μας. Μέχρι να φτάσω από την κερκίδα στα αποδυτήρια είχαν γίνει τρομερά επεισόδια.

Ευτυχώς με σεβάστηκαν εμένα και σταμάτησαν τα επεισόδια. Ίσως έχω κερδίσει μετά από τόσα χρόνια στο ποδόσφαιρο ένα σεβασμό. Η τρομοκρατία όμως είχε περάσει, αφού όταν ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο τα σφυρίγματα ήταν 110-0. Προς τιμήν τους τα παιδιά γελούσαν με αυτή την κατάσταση. Ο διαιτητής όταν είναι 22-23 ετών τι μπορεί να κάνει σε ένα τέτοιο περιβάλλον; Εδώ εμείς είμαστε τόσα χρόνια στο κουρμπέτι και λέγαμε 'τελειώστε το ρε παιδιά να φύγουμε από εδώ'».

Ο πρόεδρος του Ποσειδώνα Μηχανιώνας δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για όσα συνέβησαν στην αναμέτρηση, αναμένοντας κάποια αντίδραση από την ΕΠΟ.

«Οι παίκτες ανέφεραν όσα είπε ο διαιτητής. Πολλά λέγονται στον αγωνιστικό χώρο. Εδώ φοβηθήκαμε εμείς. Δεν το περίμενα. Ξέραμε ότι είναι δύσκολη έδρα. Δεν κοιμήθηκα το βράδυ. Σκεφτόμουν τι δουλειά έχω εγώ σε έναν τέτοιο χώρο. Μια ζωή είμαι στο ποδόσφαιρο, τόσο ως παίκτης και στη συνέχεια ως παράγοντας και πρόεδρος. Κάτι δεν πάει καλά όμως, αλλά κανείς δεν μιλάει. Όλοι θέλουμε να κερδίσουμε, χρειάζεται όμως λίγος σεβασμός. Ο τρόπος διαφέρει από ομάδα σε ομάδα και εκεί φαίνεται το επίπεδο του καθενός.

Η ΕΠΟ που είναι υπεύθυνη για την διοργάνωση και την λειτουργία του πρωταθλήματος ξέρει τι συμβαίνει. Εάν δεν ξέρει οφείλει να γνωρίζει. Δεν διοργανώνεις απλά κάτι, αλλά πρέπει να το επιτηρείς. Στέλνεις έναν άνθρωπο και κάνεις μια έκθεση. Πρέπει να τραβήξετε κάποιο αυτί. Κάθε όμιλος έχει δύο-τρεις ταραξίες».

Όπως ανέφερε ο Στέλιος Κάλφας, διαιτητής και παρατηρητής δεν ανέφεραν τίποτα στο φύλλο αγώνα.

«Σύμφωνα με τον παρατηρητή και τον διαιτητή όλα ήταν καλά. Δεν περίμενα κάτι άλλο και δεν κακίζω τα παιδιά. Νεαρά παιδιά είναι έχουν τις οικογένειες τους. Δεν πάμε για πόλεμο. Και εγώ φοβήθηκα. Είμαι αρχηγός αποστολής, έχω 20 παιδιά και τέσσερις προπονητές, εγώ είμαι υπεύθυνος εκείνη την στιγμή.

Είναι παιδιά με όνειρα και ελπίδες. Δεν ξέρω τι θα κάνω σε ανάλογη περίπτωση στο μέλλον. Μάθαμε να παίζουμε μπάλα και όχι να φεύγουμε. Όλοι ξέρουν ποιος είμαι. Θέλω να κάνω έκκληση σε όσους σκέφτονται καθαρά στο χώρο να επικοινωνήσουν μαζί μου. Δεν ξέρω αν είναι διατεθειμένοι να καθαρίσουν το ποδόσφαιρο. Πρέπει να αντιδράσουμε μόνοι μας. Πρέπει εμείς να βρούμε τον τρόπο».

Πρόεδρος Ποσειδώνα Μηχανιώνας στο SDNA: «Ο διαιτητής φοβόταν και σφύριζε 110-0, δεν περίμενα κάτι διαφορετικό»