MENU

Ο Παπαπέτρου δέχτηκε απειλές για όλη του την οικογένεια. Ο Παπαπέτρου ήταν διαιτητής στο Βόλος-Ολυμπιακός. Η ομάδα που χτυπιέται για τη διαιτησία του και έχει ξεσηκώσει τον κόσμο, είναι ο Ολυμπιακός. Τα συμπεράσματα δικά σας, αν και εννοείται πως αναμένουμε οι αρχές να βρουν αυτούς που απείλησαν τον ρέφερι όπως κατήγγειλε ο ίδιος.

Οδηγούμαστε σε αποχή των διαιτητών, ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Δε θα σφυρίξουν τα ματς της Super League όπως αποφάσισαν, μην αντέχοντας απειλές και θέλοντας να διασφαλιστεί η σωματική τους ακεραιότητα.

Τα λάθη τους αναφέρονται διαρκώς. Καλώς συμβαίνει αυτό, γιατί δυστυχώς έχουν υπάρξει αρνητικοί πρωταγωνιστές εδώ και δεκαετίες. Αυτό δε σημαίνει πως οποιαδήποτε μορφή αμφισβήτησης της ασφάλειάς τους, πρέπει να γίνεται αποδεκτή. Μην πάτε μακριά, το παράδειγμα το έδωσε η ίδια η UEFA.

Για όσους ξεχνιούνται, πριν κάποιους μήνες ο ίδιος ο Τσέφεριν είχε ενημερώσει πως δεν πρόκειται να έρθουν ξανά ξένοι διαιτητές. Γιατί δεν μπορούσε να αποδεχτεί η UEFA και οι Ομοσπονδίες των χωρών φυσικά, την συμπεριφορά απέναντι στους ρέφερις που ουσιαστικά μεσολαβούσε για να έρθουν εδώ. Διακωμώδηση αγώνων, «ντου», ανακοινώσεις που μείωναν εγνωσμένης αξίας διαιτητές πριν γίνουν οι αγώνες.

Σε επίπεδο συμπεριφορών, προφανώς ο βασικός και μεγάλος υπεύθυνος είναι το ίδιο σωματείο. Αυτό του λιμανιού. Στην περίπτωση της UEFA, το σύνολο του ελληνικού ποδοσφαίρου πήγε να πληρώσει τα τερτίπια αυτά. Φτάνοντας στο σημείο να δοθούν εγγυήσεις για την ασφάλεια των διαιτητών και πως κανείς δεν πρόκειται να τους πειράξει.

Οι Έλληνες διαιτητές, πρέπει να απαιτήσουν ακριβώς το ίδιο. Η Super League δηλαδή, με πρόεδρο τον Βαγγέλη Μαρινάκη, να εγγυηθεί την ασφάλεια των διαιτητών. Για να μην σφυρίζουν αυτοί επηρεασμένοι από τις όποιες απειλές και για να μην τους ενοχλεί κανείς.

Προφανώς και αντίστοιχα η ΚΕΔ πρέπει να μεριμνήσει όποιος δεν είναι επαρκής στα καθήκοντά του, είτε να τιμωρείται είτε να πηγαίνει σπίτι του. Χωρίς αυτό να δίνει άλλοθι σε κανέναν. Είτε βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, είτε στην φαντασία του που διαρκώς τον έχει στο ρόλο του αδικημένου.

Μια και αναφέρθηκε η Super League, αλήθεια ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ που ακόμη έχει ρόλο στη διαιτησία της λίγκας, τάσσεται υπέρ των διαιτητών ή υπέρ των όποιων απειλών καταγγέλθηκαν; Επίσης, υπάρχει κάποιος υπουργός να πάρει θέση ανοιχτά για το θέμα;

Ζούμε στη χώρα που ο Λευτέρης Αυγενάκης είχε αντιδράσει για απειλές μέσω social media στον Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Τις οποίες ο ίδιος ο Άγγλος είχε υποβαθμίσει. Τώρα που το πράγμα έχει ξεφύγει εδώ και μέρες, θα πει κανείς κουβέντα ή φοβήθηκαν από κάτι;

Οι απειλές είναι αυτές που κατήγγειλε ο Παπαπέτρου, αλλά η πίεση και η στοχοποίηση, αποτελεί ξεκάθαρη μορφή απειλής. Εκεί το πράγμα είναι σφαιρικό και όχι αποκλειστικά διαιτητικό. Ίσως να έπρεπε να πάρουν όλοι θέση ανάλογη με αυτή των διαιτητών, εξαναγκάζοντας σε αυτοκριτική εκείνους που αναζητούν ασταμάτητα άλλοθι, «δολοφονώντας» χαρακτήρες επαγγελματιών.

Μη δεχτείτε τίποτα λιγότερο απ’ όσα εγγυήθηκαν στην UEFA