MENU

Διαβάστε αναλυτικά όσα δήλωσε ο τεχνικός των Πρασίνων: 

Αν είναι πλεονέκτημα για τη Βιγιαρεάλ η αλλαγή προπονητή: 
Δεν είναι πολύ μεγάλο διάστημα ο Μαρθελίνιο στη Βιγιαρεάλ όμως έχει κάνει πολύ καλή δουλειά εδώ στην προηγούμενη θητεία του. Αυτή είναι η μοίρα των προπονητών γενικώς. Μας έχει ήδη αντιμετωπίσει σαν προπονητής στη Μαρσέιγ, αλλά δεν ξέρω πόσο θα τον επηρεάσει. Στο αυριανό ματς και οι δύο ομάδες έχουν τον ίδιο στόχο και θα φανεί στο γήπεδο ποια θα είναι σε καλύτερη μέρα.

Έχει ξεπεράσει η ομάδα το ψυχολογικό σοκ του Άρη;
Δεν θα έλεγα ποτέ ψυχολογικό σοκ. Δεν υπάρχει σοκ από μια ήττα. Δεν είναι σειρά αποτελεσμάτων. Είναι μια ήττα που μας πείραξε. Αλλά αυτή η έκφραση δεν ταιριάζει. Είμαστε ομάδα που έχει υψηλούς στόχους. Δεν έχουμε χρόνο για πολλή σκέψη και αρνητική σκέψη. Ξέρουμε την ποιότητα της ομάδας, υπάρχουην καλές και κακές μέρες. Εγώ πιστεύω στην ομάδα μου, στην ποιότητα, στους παίκτες και τη διάθεση που έχουν δείξει. Θα κάνουμε και αύριο πιστεύω ένα καλό παιχνίδι.

Πότε θα περιμένουμε να δούμε τον Χουάνκαρ;
Μας χρεάζεται ο Χουάνκαρ. Έχει μεγάλη απουσία, ήρθε στη Θεσσαλονίκη αλλά λόγω του στυλ παιχνιδιού του χρειάζεται ακόμα λίγος χρόνος για να προπονηθεί και να μπορεί να είναι στο μέγιστο βαθμό ετοιμότητας. Νομίζω ότι πολύ σύντομα θα πάρει και τον χρόνο που χρειάζεται γιατί είναι πολύ σημαντικός για εμάς.

Για τους τερματοφύλακες της ομάδας και τη διαχείριση του Μπρινιόλι: «Δεν θα σας πω ποιος τερματοφύλακας θα παίξει αύριο αν αυτό θέλετε να μάθετε. Έχουμε τρεις εξαιρετικούς τερματοφύλακες, που έχουν εξαιρετική σχέση μεταξύ τους. Στο ποδόσφαιρο τα λάθη του τερματοφύλακα είναι τα μοναδικά που φαίνονται τόσο πολύ. Η δουλειά του προπονητή και της ομάδας είναι μέσα απ' αυτά τα λάθη να βελτιώνομαστε. Ξέρετε πόση εμπιστοσύνη σ' αυτά τα παιδιά και στον Μπρινιόλι συγκεκριμένα, που έχει δώσει πολλά αυτά τα 2,5 χρόνια. Φυσικά και στον Γιούρι που παίζει λιγότερο, αλλά όποτε καλείται δίνει τον καλύτερό του εαυτό. Όλοι κάνουμε λάθη κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Σημασία έχει ο τελικός στόχος».

Αν σας έλεγαν για έναν βαθμό, θα σας ικανοποιούσε;
Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στον όμιλό μας, μετά τις δύο ήττες με τη Ρεν, δεν έχουμε πολλά περιθώρια στη σκέψη μας. Αλλά και να είχαμε, δε θα αλλάζαμε τον τρόπο σκέψης για ένα παιχνίδι. Είμαστε μια μεγάλη ομάδα που εκπροσωπεί και μια χώρα. Κάθε λεπτό σε ευρωπαϊκό παιχνίδι πρέπει να δείχνουμε την αξία μας και να προσπαθήσουμε να κάνουμε τα πάντα, ανεξαρτήτως του αντιπάλου. Να προσπαθούσε να κερδίσουμε. Πάντα σεβόμενοι την αξία και το μέγεθος του αντιπάλου μας.

Για το πρόγραμμα και το rotation
Για δύο χρόνια παίζαμε Κυριακή με Κυριακή. Αυτό που έχουμε φέτος είναι αυτό που μου αρέσει. Ταιριάζει σε εμένα, στον Παναθηναϊκό σαν οργανισμό, στους παίκτες. Έχουμε καλό και μεγάλο ρόστερ. Όλη την ώρα πρέπει να είσαι focus πάνω στη δουλειά σου που πρέπει να κάνεις. Δεν έχουμε πολύ ελεύθερο και προσωπικό χρόνο. Είναι κάτι συνυφασμένο με τις μεγάλες ομάδες. Δε με πειράζει καθόλου αυτό το πρόγραμμα όταν ξέρουμε ότι έχουμε και καλούς παίκτες και καλή ομάδα.

Εχετε βρει το κλειδί της Βιγιαρεάλ, αν θυμηθούμε το πρώτο ματς με αυτή;
Η αλήθεια είναι ότι είχαμε κάνει πολύ καλό παιχνίδι στην έδρα μας, σε μια εκπληκτική ατμόσφαιρα του Ολυμπιακού Σταδίου, όμως από τότε μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πολλά. Και σε εμάς και στη Βιγιαρεάλ. Νέος προπονητής, άλλη φιλοσοφία. Πιο προετοιμασμένοι πιθανόν να είναι. Υπάρχουν διαφορετικές συνθήκες για τώρα. Ήταν σημαντικό εκείνο το ματς, αλλά ίσως αυτό να είναι πιο σημαντικό για εμάς.

Για όταν στραβώνουν τα ματς και την αντίδραση που δε βγάζει και αν τον προβληματίζει:
Σίγουρα υπάρχουν πολλά πράγματα που μας προβληματίζουν. Σε κάποια παιχνίδια ήταν αυτό που λέτε, ότι δεν είχαμε σωστή ή κατάλληλη αντίδραση όταν κάποια πράγματα ενδεχομένως να μην πήγαιναν καλά. Αλλά είναι και κάποια πράγματα που παρουσιάζονται, δουλεύουμε πάνω σε αυτά κ προσπαθούμε να βελτιώσουμε. Η αντίδραση μας με τη Ρεν και με τον Αρη ακόμα περισσότερο δεν ήταν αυτή που θέλαμε, αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορεί και εύλογα προκαλούν τον προβληματισμό. Αλλά είναι κάτι που μέσα από τη δουλειά διορθώνεται. Είναι μια φυσιολογική εξέλιξη μιας ομάδας να βελτιώνεται μέσα στη χρονιά. 

Αν είναι ντεφορμάρισμα:
Σε καμία περίπτωση δεν είναι ντεφορμάρισμα. Το πρώτο ημίχρονο με τον Άρη ήταν ένα από τα καλύτερα ημίχρονα που μπορεί να κάναμε. Είναι περισσότερο το θέμα όταν δεχτήκαμε το γκολ και έπρεπε να είμαστε πιο πιεστικοί, κυνηγώντας το αποτέλεσμα, έπρεπε να είμαστε πολύ πιο γρήγοροι και πιεστικοί και περισσότερες αποφάσεις για να μπορέσουμε να αλλάξουμε τα δεδομένα. Έπρεπε να ήμασταν πιο πιεστικοί. Είχαμε την μπάλα αλλά δεν είχαμε τις επιλογές που έπρεπε. Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να αποδεχτώ ότι είναι ντεφορμάρισμα. Δεν έχω εγώ σαν προπονητής τέτοια αίσθηση

Σας επηρεάζει η παράδοση;
Σταμάτησα στον Παναθηναϊκό να μετράω τις παραδόσεις. Κάθε φορά κάτι διαφορετικό μου λέτε. Ο Παναθηναϊκός ανεξαρτήτως αυτής της παράδοσης, είναι μια ομάδα που ιστορικά έχει κάνει εκπληκτικές πορείες. Η Ισπανία σαν ποδοσφαιρική χώρα είναι μέσα στις καλύτερες στην Ευρώπη. Δεν είναι εύκολο για οποιονδήποτε έρθει να παίξει εδώ.

Γιοβάνοβιτς: «Δεν υπάρχει ντεφορμάρισμα, είμαι αισιόδοξος ότι θα κάνουμε καλό παιχνίδι»