MENU

«Στόχος μας είναι να κάνουμε ό,τι και στο Μπράιτον!», δήλωσε χαρακτηριστικά ο προπονητής της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα.

Όπως προαναφέραμε, ο Ορμπελίν Πινέδα αποτέλεσε σημείο αναφοράς στη συνέντευξη Τύπου του Ματίας Αλμέιδα ενόψει του ματς της ΑΕΚ με την Μπράιτον για την 5η αγωνιστική του Europa League. 

«Χρειάζεται ξεκούραση και διαχείριση, το σκέφτομαι μόνο εγώ αυτό, πρέπει να κάνει το ίδιο και η Εθνική Μεξικού», είπε χαρακτηριστικά για τον Πινέδα ο τεχνικός της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ματίας Αλμέιδα:

-Τι χρειάζεται να κάνει η ΑΕΚ για να κερδίσει

«Το αυριανό ματς, είναι ένα ακόμα σημαντικό για εμάς. Ένα παιχνίδι απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που παίζει από το πιο όμορφο ποδόσφαιρο στον κόσμο. Το παιχνίδι που παίξαμε στην Αγγλία ήταν δύσκολο και ισοδύναμο. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και αύριο ένα ισοδύναμο ματς και να φέρουμε εις πέρας το δικό μας παιχνίδι. Γνωρίζοντας πάντα, ποια ομάδα πρόκειται να αντιμετωπίσουμε. Αλλά θα είναι έντεκα εναντίον έντεκα».

-Όταν ήρθατε στην ΑΕΚ είχατε πει ότι είχατε καλή διαίσθηση για ότι θα συμβεί. Τώρα τι διαίσθηση έχετε για τον όμιλο

«Είναι διαφορετικές αισθήσεις. Όταν ήρθα είχα έναν στόχο πολύ ξεκάθαρο και μπορέσαμε και τον καταφέραμε. Κατακτώντας αυτόν τον στόχο, μπορέσαμε να συμμετέχουμε στην Ευρώπη. Και αυτό που κάνουμε είναι να παίζουμε σε ομάδες πολύ δυνατές και με διαφορετικές πραγματικότητες. Όταν αναφέρομαι σε πραγματικότητες, εννοώ τα πρωταθλήματα που συμμετέχουν, τις επενδύσεις που γίνονται, τις πολλές διαφορές σε πολλά επίπεδα. Γι αυτό με χαροποιεί πολύ, που η ΑΕΚ διατηρεί ακόμα πιθανότητες πρόκρισης από το γκρουπ. Αυτό που αισθάνομαι είναι πως όσο οι αριθμοί το επιτρέπουν, εμείς έχουμε πιθανότητες. Και προπονώ ένα γκρουπ που οι παίκτες θα δώσουν και την ψυχή τους». 

- Για το τι διαφορετικό θα πρέπει να κάνει η ΑΕΚ σε σχέση με τα δυο προηγούμενα εντός του ομίλου, για να πάρει αυτή την φορά τη νίκη

«Θα πρέπει να παίξουμε μ’ αυτόν τον τρόπο, απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που είναι δύσκολος. Και έπειτα παίζοντας με τον ίδιο τρόπο, να είμαστε πιο εύστοχοι στις λίγες ευκαιρίες που δημιουργούνται σ’ αυτά τα παιχνίδια. Έχουμε πάρα πολύ όρεξη. Θέλουμε να κερδίσουμε ένα παιχνίδι στην έδρα μας. Και το αυριανό θα είναι ένα μεγάλο παιχνίδι»

– Για τον Πινέδα και τον Πισάρο

«Ο Πινέδα αυτό που έκανε ήταν πως συμμετείχε στην εθνική, έπαιξε καλά, ήρθε στην ομάδα, έπαιξε καλά. Έναν χρόνο είναι χωρίς διακοπές. Τον έχω χρησιμοποιήσει σε διάφορες θέσεις. Ξέρω πως αυτό το σώμα κάποια στιγμή δεν θα αντέξει. Προσπαθώ να διαχειριστώ τον τρόπο που προπονείται. Σε κάποια παιχνίδια τον έχω βγάλει. Αλλά είμαστε δυο που ενδιαφερόμαστε για τον Πινέδα. Αλλά τόσο μεγάλα ταξίδια σε τόσο μικρά χρονικά διαστήματα, πρέπει να προστατεύσουμε και τον ποδοσφαιριστή. Τον φρόντισα για την εθνική. Επιλέχθηκε ως ο καλύτερος ξένος. Και πιστεύω πως υπάρχουν και κάποια ματς που δεν είναι σημαντικά και δεν χρειάζεται να ταξιδεύει συνεχώς και θα μπορούσε να ξεκουραστεί. Όμως ο Πινέδα πάντα είναι χαρούμενος και θέλει να παίζει στην εθνική.

Ο Πινέδα πήρε χρόνο προσαρμογής στην Ευρώπη στην Ισπανία. Ο Πισάρο αυτή την στιγμή είναι στην διαδικασία προσαρμογής και δεν είναι εύκολο να αλλάξει τρόπο παιχνιδιού από την μια μέρα στην άλλη. Ξέρω πόσα μπορεί να δώσει, έχουμε μιλήσει πολύ, πρέπει να είναι υπομονετικός και ξέρω την προσπάθεια που έκανε. Την μεγάλη προσπάθεια για να εκπληρώσει ένα δικό του όνειρο να παίξει στην Ευρώπη. Άφησε εκατομμύρια για να έρθει να παίξει εδώ και το εκτιμώ για έναν ποδοσφαιριστή. Ήρθε για να ψάξει την δόξα και όχι το χρήμα. Όταν ξεκίνησε στην αρχή είχε κάποιους μικροτραυματισμούς. Όταν θα χρειάζεται σε κρίσιμες στιγμές, θα είναι έτοιμος. Είναι ένας παίκτης νικητής, παντού ήταν πρωταθλητής και εδώ θα κάνει το ίδιο. Ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο χρόνο για έναν παίκτη όταν αλλάζει χώρα και πρωτάθλημα. Είναι ένας παίκτης που δεν χρησιμοποιεί τους δημοσιογράφους. Μ’ αρέσει έτσι όπως είναι. Τον ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο και τίποτε άλλο. Στο τέλος θα αρέσει, στο τέλος θα έχει καλή απόδοση. Εκτιμώ πολύ που δεν τον ενδιαφέρουν τα χρήματα. 

- Για την επιστροφή του Αραούχο και για τις σκέψεις για ενδεκάδα

«Είναι αλήθεια πως όταν επιστρέφουν οι παίκτες από τραυματισμό πρέπει να τους προστατεύουμε. Από την πρώτη μέρα που ξεκινήσαμε αυτό το σερί, είχαμε παίκτες με προβλήματα. Και αυτό που δεν θέλουμε είναι να επιστρέψουν στις περιόδους που ήταν εκτός. Είμαστε σε στενή επαφή με το ιατρικό επιτελείο και να μπορούμε να βλέπουμε την κούραση και τα φορτία κάθε παίκτη. Και όσον αφορά το αυριανό ματς, σήμερα θα αποφασίσουμε ποιοι θα ξεκινήσουν».

Στάνκοβιτς: «Ο όμιλός μας είναι επίπεδου Champions League»

«Είναι με διαφορά ο πιο δύσκολος όμιλος του Europa League. Είναι όμιλος Champions League», είπε από την πλευρά του ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ, Τσίτσαν Στάνκοβιτς ενόψει του ματς με την Μπράιτον.

Αναλυτικά ο Στάνκοβιτς είπε:

Για το ματς:

«Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε μία ομάδα της Premier League. Χρειάζεται να κάνουμε ό,τι και στο προηγούμενο ματς. Είτε έχοντας της μπάλα, είτε χωρίς αυτήν. Αν βάλουμε τα δυνατά μας και είμαστε συγκεντρωμένοι, θα τα καταφέρουμε».

Για την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται φέτος και τον στόχο να μην δεχθεί γκολ αύριο:

«Είναι πολύ σημαντικό να βοηθάω την ομάδα αύριο με την απόδοσή μου. Αλλά το σημαντικό είναι να έχει όλη η ομάδα καλή απόδοση. Χρειαζόμαστε αυτήν τη νίκη, για να διεκδικήσουμε είτε την πρώτη, είτε τη δεύτερη θέση, και όχι την τρίτη. Θα πρέπει να είμαστε πλήρως συγκεντρωμένοι, για να κερδίσουμε αύριο».

Για τον βαθμό δυσκολίας του ομίλου, βάσει της εμπειρίας του στο Champions League:

«Είναι με διαφορά ο πιο δύσκολος όμιλος του Europa League. Είναι όμιλος Champions League. Ήμασταν λίγο άτυχοι, αλλά αποδείξαμε πως μπορούμε να παίξουμε απέναντι σε τέτοιες ομάδες. Οπότε αύριο θα πρέπει να είμαστε στο ίδιο επίπεδο, για να πάρουμε αυτό που θέλουμε».

Αλμέιδα: «Στόχος να κάνουμε ό,τι και στο Μπράιτον!» - Τι είπε για Πινέδα, Σέρχιο και Πισάρο