MENU

Όταν είχαν πέσει τα θεμέλια της «Opap Arena» μία από τις σκέψεις που έκανε ο Δημήτρης Μελισσανίδης ήταν να «φιλοξενηθούν» στις τουαλέτες του γηπέδου φωτογραφίες διαιτητών που στο παρελθόν «κατακρεούργησαν» την ΑΕΚ και έμειναν στην ιστορία γι αυτό καθώς τους θυμούνται διαχρονικά οι Ενωσίτες. Στην πορεία φυσικά, αυτό δεν συνέβη, αφού ο Μελισσανίδης χαλιναγώγησε τον εκνευρισμό του.

Τώρα μαθαίνουμε όμως, ότι στο Μουσείο της ΑΕΚ, αυτό που ο ίδιος ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ έχει προαναγγείλει πως θα είναι από τα κορυφαία της Ευρώπης στο είδος του, θα υπάρξουν σε περίοπτη θέση φωτογραφίες εκείνων που έβαλαν τα… στήθη τους για να μην χτιστεί το γήπεδο, αυτών που ουσιαστικά το μόνο που «πέτυχαν» ήταν να καθυστερήσουν την ανέγερσή του.

Σύμφωνα με την «ενημέρωση», ο πρώην Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας Αρης Βασιλόπουλος και οι πρώην Υπουργοί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης και Πάνος Σκουρλέτης θα έχουν την… τιμητική τους αν υλοποιηθεί αυτή η σκέψη του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Θα μου επιτρέψετε να πω ότι τις ιστορικές απρέπειες δεν της διορθώνεις με λάθος. Δεν έχει κανένα λόγο η ΑΕΚ να δημιουργήσει μια μελανή γωνιά μέσα σε ένα Μουσείο-μεγαλείο για την τεράστια ιστορία της.

Ο Βασιλόπουλος, ο Λαφαζάνης, ο Σκουρλέτης βιώνουν καθημερινά την «τιμωρία» για όσα προσπάθησαν να κάνουν εις βάρος της Ενωσης και των οπαδών της. Ποια είναι αυτή; Μα το ίδιο το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αυτό που στέκει αγέρωχο στα ιερά χώματα της ΑΕΚ, αυτό που θα μεγαλώσει γενιές Ενωσιτών, αυτό που ήδη γιόρτασε το πρώτο νταμπλ «της νέας εποχής», αυτό που αντικατοπτρίζει όλη την προσπάθεια, τα όνειρα, τον ιδρώτα του ανθρώπου που το εμπνεύστηκε και το υλοποίησε, του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Αντιλαμβάνομαι την οργή του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΚ αλλά και πολλών οπαδών καθώς εξαιτίας της συμπεριφοράς των προαναφερθέντων, Ενωσίτες δεν πρόλαβαν να μπουν στην Opap Arena καθώς έφυγαν νωρίτερα από τη ζωή. Θυμάμαι ακόμη τον αείμνηστο, τον τεράστιο Κώστα Βουτσά, στο πρώτο σποτ της ΠΑΕ εκεί που ήταν τα χώματα προτού ξεκινήσουν οι εργασίες για το γήπεδο. Ο σπουδαίος αυτός Έλληνας, εξαιτίας των εμποδίων που έφεραν την καθυστέρηση υλοποίησης του έργου, δεν πρόλαβε να χαρεί την Opap Arena καθώς έφυγε από τη ζωή το 2020.

Η συμπεριφορά του Βασιλόπουλου, ο οποίος υπήρξε από τους μεγαλύτερους πολέμιους για την κατασκευή του γηπέδου, είχε την τιμωρία που της άξιζε όταν ήρθε η ώρα των Δημοτικών εκλογών. Ανάλογα μπορεί να πεις και για τους Λαφαζάνη, Σκουρλέτη κλπ.

Επαναλαμβάνω όμως πως η μεγαλύτερη, η πραγματική ΤΙΜΩΡΙΑ τους είναι το ίδιο το γήπεδο. Όπως και το γεγονός ότι ο κόσμος της ΑΕΚ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΕΙ. Και πάντα θα θυμάται όσους πολέμησαν το όνειρό του.

Όμως άλλο αυτό και εντελώς διαφορετικό να δημιουργηθεί στο Μουσείο της ομάδας ειδικός «χώρος» με τις φωτογραφίες τους. Αυτό θα είναι σοβαρό λάθος και διόλου στα υπέρ της διοίκησης της Ενωσης.

Η ΑΕΚ πρεσβεύει μεγάλα ιδανικά, αξίες και αρχές. Δεν γίνεται λοιπόν στο Μουσείο της, δίπλα στους πρόσφυγες που την δημιούργησαν, δίπλα σε εκείνους που την έκαναν μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας, δίπλα σε αυτούς που την υπηρέτησαν και αναδείχθηκαν ποδοσφαιρικοί και διοικητικοί μύθοι, να… υπάρχουν οι Βασιλοπουλο-Λαφαζάνηδες. Θα είναι μέγα λάθος. Θα είναι «μουτζούρα».

Αυτή είναι η ταπεινή άποψή μου και την καταθέτω πιστεύοντας ότι και αυτή τη φορά ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν πρέπει να αφήσει την οργή να τον παρασύρει. Αλλωστε, ξαναλέω, τους έχει ήδη ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ με την κατασκευή του γηπέδου. Και τους έχει παραδώσει στη μνήμη και στην παντοτινή απαξίωση των Ενωσιτών. Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο, αυτό είναι αιώνιο…

ΤΙΜΩΡΙΑ τους είναι το γήπεδο, ό,τι άλλο θα είναι ΛΑΘΟΣ!