MENU

Στα ματς που ο Παναθηναϊκός νικούσε δύσκολα (Λαμία και Κηφισιά τον τελευταίο καιρό) αναφέραμε πως στην οικονομία του πρωταθλήματος μετρούν οι βαθμοί. Κανείς δε θα θυμάται αν ήσουν κακός ή έστω όχι τόσο καλός στις συγκεκριμένες αναμετρήσεις, απ’ τη στιγμή που έκανες το χρέος σου. Τώρα πήγαμε στο αντίθετο άκρο.

Κανείς δε θα θυμάται πως είχες ουσιαστικά πέντε φάσεις για να προηγηθείς στη Θεσσαλονίκη. Κανείς δε θα θυμάται πως σχεδόν για όλο το πρώτο μέρος έδειξες πως είσαι καλύτερη ομάδα απ’ τον Άρη. Ούτε αξίζει να σταθείς περισσότερο στο μεγάλο λάθος του Μπρινιόλι που σε έβαλε πίσω στο σκορ στο χειρότερο δυνατό σημείο, δίνοντας τη δυνατότητα στην ομάδα του Μάντζιου να παίξει το παιχνίδι γάτα-ποντίκι μετά. Και καλά έκανε, το θέμα ήταν ο Παναθηναϊκός.

Αυτό που μένει στην οικονομία του πρωταθλήματος, είναι η ήττα. Η οποία ήρθε με καθαρό σκορ, σε ένα ματς που ήξερες πως αν το πάρεις θα σου δώσει κάτι παραπάνω από τρεις βαθμούς. Κυρίως θα σου πιστοποιήσει ένα πλεονέκτημα που ήθελες. Μια άνεση που πλέον την έχασες. Αυτό το +4 που αποτελούσε… κανονάκι. Πλέον οι Πράσινοι το θετικό είναι πως παραμένουν πρώτοι, αλλά με μια γκέλα μπορεί να βρεθούν τέταρτοι κι αυτό δείχνει τα πάντα.

Δε φταίει κάτι στο Τριφύλλι πέρα απ’ τον ίδιο του τον εαυτό. Αυτή η παλιά κακή συνήθεια, του να είσαι μεν καλύτερος αλλά να μην τελειώνεις τις φάσεις που δημιουργείς και μετά να την πληρώνεις. Γιατί ειδικά σε τέτοια ματς, θα δεχτείς φάση. Ποδόσφαιρο είναι, μπορεί να βρεθείς και πίσω στο σκορ όπως έγινε τώρα με το λάθος του Μπρινιόλι. Όλα είναι στο παιχνίδι.

Από εκεί και μετά, ο Παναθηναϊκός έδειξε να μην έχει τον τρόπο να γυρίσει στην αναμέτρηση, έχοντας απέναντί του και ένα σύνολο που διαθέτει ποιότητα, παίζει στην έδρα του, ενώ έχει κι έναν προπονητή ο οποίος ξέρει να αμύνεται καλά. Το έκανε και το ματς πέρασε στην ιστορία.

Τώρα η αναζήτηση δικαιολογιών δεν έχει αξία. Ούτε θα σου δώσει βαθμό αν αναφέρεις πως η διακοπή για τις Εθνικές ίσως να σε αποσυντόνισε, ενώ ταυτόχρονα είχες και τους διεθνείς σου σε μια περίεργη κατάσταση και μεγάλα ματς και προκρίσεις στο Euro. Εδώ είναι Παναθηναϊκός, όχι Εθνικές ομάδες. Ευθύνη όλων λοιπόν, να αντιλαμβάνονται πως τα γκολ με τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα, δε μετρούν κάτι στο πρωτάθλημα ούτε βοηθούν σε κάτι τον Παναθηναϊκό. Μπράβο τους, μακάρι να το κάνουν συνέχεια, αρκεί να συμβαίνει και με τα πράσινα.

Κάτι ακόμη. Κόντρα στις τέσσερις πρώτες ομάδες της Super League ο Παναθηναϊκός είτε παίζει καλά είτε άσχημα έχει μόνο τη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό η οποία ήρθε λόγω της κροτίδας και τον τραυματισμό του Χουάνκαρ. Στη διακοπή ήταν 1-1 η αναμέτρηση παρότι έπρεπε να είναι 0-3. Σε αυτά τα ματς θα κριθεί ο τίτλος. Εκεί λοιπόν η ανταπόκριση του Παναθηναϊκού και η αποτελεσματικότητά του, μέχρι Νοέμβρη μήνα προκαλεί ανησυχία. Τονίζουμε το μέχρι Νοέμβρη, επειδή το Μάιο μπορεί να έχει έρθει ένα απίθανο σερί. Οι δυνατότητες υπάρχουν στο κάτω κάτω.

Τέλος, στις μεταγραφές ο Παναθηναϊκός χρειάζεται στόπερ και θα πάρει. Ίσως να είναι καιρός να ξανασκεφτεί την ανάγκη του για ενίσχυση ενός ποιοτικού χαρακτηριστικού που του λείπει: Της ατομικής ικανότητας στο σκοράρισμα. Ανεξάρτητα απ’ τη θέση που θα επιλεγεί να προστεθεί το στοιχείο αυτό.

Η συνέχεια είναι μεγάλη, προφανώς και δεν τελείωσε τίποτα. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να δείχνει πως είναι σε… κακό φεγγάρι ανεξάρτητα απ’ τα αποτελέσματα. Πρέπει να το διορθώσει άμεσα, γιατί εντός κι εκτός συνόρων δεν υπάρχει χρόνος για περισυλλογή και μεγάλη σκέψη. Η σεζόν είναι ακόμη… νέα, οπότε τέτοιες γκέλες μπορούν να διορθωθούν και μάλιστα εύκολα. Αρκεί να διορθωθούν τα λάθη της ομάδας.

Αδίκησε τον εαυτό του και πέταξε το πλεονέκτημα