MENU

Αρχικά, ο Τάκης Μπαλτάκος ρωτήθηκε αν η Εθνική έχει μια συνέχεια τα τελευταία χρόνια: «Αυτό βλέπω. Πρώτα από όλα είναι ομάδα, λειτουργεί έτσι και όχι ως μεμονωμένοι παίκτες. Δεν είναι οι παίκτες είναι η ομάδα και αν αυτό υπάρχει, πας καλά. Αν είναι ξεχωριστές μονάδες στο γρασίδι δεν μπορείς να κάνεις τίποτε. Οπωσδήποτε ο προπονητής έχει βάλει το λιθαράκι του γιατί αυτός κάνει την ομάδα και έχει μεγάλο ρόλο σε αυτή την επιτυχία».

Αν οι παίκτες παίζουν και για τον προπονητή: «Έτσι είναι. Υπάρχει μια λεπτή διαφοροποίηση αν οι παίκτες παίζουν για τον εαυτό τους και για τον προπονητή. Στη συγκεκριμένη περίπτωση παίζουν και για τον προπονητή».

Αν υπάρχει θέμα με την παραμονή του Γκουστάβο Πογιέτ: «Δεν υπάρχει θέμα με τον Πογιέτ. Για το θέμα του συνεργάτη του απαντήσαμε. Δεν είναι σημαντικό ποσό, είναι γραφειοκρατικό το θέμα. Όταν εκπληρώσει αυτό που πρέπει ο συνεργάτης του θα τα πάρει τα χρήματα, το ποσό τον περιμένει. Ο συνεργάτης του δεν είναι μόνιμος στην Ελλάδα».

Για το θέμα με την έκδοση ΑΦΜ του συνεργάτη του Πογιέτ: «Ο άνθρωπος αυτός δεν έχει πάγια σχέση μα την ομάδα ούτε μπορείς να του βγάλεις ΑΦΜ αν δεν θέλει. Πρέπει να το κάνει ο ίδιος. Πρέπει να ρωτήσετε τον Πογιέτ γιατί βγήκε προς τα έξω το θέμα, εγώ δεν μπορώ να απαντήσω».

Για το θέμα του προπονητικού κέντρου: «Όπως ξέρετε η Εθνική είχε προπονητικό κέντρο στον Άγιο Κοσμά. Καλό η κακό, αυτό ήταν. Αυτό έπαψε να υπάρχει από τον Φεβρουάριο. Είχαμε ξεκινήσει μια μεγάλη διαδικασία γιατί για να γίνει πρέπει να έχεις τα χρήματα. Η UEFA εξασφαλίζει κάποια χρήματα, όχι όλα, και κάθε ομοσπονδία πρέπει να δείξει τι μπορεί να κάνει. Συγκεντρώσαμε 8 εκατ. ευρώ σε κλειστό προθεσμιακό λογαριασμό τα οποία υπάρχουν. Είδαμε δυο χώρους, τους είδε και η UEFA, η επιτροπή της συνεδριάζει στις 4 Φεβρουαρίου και πρέπει να εγκρίνει έναν από τους δυο χώρους για να χρηματοδοτήσει. Αν φτάσουμε στο τέλος και έχει κάποια έλλειψη η ΕΠΟ θα συμπληρώσει το ποσό. Ο χρόνος κατασκευής δε θα είναι μεγάλος. Από τη στιγμή που θα κλείσει ο χώρος σε 8 μήνες θα είναι έτοιμο να παραδοθεί το προπονητικό κέντρο».

Ποιος έδωσε την άδεια για τον Άγιο Κοσμά: «Με νόμο του κράτους ο χώρος πέρασε στον χώρο του Ελληνικού. Είναι κυβερνητική απόφαση. Η ΕΠΟ δεν έχει σχέση με αυτή την απόφαση. Είναι κι άλλες ομάδες εκεί δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο είναι κι άλλες ομοσπονδίες που έχουν πρόβλημα».

Αν η Εθνική μπορεί να βρει μια μόνιμη προσωρινή λύση μέχρι την κατασκευή του προπονητικού της κέντρου: «Το προσπαθούμε δεν είναι εύκολο. Ποιος χώρος είναι τόσο μεγάλος και απαιτητικός; Είναι δύσκολο να βρεις. Στο Καρπενήσι έχει πολύ ωραίες εγκαταστάσεις αλλά πώς θα πάει εκεί η Εθνική; Αν πάει σε προπονητικό κέντρο κάποιας ομάδας αυτό σίγουρα θα παρεξηγηθεί».

Αν διεκδικήσει την προεδρία της ΕΠΟ αν περάσει η Ελλάδα στο Euro: «Αν περάσει στο Euro δε θα κάνουμε εκλογές μέσα στη διοργάνωση».

Για την ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Μάκη Γκαγκάτση: «Έχει τα δικά του με τον ΠΑΟΚ. Ο κ. Γκαγκάτσης είναι αυτός που τρέχει τον ΠΑΟΚ μετά τον κ. Σαββίδη και το κάνει με απόλυτη επιτυχία. Έρχεται στις εκτελεστικές επιτροπές, είναι εξαιρετικός παράγοντας με μεγάλη επιτυχία στο διοικείν. Με τα σχόλια μου καταλαβαίνετε την άποψη μου για ενδεχόμενη υποψηφιότητα για την προεδρία της ΕΠΟ».

Αν ο πρόεδρος της ΕΠΟ πρέπει να έχει τριβή στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο: «Οπωσδήποτε ναι. Δεν μπορεί να είναι διαφορετική η τριβή και στο επαγγελματικό και στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Ένας παράγοντας που διοικεί τον ΠΑΟΚ το ξέρει καλά».

Πώς είναι η συνεργασία του με τον Πίτερ Φρόιντφελντ: «Πάρα πολύ καλή. Δεν έχει εγκατασταθεί μόνιμα ακόμα στην Ελλάδα γιατί δεν έχει τακτοποιήσει τα θέματα του στη Σουηδία. Η επικοινωνία μαζί του είναι φιλική και ανθρώπινη».

Για την επιστολή της Super League 1 για Κλάτενμπεργκ: «Δε θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο, αφορά τη Super League 1. Εμείς αυτό που ήταν να κάνουμε με τον Κλάτενμπεργκ το κάναμε το περασμένο καλοκαίρι που είπαμε ότι δεν θα ανανεώσουμε τη συνεργασία μας».

Για το γήπεδο του τελικού: «Και πέρσι είπα ότι αποτελεί αδικία να γίνεται ο τελικός σε μόνιμη βάση στην Αθήνα όταν παίζει και ομάδα από τη Θεσσαλονίκη. Αυτό είναι αδικία γιατί οι οπαδοί μιας ομάδας της Θεσσαλονίκης πρέπει να κάνουν ένα ταξίδι 500 χιλιομέτρων μαζί και έξοδα ενώ των ομάδων της Αθήνας θέλουν 5 λεπτά για να πάνε στο γήπεδο. Γι αυτό πέρσι αλλάξαμε την προκήρυξη. Και εφόσον ο τελικός είναι μεταξύ ομάδας της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης το γήπεδο κάπου στη μέση».
 

Mπαλτάκος για Γκαγκάτση: «Εξαιρετικός παράγοντας με μεγάλη επιτυχία στο διοικείν»