MENU

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος:

Για τα θετικά αποτελέσματα της Εθνικής: «Η κατάλληλη έκφραση είναι ότι το χρωστούσαμε στους εαυτούς μας με τις εμφανίσεις που είχαμε κάνει τελευταία. Δεν ήταν μεγάλη έκπληξη για εμάς, βλέπαμε πως βελτιωνόμασταν και ήταν το κερασάκι στην τούρτα για εμάς».

Για το τι τον έκανε να νιώθει αισιοδοξία: «Το ταλέντο αυτής της ομάδας, ότι όλοι αγωνιζόντουσαν σε υψηλό επίπεδο και μέσα από τις ομάδες τους έκαναν τη διαφορά. Το μεγάλο μειονέκτημα ήταν ότι δεν υπήρχε πολλή εμπειρία. Όλες οι εθνικές ομάδες όταν πετυχαίνουν αυτή την αλλαγή από παίκτες με μεγάλη εμπειρία σε πιο νεαρούς, έχουν κάποια σκαμπανεβάσματα. Το πιο σημαντικό είναι η εμπειρία».

Για ηγετική φυσιογνωμία που δείχνουν κάποιοι παίκτες και το παράδειγμα του Παναγιώτη Ρέτσου: «Ο Ρέτσος είχε τα στοιχεία από πολύ μικρός, είναι κάποιοι παίκτες που από μικροί δείχνουν ηγετικά χαρακτηριστικά. Έβλεπες ένα παίκτη 18 χρονών σαν να ήταν 28. Πέρασε μετά κάποιες δύσκολες καταστάσεις, όπως όλοι, είχε κάποιους τραυματισμούς. Τώρα είναι έτοιμος να δείξει ότι έχει βελτιωθεί και να παρουσιάσει το πακέτο που μπορεί. Είναι σημαντικό ότι έχουν μπει οι βάσεις σε αυτή την ομάδα. Κάθε ποδοσφαιριστής που έρχεται, είτε ξεκινάει, είτε είχε κληθεί ξανά, βλέπει ποια είναι τα πρότυπα στην Εθνική και έχει την ανάλογη συμπεριφορά. Προτεραιότητά μας είναι η Εθνική και τίποτα άλλο, ο κάθε ένας μας δίνει το 100%».

Για τον ανταγωνισμό που υπάρχει σε όλες τις θέσεις, με αφορμή τον Δημήτρη Γιαννούλη: «Είναι πολύ σημαντικό σε ομάδες που έχουν φιλοδοξίες να υπάρχει υγιής ανταγωνισμός. Υπάρχει στην Εθνική σε όλες τις θέσεις. Ο Δημήτρης (σ.σ. Γιαννούλης) δεν έπαιζε, αλλά έχει δείξει την αξία του ως ποδοσφαιριστής. Έτσι είναι το επάγγελμά μας, κάθε φορά κρινόμαστε από το αποτέλεσμα και οφείλουμε η απόδοσή μας να κινείται σε υψηλά στάνταρ. Ένας να χαλάει τη χημεία, φαίνεται στο γήπεδο. Εμείς αγωνιζόμαστε σαν ομάδα και βάζουμε πάνω από όλα την Εθνική».

Για την πίεση που υπάρχει για την πρόκριση: «Δεν μας απασχολεί το τι θα πει ο καθένας. Αν είχαμε μπει σε αυτή τη διαδικασία θα είχαμε χάσει πολλά και δεν θα εμφανίζαμε αυτό το πρόσωπο. Όλο αυτό έχει να κάνει με το πνευματικό κομμάτι. Έχουμε αποδείξει ότι πλέον μπορούμε να διαχειριστούμε τέτοιου είδους παιχνίδια. Τα δύο παιχνίδια με την Ιρλανδία ήταν τέτοια παιχνίδια, το πρώτο εντός ήταν πολύ σημαντικό, με τρομερή πίεση. Οφείλαμε να το κερδίσουμε. Αν χάναμε, ακόμα και με ''Χ'', θα τελείωνε και η υπέρβαση που θα είχαμε στο μυαλό μας. Δεν κερδίσαμε μόνο, ήμασταν πολύ καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια, τα κάναμε όλα. Όντως αυτά τα ματς είναι διαφορετικά, έχει να κάνει με το πνευματικό. Είμαστε έτοιμοι να διαχειριστούμε κάθε είδους κατάσταση».

Για το αν υπάρχει σκέψεις ότι μπορεί να παίξουν στο Euro χωρίς τον Πογιέτ: «Δεν κάνει να το συζητάμε. Αν κάτι δεν μου αρέσει στη ζωή μου είναι η αδικία. Θα είναι μεγάλη αδικία, γιατί έχουμε ξεκινήσει μαζί του όλη αυτή την προσπάθεια. Κανείς δεν θέλει κάτι τέτοιο. Νιώθουμε καλά με τον προπονητή. Σε όλα τα ματς, εκτός από ένα, έχουμε εξαιρετική εικόνα. Δεν βρίσκω λόγο να κάνουμε αλλαγή. Αν ο προπονητής θέλει να κάνει κάτι άλλο, είναι διαφορετικό. Αν θέλει να μείνει ο προπονητής και δεν έρθει σε αυτό που κάναμε όλοι μαζί, είναι άδικο.

Θα είναι πολύ δύσκολο να έρθει κάποιος άλλος. Θα παίξουμε τέλη Μαρτίου, θα έρθει ένας προπονητής Απρίλιο. Θα έχουμε λίγες μέρες, δεν είναι εύκολο. Μπορεί να είναι καλός προπονητής, αλλά δεν θα είναι εύκολο να βρούμε τα πατήματά μας. Δεν θεωρώ ότι θα γίνει κάτι τέτοιο. Προέχουν τα ματς του Μαρτίου, πρέπει να βάλουμε εκεί την ενέργειά μας και στο τέλος θα πάνε όλα καλά».

Για το αν ένιωσαν ότι ο κόσμος τους στηρίζει: «Το νιώσαμε σε αυτά τα παιχνίδια. Όταν αρχίσαμε είχαμε κάποια ματς στο ΟΑΚΑ με 1000 άτομα. Ήταν στόχος μας να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο, να χαίρεται για αυτό που βλέπει. Μεγάλη νίκη για εμάς. Ξέρουμε ότι ο κόσμος είναι απαιτητικός. Όταν και οι ίδιοι έχουμε απαιτήσεις από τους εαυτούς μας, φέρνουμε και τον κόσμο κοντά μας».

Για τη στιγμή του ματς με τη Γαλλία που ένιωσε ότι είμαστε καλή ομάδα: «Στο 2-1 ένιωσα ότι θα βάλουμε και τρίτο γκολ. Όταν είδα την ενέργεια που έγινε από τον Γιαννούλη είπα ''τι ομαδάρα είναι αυτή''. Κάναμε ανατροπή στη δεύτερη, τρίτη καλύτερη ομάδα του κόσμου».

Για το πώς νιώθει ο ίδιος: «Με βοήθησε πολύ ψυχολογικά το παιχνίδι, το χρειαζόμουν πολύ γιατί προερχόμουν από έναν τραυματισμό. Πάντα ένα παιχνίδι με την Εθνική έχει ιδιαίτερη βαρύτητα».

Μιλώντας στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό, ο Παναγιώτης Ρέτσος τάχθηκε και αυτός με τη σειρά του υπέρ της παραμονής του Ουρουγουανού τεχνικού στον πάγκο της Εθνικής υπογραμμίζοντας πως αν οι διεθνείς βγάλουν στα play-off την εικόνα των προκριματικών τότε θα πάρουν το εισιτήριο για την τελική φάση του Euro.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο στόπερ του Ολυμπιακού:

Για τις εμφανίσεις του φέτος: «Φέτος έχει ξεκινήσει πολύ καλά η σεζόν, έχω πάρει παιχνίδια και αυτοπεποίθηση. Δεν κοιτάω τι είχε γίνει στην περσινή σεζόν, αισθάνομαι καλά το σώμα μου και κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ».

Για το εάν τον επηρέασε ψυχολογικά οι κακές σεζόν που είχε τα προηγούμενα χρόνια: «Είναι κάτι δύσκολο, σε μία καριέρα δεν υπάρχουν μόνο ευχάριστες στιγμές. Εγώ είχα ένα συνεχόμενο διάστημα κάποια χρόνια με τραυματισμούς, αλλά είχα δίπλα μου την οικογένειά μου. Δούλεψα και εγώ μόνος μου και είμαι πλέον καλά».

Για το χαρακτηριστικό που έχει να παίζει με τη μπάλα στα πόδια: «Ανέκαθεν είχα το χαρακτηριστικό αυτό. Σίγουρο έχω δουλέψει σε κάποιες λεπτομέρειες για το πότε πρέπει να το κάνω και πότε όχι και το πότε πρέπει να ρισκάρω. Παίζει όμως και σημαντικό ρόλο το γεγονός ότι έχω μπροστά μου πολύ καλούς παίκτες».

Για το ματς με τη Γαλλία: «Όλα τα παιδιά ήμασταν καλά σε αυτό το ματς. Και για αυτό βγάλαμε αυτό το αποτέλεσμα στο χορτάρι. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους και ''ευχαριστώ'' στον κόσμο που μας στήριξε και ήταν μια πολλή όμορφη εμπειρία. Ελπίζαμε σε ένα σημείο για τη νίκη αλλά όταν παίζεις με αντίπαλους τέτοιους παίκτες».

Για την Εθνική ομάδα και πώς λειτουργεί: «Όλοι θα συμφωνήσουν, ότι όταν παίζεις με το εθνόσημο αφήνεις πίσω το εγώ. Παίζει μεγάλο ρόλο ο προπονητής και σε αυτό. Όλοι ήμασταν και σε ένα καλό επίπεδο. Έχουμε πολύ καλές σχέσεις μεταξύ μας και αυτό παίζει ρόλο».

Για τον Πογιέτ και το ενδεχόμενο να πάμε στο Euro χωρίς αυτόν: «Δεν πρέπει να γίνει αυτό. Να πάμε στα τελικά του Euro χωρίς τον προπονητή αυτόν. Εκτός από εμάς σαν ομάδα το αξίζει και ο προπονητής να είναι στα τελικά. Θα είναι άδικο να μην είναι».

Για τα δύο ματς στα play-off: «Είναι δύο ματς που δεν έχουν σχέση που παίξαμε στους ομίλους με Γαλλία και Ολλανδία. Όλοι περιμένουμε πώς και πώς. Δεν έχουμε άγχος γιατί όλοι έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας. Αν δείξουμε την εικόνα που είχαμε στα περισσότερα ματς στου ομίλου τότε θα μπορέσουμε να προκριθούμε».

Για το εάν ένιωσε ότι είμαστε αρκετά ικανοί κόντρα στην Γαλλία: «Υπήρξαν στιγμές που κρατούσαμε τη μπάλα περισσότερο από όσο συνηθίζουμε με τέτοιες ομάδες και το ένιωσα ότι μπορούμε να πάρουμε τη νίκη».

Για την εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου κόντρα στη Γαλλία: «Από το πρώτο ημίχρονο είχαμε την αίσθηση ότι ήμασταν καλά. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε στο ματς σαν να είναι 0-0. Και όταν πετύχαμε το γκολ τότε ήμασταν ακόμη καλύτεροι».

Μπακασέτας: «Άδικο να φύγει ο Πογιέτ, νιώθουμε καλά μαζί του»