MENU

Στάνκοβιτς    6

Στη φάση του γκολ δεν μπορούσε να κάνει κάτι παρότι πολλοί θα ισχυριστούν πως ίσως να έπρεπε να κάνει έξοδο για να «καθαρίσει» τη σέντρα. Η εκτίμηση είναι πως εκτέθηκε από την άμυνα. Εν συνεχεία και μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα. Στο 49' κράτησε την ΑΕΚ όρθια με τη σπουδαία επέμβαση στην κεφαλιά του Φελίπε. στη φάση του 2-0 δεν μπορούσε να κάνει κάτι. Κρίνεται θετικά.

Ρότα    5

Η φάση του γκολ προήλθε από την πλευρά του. Είχε λανθασμένη αμυντική συμπεριφορά, όπως όλη η ΑΕΚ. Στο α' μέρος δημιουργικά είχε κάποια ανεβάσματα χωρίς ουσία. Στο β' βελτίωσε κάπως την εικόνα του. Είχε ανεβάσματα και προσπάθησε να συμμετέχει στο δημιουργικό παιχνίδι της Ένωσης. Στην άμυνα, όμως, «κόλλησε» στη φάση του 2-0 του Ντίκο. Θα πάρει τη βάση. 

Μήτογλου    5

Ήταν ο κορυφαίος της «κιτρινόμαυρης» άμυνας στο πρώτο 45λεπτο. Έδωσε μάχες, προσπάθησε να βοηθήσει στο build up. Στο β' κινήθηκε σε ρηχά νερά. Από τη στιγμή που η ΑΕΚ δέχεται δύο γκολ, δεν μπορεί να πάρει κάτι περισσότερο από τη βάση.,

Κάλενς    5

Αρκετά εύκολα λάθη από τον Περουβιανό. Σε δύο περιπτώσεις στο πρώτο 45λεπτο με τις λανθασμένες πάσες του δημιούργησε υις προϋποθέσεις για τον ΟΦΗ να απειλήσει. Βέβαια λογικό να κάνει λάθη, αν αναλογιστεί κανείς πως στο α' ημίχρονο είχε τις περισσότερες πάσες από οποιονδήποτε παίκτη της ΑΕΚ. Συγκεκριμένα, είχε 59. Στο β' αρκετά μέτριο ματς, με το 2-0 στην πλάτη δεν γίνεται να βαθμολογηθεί παραπάνω από 5.

Μοχαμάντι   5

Στη φάση του γκολ αδράνησε όπως όλη η άμυνα. Νικήθηκε κατά κράτος από τον Φελίπε. Δημιουργικά ανέβαινε αρκετά και στο 33' είχε την καλύτερη στιγμή της ΑΕΚ στο πρώτο 45λεπτο βλέποντας το σουτ του να αποκρούεται με τα πόδια από τον Μπάουμαν. Στο β' προσπάθησε να δημιουργήσει με αρκετά ανεβάσματα χωρίς ουσία. Αμυντικά είχε τα θέματά του. Το 5 είναι η βαθμολογία του.

Σιμάνσκι    5

Μέτριο, αν όχι κακό 45λεπτο από τον Πολωνό. Αρκετές φορές είχε μεγάλη απόσταση από τα στόπερ, ενώ αρκετές φορές δεν απελευθερωνόταν για να πάρει την πρώτη πάσα. Βελτίωσε λίγο την απόδοσή του στο β' και δη όταν μπήκε στο ματς ο Πινέδα. Όχι κάτι το τρομερό. Ίσα-ίσα για να πιάσει τη βάση. 

Γαλανόπουλος    5

Λίγα πράγματα από τον Έλληνα άσο στο πρώτο 45λεπτο ως «οκτάρι». Η ΑΕΚ περίμενε περισσότερα στο δημιουργικό κομμάτι από τον «Γαλανό», αλλά δεν τα πήρε. Δεν μπορούσε να προωθήσει την μπάλα, αλλά και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για συνδυαστικό παιχνίδι. Ίδια πάνω-κάτω εικόνα και στο β' με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί στο 67' από τον Πινέδα.

Ελίασον    6

Πέρασε αρκετά η μπάλα στο πρώτο 45λεπτο από τα πόδια του. Προσπάθησε να πάει στο «ένας με έναν», αποπειράθηκε να δημιουργήσει με σέντρες το ρήγμα ή να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή. Ξεχώρισε από τη μέτρια ΑΕΚ στο πρώτο 45λεπτο. Στο β' δεν φάνηκε ιδιαίτερα με αποτέλεσμα στο 67' να δώσει τη θέση του στον Ζίνι. Κρίνεται θετικά με βάση την εικόνα της ΑΕΚ.

Πισάρο    5

Μέτριο 45λεπτο από τον Μεξικανό. Δεν πήρε τις μπάλες και τις πρωτοβουλίες όπως ο Ελίασον στη δεξιά πλευρά. Ταυτόχρονα αμυντικά υπήρξαν δύο-τρεις φάσεις που δεν βοήθησε τον Μοχαμάντι. Η μόνη καλή, αξιοσημείωτη αν θέλετε, ενέργειά του είναι η μπαλιά-τρύπα στην προσπάθεια του Μοχαμάντι. Στο β' δεν φάνηκε καθόλου, με αποτέλεσμα να δώσει τη θέση του στο 61' στον Γκατσίνοβιτς. Με το ζόρι παίρνει τη βάση για την μπαλιά του στον Μοχαμάντι, όχι κάτι άλλο. 

Τσούμπερ    6

Είχε όρεξη, πήρε πρωτοβουλίες, είχε 4 τελικές, αλλά δεν του βγήκαν στο πρώτο 45λεπτο. Έτρεξε αρκετά και ανασταλτικά προσπαθώντας να βοηθήσει στις ανακτήσεις μπάλας. Στο β' υπήρξαν φάσεις που κουβάλησε περισσότερο απ' ό,τι έπρεπε την μπάλα. Έμεινε και από δυνάμεις και έδωσε τη θέση του στον Πόνσε. Γενικώς στη σημερινή μέτρια ΑΕΚ στο διάστημα που έπαιζε, ήταν απ' αυτούς που ξεχώρισαν.

Φαν Βέερτ    4

Εντελώς εκτός παιχνιδιού στο πρώτο 45λεπτο. Λογικό και αναμενόμενο για έναν παίκτη που δεν πολυπαίζει. Δεν βρέθηκε σε καμία σέντρα του Ελίασον. Στο β' πήρε χρόνο από τον Αλμέιδα για να βελτιώσει την εικόνα του, αλλά δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί από τον Πόνσε το 61'.

Πόνσε    5

Μπήκε στη θέση του Τσούμπερ στο 61'. Αλλά ουδέποτε έκανε αισθητή την παρουσία του. Ωστόσο να επισημάνουμε πως είναι ένας φορ που πρέπει να τροφοδοτηθεί. Δεν είναι φορ Λιβάι για να δημιουργήσει μόνος του τις προϋποθέσεις. Βάση χαριστικά, λόγω της πίεσης που άσκησε η ΑΕΚ για κανά τέταρτο και πριν το 2-0. 

Αραούχο 5

Αντικατέστησε στο 61' τον Φαν Βέερτ. Ήταν ο παίκτης που ξέρουμε. Είχε ανακτήσεις, πρέσαρε, αλλά ως εκεί για να πάρει και αυτός τίμιο 5.

Γκατσίνοβιτς    6

Μπήκε αντί του Πισάρο στο 61'. Πήρε κάποιες πρωτοβουλίες και είχε το φάουλ πριν το 2-0, όπου θα μπορούσε η ΑΕΚ να ισοφαρίσει. Θα πάρει το τίμιο εξαράκι.

Πινέδα   6

Μπήκε στο 67' αντί του Γαλανόπουλου. Ήταν σημείο αναφοράς στη μεσαία γραμμή, αλλά δεν είχε συμπαραστάτες. Η μπάλα πέρασε από τα πόδια του και προσπάθησε να δημιουργήσει παίζοντας με μπαλιές στα φτερά είτε από τον άξονα. Με το 2-0 για την ΑΕΚ θα πάρει 6.

Ζίνι    6

Αντικατέστησε στο 67' τον Ελίασον και στο 69' είχε μία πρώτη καλή στιγμή στο ματς. Γενικώς είχε διάθεση να πάρει πρωτοβουλίες. Το πάλεψε. Το 6 είναι βαθμός που αξίζει.

Κριτική ΑΕΚ: «Κιτρινόμαυρο»... ναυάγιο στην Κρήτη