MENU

Αλλά και πάλι ο Παναθηναϊκός έχασε μια ευκαιρία που δεν έπρεπε, σε ένα πρωτάθλημα που είναι στην αρχή του. 

Είμαστε στην 5η αγωνιστική. Το λέγαμε πριν το ματς, θα αρχίσουμε έτσι και τώρα: Κανένας τίτλος δεν κρίθηκε τόσο νωρίς. Το ίδιο θα ίσχυε ακόμη κι αν τώρα πανηγύριζε ο Παναθηναϊκός, το ίδιο ισχύει και τώρα που πανηγυρίζει η ΑΕΚ. Η ομάδα που ήταν με την πλάτη στον τοίχο, βρέθηκε σε ακόμη δυσκολότερη θέση με το γκολ του Τζούρισιτς κι αντέδρασε ανατρέποντας το σκορ. 

Ενοχλεί η ήττα, κανείς δε λέει όχι. Απλά δεν είναι καταστροφή. Ακόμη κι έτσι, μπροστά απ’ την ΑΕΚ είσαι και με ματς λιγότερο απ’ τον Ολυμπιακό οπότε θα είσαι στο -1 απ’ αυτόν. Στα ντέρμπι οι βαθμοί είναι δεδομένο πως θα μοιραστούν, οι διαφορές των ομάδων είναι μικρές. Το κακό για τον Παναθηναϊκό είναι πως πρώτον έβαλε πίεση στον εαυτό του σε μια δύσκολη περίοδο ομολογουμένως και δεύτερον σπατάλησε μια σπουδαία ευκαιρία. 

Παίζεις με την ΑΕΚ στο -4 από σένα, προηγείσαι στο σκορ στην έδρα σου. Ε, δεν χάνεις για να το πούμε απλά. Βέβαια ούτε λογική έχει η φράση αυτή, ούτε βασίζεται ως επιχείρημα. Ποδόσφαιρο είναι τα πάντα γίνονται. Κι αυτό που έγινε είναι πως η ΑΕΚ έδειξε πιο τολμηρή κι αποφασιστική στο παιχνίδι. Ειδικά μετά το 1-0 και μέχρι την ισοφάριση, οι Πράσινοι δε διαχειρίστηκαν καλά το ματς. Και το πλήρωσαν με την ολοκληρωτική ανατροπή στο τέλος. 

Ο Ιταλός διαιτητής ήταν εξαιρετικός στο δεύτερο ημίχρονο ειδικά, αν είσαι παίκτης της ΑΕΚ. Κανένα άγχος για τις απουσίες στην άμυνα δεν είχε ο Αλμέιδα, με αυτόν τον ρέφερι μπορούσε να επιστρατεύσει και αθλητές ΜΜΑ αν χρειαζόταν για να αμυνθούν. Με την… παράδοση κόντρα στην Ένωση να συνεχίζεται, εντελώς προκλητικά χαρίστηκε και πάλι αποβολή (δεύτερη κίτρινη) στον Γαλανόπουλο αυτή τη φορά. Γεγονός που συνιστά αλλοίωση αγώνα, γιατί έγινε στο 1-1. Φυσικά έγινε κόντρα στον Παναθηναϊκό οπότε κανείς δε θα μιλήσει, θα διαβάζουμε για την μεγάλη ψυχή της ΑΕΚ, όπως κάποτε ήταν η μεγάλη ψυχή του Ολυμπιακού με τον Ευθυμιάδη. Γενικά… μεγάλες ψυχές μαζεύονται κόντρα στον Παναθηναϊκό, οι διαιτητές κάνουν απλά ανθρώπινα λάθη. 

Ένα αποτέλεσμα κακό για την ψυχολογία της ομάδας και του κόσμου. Κακό γιατί είχες στο… πιάτο το +7 απ’ την ΑΕΚ, αλλά τελικά είσαι στο +1 και προβληματισμένος. Εκεί ολοκληρώνονται τα άσχημα. 

Άκρως θετικό το γεγονός πως έρχεται άμεσα το ματς στην Τρίπολη. Γιατί δε θα αφήσει να «ποτίσει» αρνητισμό το κλίμα στην ομάδα. Ξαναλέμε, είμαστε στην 5η αγωνιστική. Ίδια περίοδο πριν ένα χρόνο ο Παναθηναϊκός νικούσε με ανατροπή την ΑΕΚ και έπαιρνε διαφορά. Ακολούθησε… μια αιωνιότητα μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Πληγώθηκε το γόητρό σου προφανέστατα, θα δοθεί πάτημα πάλι σε διάφορους μυθομανείς εμπνευστές σεναρίων να λένε τα δικά τους. Δικαίωμά τους, ας πρόσεχε ο Παναθηναϊκός να μην δώσει δικαιώματα. Ειδικά απ’ τη στιγμή που το ματς του στρώθηκε ωραία με το γκολ του Τζούρισιτς. 

Χρειαζόταν περισσότερη σκληράδα το Τριφύλλι. Απ’ αυτή που είχε η ΑΕΚ σε σημείο υπέρμετρο σε πολλές περιπτώσεις. Θέλουμε να πιστεύουμε πως ο Ιταλός έτσι σφύριξε στο ματς ως φιλοσοφία και δε χάρισε αποβολή και κάρτες για κάποιο άλλο λόγο. 

Ήδη το μυαλό πρέπει να είναι στον Αστέρα. Τώρα όπως έγινε το πράγμα, δε… σηκώνει άλλη γκέλα το πράγμα. Είναι υπερβολικά δύσκολη η περίοδος γιατί οι υπολογιστές της λίγκας έβγαλαν τον Παναθηναϊκό στην κλήρωση με πρόγραμμα «θάνατο». Μέχρι τη διακοπή επιβάλλεται οι Πράσινοι να πάρουν 6 βαθμούς, εκτός με Αστέρα και εντός με ΠΑΟΚ. Η ΑΕΚ πέρασε ήδη, δεν μπορεί να αλλάξει κάτι, το λάθος επιβάλλεται να διορθωθεί στη συνέχεια. 

Τρίτη φορά το λέμε, επειδή Ελλάδα είμαστε η ψυχολογία είναι των άκρων πάντα. Στην 5η αγωνιστική δεν κρίθηκε κανένα πρωτάθλημα, ειδικά με τη βαθμολογία που υπάρχει. Σε μια βδομάδα από τώρα, μπορούν να έχουν έρθει τα πάνω κάτω και το τωρινό ξενέρωμα, να είναι ηρεμία και χαρά. Απ’ την ομάδα εξαρτάται. Έχουμε πολύ δρόμο, μια ήττα σε ντέρμπι ήταν. Θα έρθουν και νίκες, θα σκορπίσουν εκεί οι βαθμοί. Νίκη στην Τρίπολη για αρχή, είναι ανάγκη πλέον. 
 
Υ.Γ. Το ξεκίνημα με τον τραυματισμό του Μάγκνουσον ήταν σα να σου λέει πως δε θα πάει καλά σήμερα το πράγμα. Κι αγωνιστικά επηρέασε σαφώς, επειδή ο Ισλανδός είναι σημαντικός στο «χτίσιμο» παιχνιδιού των Πράσινων. Όχι πως αποτελεί δικαιολογία για την ήττα, ως αναποδιά το αναφέρουμε. 

Υ.Γ.1: Καμιά φορά τα σόου είναι εξίσου άσχημα με την πράξη που τα προκαλεί… Ακόμη κι εκεί, πάτημα για συσπείρωση τους δόθηκε. Δικό σου το φταίξιμο λοιπόν. 

Έχασε ευκαιρία γιατί ήταν κακός και δεν επιτρέπεται να μείνει με 10 η ΑΕΚ