MENU

Στην καθιερωμένη συζήτηση του Βάλντας Νταμπράουσκας με τους δημοσιογράφους του ΟΦΗ, ο Λιθουανός τεχνικός αναφέρθηκε στην εικόνα της ομάδας στη Λαμία, το προσεχές παιχνίδι με τον Ατρόμητο, αλλά και στο ενδεχόμενο άλλης μεταγραφής, λόγω και των τραυματισμών των Ντίκο, Ριέρα.

Αρχικά μίλησε για την αναμέτρηση με τη Λαμία: «Μία νίκη είναι μία νίκη, ήταν ένα εκτός έδρας παιχνίδι και στην Ελλάδα, όποιος και να είναι ο αντίπαλος, όταν παίζεις εκτός έδρας δεν είσαι ποτέ το φαβορί. Νομίζω ότι ήμασταν λίγο πιο κοντά στη νίκη σε σχέση με τον αντίπαλό μας. Εννοείται ότι είναι λίγο απογοητευτικό, παίζεις εκτός έδρας, πετυχαίνεις δύο γκολ, προηγείσαι δύο φορές και στο τέλος δεν παίρνεις τη νίκη. Στο τέλος εμείς ήμασταν η ομάδα που ήθελε να κερδίσει, που προσπάθησε να κερδίσει, να κυριαρχήσει. Δεν παίξαμε σαν ομάδα εκτός έδρας. Δυστυχώς όμως δεν βρήκαμε τον τρόπο να κερδίσουμε, είναι μέρος του ποδοσφαίρου. Στις αρχές της προετοιμασίας δεν είχαμε κανέναν τραυματισμό που να κράτησε παίκτη εκτός δράσης για πάνω από πέντε ημέρες. Ήταν μόνο ο Μαρινάκης στην Ολλανδία, αλλά προστατεύτηκε, δεν ήταν κάτι το σοβαρό».

Για τα προβλήματα των τραυματισμών που έπεσαν… μαζεμένα στον ΟΦΗ: «Τώρα μέσα σε δύο μέρες χάσαμε δύο σημαντικούς παίκτες. Με τον Χριστογεώργο είναι το timing, έφυγε ο τερματοφύλακάς μας και εκεί που πιστεύεις ότι έχεις τον αντικαταστάτη, τον χάνεις. Έχουμε πάνω από 11 παίκτες, έχουμε αρκετούς παίκτες που θέλουν να παίξουν. Ο Θεός παίρνει την ευκαιρία από έναν παίκτη και την δίνει σε έναν άλλον. Δεν θα ξεκινήσουμε 11 εναντίον… 10, θα είναι 11 με 11. Η δουλειά μου είναι να βρω λύσεις και αυτό θα κάνω».

Για το εάν ήταν βελτιωμένος στο παιχνίδι με την Λαμία ο ΟΦΗ: «Σε κάθε παιχνίδι ο αντίπαλος είναι διαφορετικός και κάθε αντίπαλος είναι διαφορετικός. Για παράδειγμα τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ και τη Λαμία ήταν εντελώς διαφορετικά. Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να κυριαρχήσει, η Λαμία δεν προσπαθεί να το κάνει αυτό. Δεν μπορείς να συγκρίνεις αυτές τις δύο ομάδες. Στο παιχνίδι με την Λαμία πήγαμε για τη νίκη, ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι, σε σχέση με το παιχνίδι της Τρίπολης.

Στο παιχνίδι με τον Αστέρα που ήμασταν πίσω με 2-0 στο ημίχρονο ήταν δύσκολο να αντιδράσουμε αλλά πιστεύω ότι στο δεύτερο ημίχρονο κυριαρχήσαμε. Είχαμε κάποιες ευκαιρίες, είχαμε την κατοχή. Αλλά αυτό έγινε επειδή ήμασταν ξαφνικά καλοί ή εκείνοι γύρισαν πίσω; Παίζεις όπως σε αφήνουν οι αντίπαλοι».

Για το ματς με τον Ατρόμητο: «Πιστεύω ότι θα είναι λίγο διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με εκείνα με τον Άρη και τον ΠΑΟΚ. Τώρα έχουμε έρθει στο σημείο που ξέρουμε πολύ καλά ο ένας τον άλλον. Παίξαμε την περασμένη σεζόν, παίξαμε φιλικό τώρα το καλοκαίρι. Ξέρουμε οι προπονητές ο ένας τον άλλον, οι παίκτες το ίδιο. Θα είναι δύσκολο να υπάρξουν εκπλήξεις. Οι μικρές λεπτομέρειες θα κάνουν την διαφορά. Και οι δύο ομάδες έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν, εγώ πιστεύω στην δική μου ομάδα.

Πρέπει να πάμε και να παίξουμε με ελευθερία. Να μην σκεφτόμαστε τι θα γίνει αν κερδίσουμε, αν χάσουμε. Να παίξουμε και βλέπουμε. Πρώτο λεπτό, δεύτερο λεπτό και να μην κοιτάζουμε το ρολόι, απλά να παίξουμε. Έχουμε την ποιότητα να σταματήσουμε οποιαδήποτε ομάδα στο πρωτάθλημα. Ακόμα και με την Λαμία δείξαμε ότι το σκεφτόμασταν στο πρώτο ημίχρονο. Οι οπαδοί μας είναι αρκετά έξυπνοι για να καταλάβουν ότι η προσπάθεια και το πάθος είναι τα πιο σημαντικά πράγματα. Λάθη θα γίνουν. Αλλά εάν τέτοια λάθη γίνουν είναι επειδή προσπαθούμε να παίξουμε επιθετικά, πιο ελεύθερα. Εάν παίξουμε γενναία, τότε θα δούμε καλό ποδόσφαιρο. Με καλό ποδόσφαιρο έρχονται και τα αποτελέσματα. Όταν παίζουμε εντός έδρας η κατάσταση είναι διαφορετική».

Για την τριάδα αγώνων που ακολουθεί μέχρι και τη διακοπή του Οκτώβρη: «Δεν είπα ότι θα είναι καθοριστικά τα επόμενα παιχνίδια. Απλά είπα ότι το πρωτάθλημα έχει μερικά σημεία που ξεχωρίσουν οι μεγάλες ομάδες από τις μεσαίες και τις ομάδες που βρίσκονται χαμηλότερα. Εάν είσαι 7-8 παιχνίδια 5ος και παίζεις με τον τελευταίο, τότε ξέρεις ότι πρέπει να κερδίσεις και πάει λέγοντας. Και το ίδιο γίνεται και ανάποδα. Κάθε παιχνίδι είναι το πιο σημαντικό. Πάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Σε κάθε παιχνίδι προσπαθώ να προετοιμάσω τους παίκτες μου και να τους πω ότι παίζουμε για τη νίκη, Σε κάθε παιχνίδι παίζουμε για τη νίκη. Δεν αφήνουμε παίκτες εκτός στα «μικρά» παιχνίδια για να παίξουν στα «μεγάλα». Θέλουμε να κερδίζουμε και μέσα από τα μεγάλα παιχνίδια μεγαλώνεις».

Για το ενδεχόμενο μεταγραφής στην επίθεση: «Θα ήταν λάθος τρόπος σκέψης μόλις τραυματιστεί κάποιος να πούμε ότι τώρα χρειαζόμαστε μεταγραφή. Έχουμε πάνω από 20 παίκτες και αυτοί οι παίκτες πρέπει να είναι ικανοί. Τώρα είναι ανοικτή ακόμα η μεταγραφική περίοδος, αλλά υπάρχουν παίκτες που ίσως είναι πολύ καιρό χωρίς ομάδα, δεν έχουν κάνει προετοιμασία. Χρειάζεται μία διαδικασία εάν έρθει ένας τέτοιος παίκτης, γιατί πρέπει να συνηθίσει την ομάδα, τα αποδυτήρια. Πρέπει να πηγαίνουμε παιχνίδι με το παιχνίδι. Οι παίκτες που είναι τραυματίες τώρα θα απουσιάσουν για 2-3 εβδομάδες και θα επιστρέψουν. Το θέμα δυσκολεύει όταν τραυματίζονται παίκτες που παίζουν στην ίδια θέση. Τότε προκύπτουν προβλήματα που πρέπει να λυθούν».

Νταμπράουσκας: «Εάν παίξουμε γενναία, θα δούμε καλό ποδόσφαιρο»