MENU

«Να μείνουμε ενωμένοι»....

Αυτή την ατάκα χρησιμοποίησαν στα λεγόμενά τους τόσο ο σκόρερ της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (1-1), Έκι Πόνσε όσο και ο Νίκλας Ελίασον. Γιατί το είπαν; Σίγουρα δεν μπορούμε να είμαστε μέσα στο μυαλό τους, αλλά αναμφισβήτητα μπορούμε να κάνουμε μία εκτίμηση.

Προφανώς διότι γνωρίζουν ή πιο σωστά έχουν καταλάβει την ελληνική νοοτροπία της ισοπέδωσης, όταν τα πράγματα δεν ξεκινούν όπως πιστεύει και αισιοδοξεί. Η ΑΕΚ δεν χάθηκε με το 1-1 στη Νέα Φιλαδέλφεια... Ούτε καταστράφηκε με τον αποκλεισμό από την Αντβέρπ από τους ομίλους.

Και το λέω αυτό, διότι ως φίλος της ομάδας, δεν το έχω κρύψει, άλλωστε, ποτέ, έχω διαπιστώσει από το 1989 περίπου που αρχίζω και καταλαβαίνω πράγματα πως demi κατάσταση στην ομάδα δεν υπάρχει. Είτε θα πανηγυρίζουν είτε θα εκμηδενίζουν. 

Αυτή τη φορά, όμως, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά λόγω δύο ανθρώπων με χημεία. Λόγω του Ματίας Αλμέιδα στον πάγκο και του Δημήτρη Μελισσανίδη στη διοίκηση. 

Η ΑΕΚ είναι οικογένεια και οι οικογένειες σε τέτοιες καταστάσεις έχουν μάθει να βλέπουν το πρόβλημα κατάματα, να ψάχνουν  λύσεις και να αντιδρούν. Δεν λέει κανείς ότι όλα είναι ρόδινα, φοβερά, φανταστικά... Αλλά σίγουρα δεν είναι για να τα ισοπεδώνουμε όλα. 

Ναι, η ΑΕΚ δεν έχει κερδίσει σε τέσσερα εντός σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, τα τρία όμως ήταν πολύ υψηλών απαιτήσεων για έναρξη σεζόν. Έπαιζε με μία Ντινάμο Ζάγκρεμπ με σερί ευρωπαϊκές παρουσίες, με τη νταμπλούχο Βελγίου Αντβέρπ και τον Ολυμπιακό. Για να θυμόμαστε το πρόγραμμα. Και σε κανένα από τα τρία δεν ήταν, σίγουρα, υποδέεστερη του αντιπάλου.

Η ΑΕΚ, λοιπόν, ως οικογένεια, θα βρει τον δρόμο της. Άλλωστε, φάνηκε ότι είναι σε καλό δρόμο και κινείται προς αυτή την κατεύθυνση και στο χθεσινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Για περίπου 28 λεπτά στην έναρξη του ματς, αλλά και στο τέλος από το 75' και μετά θύμισε την ΑΕΚ του Αλμέιδα για την οποία πέρυσι όλοι είχαν να πουν καλή κουβέντα πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Και ξέρετε τι εννοούμε... Δεν είναι ανάγκη να επανέλθουμε.

Επομένως τι πιστεύουμε; Τι λέμε; Ότι εφόσον δεν υπάρξει περιθώριο να διαταραχθεί η ενότητα από εξωγενείς παράγοντες, η ΑΕΚ θα βρει τον δρόμο της και θα είναι πάλι το σύνολο που θα βλέπουμε και θα καμαρώνουμε... Το σύνολο, το οποίο θα τελειώνει παιχνίδι της και θα λες "τι κρίμα... Πάλι θα περιμένουμε Τετάρτη ή Κυριακή; Πότε θα περάσουν οι μέρες...».

Α, και κάτι τελευταίο... Φαίνεται πως η περσινή πορεία της ομάδας και η κατάκτηση του νταμπλ ενόχλησε πολλούς από τους αντιπάλους που δεν λένε ακόμα και σήμερα να «χωνέψουν» πως τη σεζόν 2022-23 η ΑΕΚ πήρε και τους δύο τίτλους, διότι πολύ απλά ήταν καλύτερη. 

Έτσι κάθε λίγο και λιγάκι, ψάχνουν να βάλουν εμπόδια στην Ένωση με κάθε τρόπο κυρίως με «κιτρινισμό» και προπαγάνδα. Αλλά η ΑΕΚ έχει αποδείξει πως ξέρει να πάει κόντρα σε όλους και σε όλα. Να βρει απαντήσεις στα σφιχταγκαλιάσματα. Επομένως αυτοί που χαμογελούν τώρα με τα δύο «Χ» της ομάδας, ας κρατηθούν... Διότι και πέρυσι κάποιοι ήταν στο -8 και τον Μαΐο βρέθηκαν να πανηγυρίζουν το πρωτάθλημα και λίγες μέρες αργότερα το νταμπλ παίζοντας και με δέκα παίκτες για περίπoυ 80 λεπτά. 

Η ΑΕΚ είναι οικογένεια και έχει μάθει να ξεπερνά τους... σκοπέλους