MENU

Αν κάποτε κάποιος σου έλεγε «ή μου λες τους 11 που έχουν παίξει σε Ιντερ και Σίτι ή σε σκοτώνω» μάλλον δεν θα ήσουν τώρα εδώ για να διαβάζεις αυτές τις γραμμές. Υπήρξαν παίκτες παγκόσμιας κλάσης του χθες που αγωνίστηκαν σε αμφότερες, αστέρια των ημερών μας που εκπροσώπησαν και τις δύο αλλά και ορισμένοι τύποι που σου προκαλεί απορία η απίθανη διαδρομή της καριέρας τους και το βιογραφικό τους. Λίγο πριν τη μάχη Nerazzurri - Cityzens στον τελικό του Champions League, χαζεύουμε εκείνους που έπαιξαν σε αμφότερες τις φιναλίστ…

Μάριο Μπαλοτέλι
Nomadic striker που λέει και το Football Manager, ο Μάριο Μπαλοτέλι έκανε απευθείας τη διαδρομή Ιντερ - Σίτι. Ο εκκεντρικός άσος έπαιξε από το 2007 μέχρι το 2010 στους Nerazzurri και από εκεί τον απέκτησε το club του Μάντσεστερ δίνοντας 22 εκατ. ευρώ. Είχε 40 εμφανίσεις και 11 γκολ στη χρονιά του τρεμπλ με τον Ζοσέ Μουρίνιο και την επόμενη με δική του ασίστ στο τελευταίο δευτερόλεπτο της τελευταίας αγωνιστικής οι Cityzens άρχισαν να μπαίνουν στον χάρτη. Τον λες και legend.


Ζοάο Κανσέλο
Το καλοκαίρι του 2017 η Ιντερ πήρε δανεικό από την Βαλένθια τον πλάγιο μπακ που ξεκίνησε την καριέρα του στην Μπενφίκα. Ομως παρότι ο Πορτογάλος έκανε καλή σεζόν, οι Μιλανέζοι δεν μπορούσαν να τον αποκτήσουν και έτσι η Γιουβέντους τον αγόρασε. Εναν μόλις χρόνο έμεινε και στο Τορίνο, αφού στη συνέχεια πωλήθηκε αντί 30 εκατ. ευρώ συν τον Βραζιλιάνο αμυντικό, Ντανίλοο, στην Μάντσεστερ Σίτι στην οποία έπαιζε μέχρι και τον Ιανουάριο του 2023. Τρία πρωταθλήματα έβαλε στο παλμαρέ του με τους Πολίτες ο σήμερα 29χρονος.


Πατρίκ Βιεϊρά
Μισό λεπτό να το σκεφτούμε. Εντάξει. Ο Βιεϊρά είναι ο μακράν κορυφαίος που φόρεσε τη φανέλα και των δύο, όμως σε καμία δεν έπαιξε στο peak της καριέρας του. Επειτα από σχεδόν μια δεκαετία στην Αρσεναλ, αποχώρησε ως Invincible και το 2005 υπέγραψε στην Γιουβέντους. Αφού το σκάνδαλο Calciopoli έπληξε το Τορίνο το επόμενο καλοκαίρι, μετακόμισε στην Ιντερ και έμεινε για 3.5 χρόνια [91 ματς, 9 γκολ, 3 πρωτθλήματα]. Από το Meazza μετακόμισε στο Μάντσεστερ και την Σίτι, στην οποία έκλεισε την καριέρα του.


Αλεκσάνταρ Κολάροβ
Ανακάλυψη του τμήματος scouting της Λάτσιο, ο physical αριστερός μπακ με το τρομερό πόδι έπαιξε σε πάνω από 100 ματς σε 3 χρόνια στο Olimpico και το 2010 πωλήθηκε στην Σίτι αντί 20 εκατ. ευρώ. Κατέκτησε δύο πρωταθλήματα ως βασικός με τους Πολίτες [2012, 2014], στους οποίους αγωνίστηκε για 7 χρόνια και το 2017 επέστρεψε στην Ιταλία για 3 γεμάτες σεζόν με την Λάτσιο. Το 2020 η Ιντερ τον έκανε δικό της ως ελεύθερο και παρότι έπαιξε ελάχιστα, έβαλε στο παλμαρέ του το Scudetto του 2021.


Ντάγκλας Μαϊκόν
Ολοι θυμούνται τα μαγικά χρόνια του στην Ιντερ, όταν ήταν ο πιο τουρμποκίνητος δεξιός μπακ στον κόσμο. Και αν αυτό μοιάζει υπερβολή, το ότι ο Ντάνι Αλβες «έτρωγε» πάγκο στην Βραζιλία, λέει πολλά. Αποκτήθηκε το 2006 από την Μονακό και τη χρονιά του τρεμπλ ήταν βιονικός παίζοντας σε 52 ματς [7 γκολ] σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ πανηγύρισε 4 πρωταθλήματα και σήκωσε ό,τι σηκώνεται με τους Nerazzurri. Αφού τα καλύτερα χρόνια του είχαν περάσει, η Ιντερ τον παραχώρησε με λιγότερα από 5 εκατ. ευρώ για την Σίτι.


Εντιν Τζέκο
Εκανε το «μπαμ» στην Βόλφσμπουργκ του 2009 που κατέκτησε την Bundesliga και αφού σε 2.5 χρόνια πέτυχε 76 γκολ με τους Wolfe, τον Ιανουάριο του 2011 η Σίτι έσκασε 32 εκατ. ευρώ και τον πήρε. Εμεινε στο Etihad 4.5 σεζόν, έβαλε 72 γκολ σε 119 ματς και πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα πριν δείξει την αξία του και στην Ιταλία στην οποία μετακόμισε το 2015 για χάρη της Ρόμα. Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής Βοσνίας μετακόμισε στην Ιντερ στα 35 του και σε 2 σεζόν έχει 98 ματς και 31 τέρματα.


Στέβαν Γιόβετιτς
Επειτα από δύο καλές σεζόν στην Φιορεντίνα, ο Μαυροβούνιος επιθετικός έκανε την Σίτι να δώσει περισσότερα από 25 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει το 2013. Στο Etihad όμως δεν είχε την εξέλιξη που αναμενόταν και έπειτα από 40 ματς και 11 γκολ, έπειτα από δύο χρόνια παραχωρήθηκε αρχικά δανεικός και στη συνέχεια πουλήθηκε στην Ιντερ. Στο Μιλάνο κινήθηκε σε πολύ ρηχά νερά και έπειτα από 1.5 χρόνο η καριέρα του πήρε καθοδική πορεία με θητείες σε Σεβίλλη, Μονακό, Χέρτα Βερολίνου.


Μπερνάρντο Κοράντι
Αν δεν τον ψάξεις, αυτόν είναι «θαύμα» αν τον θυμόσουν. Γυρολόγος της Serie A, ο Κοράντι πέρασε από Κάλιαρι, Κιέβο, Πάρμα, Ρετζίνα, Ουντινέζε και τη σεζόν 2002-03 έπαιξε σε ένα και μόνο ματς με τη φανέλα της Ιντερ. Η καριέρα του πήρε τα πάνα της με δύο καλά χρόνια στην Λάτσιο και το 2006-07 βρέθηκε στην Σίτι μήνες πριν την πάρουν οι Αραβες. Χρειάστηκε 13 παιχνίδια για να βρει δίχτυα και το έκανε όλες κι όλες 3 φορές σε 29 εμφανίσεις.


Φελίπε Καϊσέδο
Ο επιθετικός από το Εκουαδόρ ξεπετάχτηκε στην Βασιλεία και από εκεί τον πήρε αντί 7 εκατ. ευρώ η Σίτι τον Ιανουάριο 2008. Στο Μάντσεστερ είναι ζήτημα να το θυμούνται και στη συνέχεια έπαιξε σε Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Μάλαγα, Λεβάντε, Λοκομοτίβ Μόσχας, Αλ-Τζαζίρα, Εσπανιόλ. Το διάστημα 2017-2021 ήταν το καλύτερο της καριέρας του με 33 γκολ σε 139 ματς με την Λάτσιο, απ’ όπου αποχώρησε για την Τζένοα. Το 2021-22 βρέθηκε στην Ιντερ ως 5ος ο επιθετικός του ρόστερ.


Νταβίδ Πισάρο
Ο Χιλιανός ball-playing μέσος πέρασε σχεδόν όλη την καριέρα του σε Ουντινέζε, Ρόμα, Φιορεντίνα, όμως με κάποιο τρόπο έχει κατακτήσει τίτλους με Ιντερ και Μάντσεστερ Σίτι. Μετά τους Φριουλάνι έπαιξε για μόνο μία σεζόν στους Nerazzurri στους οποίους απομεμήθηκε το Scudetto του 2006 που αφαιρέθηκε από την Γιουβέντους και μετά τους Giallorossi αγωνίστηκε δανεικός στους Πολίτες, είχε 5 συμμετοχές στην Premier League και ένα μετάλλιο πρωταθλητή [2012].


Ουσμάν Νταμπό
Και αυτό για δυνατούς λύτες. Γάλλος, μάλιστα 3 φορές διεθνής μέσος, που ξεκίνησε την καριέρα του από την Ρεν, τον απέκτησε η Ιντερ το 1998 και αφού έπαιξε 13 ματσάκια, προχώρησε σε νέες εμπειρίες με Βιντσέντζα, Πάρμα, Μονακό, Αταλάντα, Λάτσιο. Το διάστημα 2006-2008 αγωνίστηκε 25 φορές με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι πριν κλείσει την καριέρα του στους New England Revolution.

 

Από τον Βιεϊρά, στον Ζοάο Κανσέλο: Οι 11 που φόρεσαν τη φανέλα των Ιντερ και Σίτι (pics)