MENU

Ένας αιώνας συμπληρώνεται σήμερα από την ίδρυση του Ατρόμητου και το Περιστέρι γιορτάζει. Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών, ο Ατρόμητος έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο όπου πρώην παίκτες του θυμούνται μια στιγμή που βίωσαν έντονα.

Η ανακοίνωση του Ατρόμητου:
 
Δεν είναι μία ακόμα 31η Μαΐου… Είναι η 31η Μαΐου του 2023 που σηματοδοτεί τη συμπλήρωση των 100 χρόνων ζωής του Ατρόμητου. Του δικού μας Ατρόμητου. Της μάχης, της προσπάθειας, του μόχθου, της περηφάνιας, του Ατρόμητου που αποτελεί το πιο λαμπρό καμάρι του Περιστερίου.

Είναι μια μέρα για την οποία ζει και αναπνέει όλος ο Ατρόμητος, όπως φάνηκε με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο τις τελευταίες μέρες, τόσο στην πλατεία και στα στενά της πόλης μας, όσο και με τη συγκινητική εκδήλωση που διοργάνωσαν οι οργανωμένοι φίλαθλοι της ομάδας μας «Fentagin» στο δημαρχείο του Περιστερίου και το «παρών» έδωσε σύσσωμη η οικογένεια του Aτρόμητου, τιμώντας πρόσωπα της μεγάλης ιστορίας του, δείχνοντας ότι μόνο αυτός είναι ο δρόμος για το μέλλον.

Τα 100 χρόνια βρίσκουν σε αγωνιστικό επίπεδο την ομάδα μας ως μία από τις πιο σταθερές δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου, που έχει κερδίσει την αναγνώριση όλου του φίλαθλου κοινού. Παράλληλα, όμως, τη βρίσκει πιο έτοιμη και συσπειρωμένη ώστε να συνεχίσει την πορεία της, μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο την ιδέα του Ατρόμητου και τις αξίες που φέρει αυτό το όνομα, με στόχο αυτές να μεταλαμπαδευτούν από γενιά σε γενιά, από Περιστεριώτη σε Περιστεριώτη.

Οι προκλήσεις δεν σταματούν εδώ. Σήμερα είναι μια γιορτινή μέρα για τον Ατρόμητο. Σήμερα είναι μια γιορτινή μέρα για το Περιστέρι, αφού ομάδα και πόλη είναι έννοιες ταυτόσημες.
Σήμερα είναι μια μέρα που αποτελεί και την ευκαιρία να αναλογιστούμε το μεγαλείο αυτού του συλλόγου, τα κατορθώματά του στα γήπεδα μέσα από αντιξοότητες από τις οποίες άλλοι θα είχαν τσακιστεί, αντίθετα εμάς μας έδωσαν τροφή για να συνεχίσουμε.

Κυρίως, όμως, είναι μια μέρα να αντιληφθούμε πόσα πολλά σημαίνει ο Ατρόμητος για τον απλό Περιστεριώτη και τι πραγματική επιρροή που έχει αυτό το όνομα εκτός γηπέδων για τον κόσμο που τον στηρίζει, κόντρα στο ρεύμα, κόντρα σε όλα. Μια στήριξη που τον έφερε στο σημερινό σημείο, ειδάλλως δεν θα τα κατάφερνε.
Ο Ατρόμητος είναι εδώ και γιορτάζει τα 100 του χρόνια!

Χρόνια μας Πολλά!

Η δήλωση του προέδρου της ΠΑΕ Ατρόμητος, Βασίλη Μπέτση:

«Ο μεγαλύτερος αθλητικός πρεσβευτής της πόλης μας, ο Ατρόμητος, συμπληρώνει σήμερα 100 χρόνια ζωής. Πρόκειται για 100 χρόνια μέσα στα οποία η ομάδα μας πέρασε δύσκολα. Πέρασε στεναχώριες, πέρασε στιγμές που άλλους μπορεί να τους λύγιζαν. Βίωσε αδικίες, αλλά ο Ατρόμητος είχε το κουράγιο και το σθένος να σηκωθεί και να τις αντιμετωπίσει ως ίσο προς ίσο, είχε τη δύναμη να τις αντιμετωπίσει όπως λέει και το όνομά του. Ως Ατρόμητος.

Άλλωστε, αυτός είναι ο δρόμος που έχουν δείξει από την αρχή της ιστορίας της ομάδας μας σπουδαίοι παίκτες που έχουν φορέσει τη φανέλα του Ατρόμητου, αλλά και όποιος έχει «υπηρετήσει» το Αστέρι στις πιο δύσκολες περιόδους της ιστορίας του.

Κάθε 31η Μαΐου συμπίπτει παράλληλα και με την ημερομηνία που έμελλε να αλλάξει όλη η ροή της ιστορίας της ομάδας μας. Συγκεκριμένα, από το 2005, από όταν δηλαδή ανέλαβε τα ηνία του συλλόγου ο Γιώργος Σπανός, ο Ατρόμητός μας είναι πιο ψηλά όσο ποτέ άλλοτε στην ιστορία του.

Σε αυτή την πορεία που φέτος συμπληρώνει 18 χρόνια, ο Ατρόμητος εκπροσωπώντας όλο το Περιστέρι έχει καταφέρει να βρεθεί επτά φορές σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έχει κατακτήσει κορυφαίες θέσεις του ελληνικού πρωταθλήματος πετυχαίνοντας νίκες κόντρα στις πιο παραδοσιακές ομάδες της χώρας, έχει φτάσει σε δύο τελικούς Κυπέλλου Ελλάδας και έχει πετύχει την καθιέρωσή του σε μία από τις πιο σταθερές δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου, κερδίζοντας την αναγνώριση όλου του φίλαθλου κοινού.

Με αυτή την πορεία ως οδηγό, ο Ατρόμητος φιλοδοξεί με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 του χρόνων, να αποτελέσει το σημείο αναφοράς για τη συσπείρωση όλων των φορέων για μία ακόμα πιο δυνατή ομάδα και το κυριότερο για ένα πιο δυνατό αθλητικό Περιστέρι, που δεν θα έχει να φοβάται τίποτα και κανέναν!

Χρόνια πολλά, Ατρόμητε!».

Ατρόμητος: Γιορτάζει 100 χρόνια ζωής και οι πρώην παίκτες θυμούνται στιγμές μεγαλείου (vid)