MENU

«Ο χειρότερος υφυπουργός αθλητισμού όλων των εποχών». Αυτό ανέφερε ο Δημήτρης Μελισσανίδης για τον Λευτέρη Αυγενάκη. Ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος που έχει τη συγκεκριμένη άποψη. Σχεδόν το σύνολο του ελληνικού αθλητισμού, ταυτίζεται και έχει εκφράσει είτε την ίδια είτε παρόμοια άποψη στο πρόσφατο παρελθόν. Εξαιρέσεις, σαφώς και υπάρχουν. Οι βολεμένοι από κάθε άποψη. Όπως και οι ευνοημένοι από κάθε άποψη. 

Σε επίπεδο συλλόγων, ο Ολυμπιακός στο σύνολό του. Αποτελώντας ουσιαστικά την πιο τρανή απόδειξη για την απόλυτη πολιτική ανεπάρκεια του ανθρώπου που επί μια τετραετία φορτώθηκε στις πλάτες του αθλητισμού με τις γνωστές συνέπειες. Η εξαίρεση που έρχεται να επιβεβαιώσει πλήρως τον κανόνα αν προτιμάτε. 

Αρκετοί ίσως το βλέπετε οπαδικά. Τοποθετήστε τον στο μυαλό σας, σε κάποιο άλλο υπουργείο. Ας πούμε ναυτιλίας. Πώς θα σας φαινόταν αν μία και μόνο ακτοπλοϊκή ήταν υπέρ του και όλες οι υπόλοιπες… στα κάγκελα. Με επιχειρήματα, με παραδείγματα εχθρικής συμπεριφοράς, εκδικητικής, διαρκώς εμποδίων για την ανάπτυξη και το συμφέρον του αθλητισμού. Τότε πώς θα χαρακτηρίζατε τον Αυγενάκη; Ρητορικό το ερώτημα, οι απαντήσεις πολλές και γνωστές. 

Η νίκη της ΝΔ στις εκλογές και ο δεύτερος γύρος που ακολουθεί, θα φέρουν στη συνέχεια τις αποφάσεις για τα στελέχη της κυβέρνησης. Καλό είναι να σκεφτούν καλά το αν θα κρατηθεί ο συγκεκριμένος άνθρωπος στο πόστο του υφυπουργού αθλητισμού. Σε τέσσερα χρόνια έχει τη στήριξη μόνο μιας πλευράς σε επίπεδο συλλόγων, συν τους «δικούς του» ανθρώπους στις Ομοσπονδίες και εκείνους που σχεδόν τους εξανάγκασε να αναφερθούν με καλά λόγια. Τα σωματεία του Ηρακλείου για παράδειγμα που χρειαζόταν δημόσια ευχαριστήρια για να τους δώσει επιχορήγηση! 

Η αυτοπροβολή και η διαφήμιση που κάνει στον εαυτό του, ίσως σας κάνει να σκεφτείτε «βγήκε πρώτος βουλευτής στο Ηράκλειο, κάτι καλό θα έχει κάνει». Έτσι βολεύει να προμοτάρει η πλευρά του. Δείτε όμως λίγο και την αλήθεια πίσω απ’ τους αριθμούς. 

Το 2019 χωρίς να είναι υφυπουργός και χωρίς την προβολή φυσικά, πήρε 24.498 σταυρούς στις 51.579 ψήφους της ΝΔ. Πριν λίγες μέρες, πήρε 24.740 σταυρούς, με τη διαφορά πως η παράταξή του σάρωσε στην προτίμηση των ψηφοφόρων. Έχοντας 63.310 ψήφους στο νομό. Δηλαδή άνοδος σχεδόν 12.000 ψήφων εκ των οποίων μόλις οι 242 προτίμησαν Αυγενάκη. 

Να σας το πούμε σε ποσοστά; Το 39% των Νεοδημοκρατών του Ηρακλείου ψήφισαν Αυγενάκη, ενώ πριν μια τετραετία το είχε κάνει το 47,4%. 

Απαραίτητη σημείωση: Αυτή τη φορά είχε τέσσερα χρόνια προβολής, τέσσερα χρόνια διαφήμισης σχεδόν ετσιθελικής από τα ΜΜΕ που έμμεσα ή άμεσα σχετίζονται με την πλευρά που τον στηρίζει. Τέσσερα χρόνια με δεκάδες διοργανώσεις αποκλειστικά στο νομό του, αγνοώντας επιδεικτικά και προκλητικά την υπόλοιπη Ελλάδα. 

Αυτή τη φορά χρηματοδότησε με λεφτά του ελληνικού λαού αμέτρητους ανθρώπους στο Ηράκλειο. Μέσα από νόμιμα κονδύλια φυσικά, που ανέβαιναν και στη «Διαύγεια» και τα είδατε όλοι το προηγούμενο διάσημα. 

Τώρα πια έχουν το μυαλό τους στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Από την επομένη, προσωπικά ο πρωθυπουργός, αλλά και όσα άλλα στελέχη της παράταξής του ταλαιπωρήθηκαν για χάρη του, ας σκεφτούν καλά αν ο συγκεκριμένος άνθρωπος πρέπει να συνεχίσει να είναι στο πόστο που του χάρισε τον τίτλο του χειρότερου υφυπουργού αθλητισμού της ιστορίας. Για να το λένε όλοι, κάτι… απίστευτο έχει φτιάξει ο Λευτέρης Αυγενάκης. Να υπάρχει ομοψυχία όλων των Ελλήνων, έστω και εναντίον του… 

Βολεμένοι κι ευνοημένοι οι μόνοι που θέλουν πάλι Αυγενάκη σε ρόλο υφυπουργού αθλητισμού