MENU

Ας ξεκινήσουμε, όμως, χρονικά... Το 2013 το προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ είχε δύο γήπεδα ποδοσφαίρου και το κεντρικό κτίριο, στο οποίο στεγάζονταν τα αποδυτήρια, το γυμναστήριο, το εντευκτήριο, τα γραφεία της ΠΑΕ και οι αποθήκες υλικού ανήκαν σε τράπεζα.

Το 2014 εξαγοράστηκαν από την τράπεζα τα 45 στρέμματα και κατασκευάστηκε γήπεδο με πλαστικό τάπητα και μικρή εξέδρα για τις ανάγκες των τμημάτων υποδομής. Ταυτόχρονα, με τις εγκαταστάσεις που περιλάμβαναν αποδυτήρια, αποθήκες και γραφεία της Ακαδημίας. Το 2015 δημιουργήθηκε στο κεντρικό κτίριο αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, ενώ την τριετία 2017-20 υπήρξε συνεχής επέκταση και βελτίωση των εγκαταστάσεων πρώτης ομάδας και Ακαδημίας.

Το 2019, μετά την αγορά 55 στρεμμάτων παρακειμένων τμημάτων γης, άρχισε η κατασκευή γηπέδου 2.500 θέσεων. Το έργο καθυστέρησε, αρχικά λόγω αρχαιολογικών ευρημάτων και ακολούθως λόγω πανδημίας.

Από την 6η Απριλίου 2022 το γήπεδο αυτό που φέρει τιμητικά την ονομασία Σεραφείδειο, εις μνήμην του αείμνηστου Στέλιου
Σεραφείδη, φιλοξενεί αγώνες της ΑΕΚ Β’ και είναι κατηγορίας UEFA 2 αστέρων. Επίσης, υπήρξε μεγάλη επέκταση των χώρων
στάθμευσης πέριξ του προπονητικού κέντρου.

Και πάμε στο 2023, όπου τα Σπάτα θα είναι η AEKsportcity με ένα γήπεδο για την τέλεση αγώνων, ένα προπονητικό κέντρο με 6 γήπεδα και ξενοδοχείο 5 αστέρων και συνιστά το μεγάλο όνειρο του Δημήτρη Μελισσανίδη. 

«Είναι όνειρο μου, θα το κάνω και αυτό!»

Ο Μελισσανίδης ξεκινώντας τον πρόλογο του σήμερα στην ενημέρωση των δημοσιογράφων μέσα στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας είπε: «Είμαστε όλοι χαρούμενοι. Μετά από τόσα χρόνια αυτή η ομάδα να έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Σήμερα θέλω να σας μιλήσω για τα νέα πλάνα μας, για το τι σκοπεύουμε να κάνουμε άμεσα. Για το τι θέλουμε να κάνουμε αφού φτιάξαμε το γήπεδο μας. Ο νέος μας στόχος είναι το ΑΕΚ SportCity. Έχουμε ήδη ετοιμάσει τα πλάνα για το αθλητικό μας κέντρο που ίσως το μοναδικό στην Ελλάδα. 100 στρέμματα σε μια αστική περιοχή πράσινη. Μετά το γήπεδο μας θα επενδύσουμε στο αθλητικό μας κέντρο. Θέλουμε να σας παρουσιάσουμε λοιπόν τα σχέδια μας. Θέλω να πιστεύω ότι όπως πετύχαμε στο γήπεδο μας θα πετύχει και το αθλητικό μας κέντρο»

Στη συνέχεια ο Δημήτρης Μελισσανίδης παρουσίασε μια σειρά εικόνων για το πώς παρέλαβε, το 2013, το προπονητικό στα Σπάτα και πως έχει εξελιχθεί με τις επενδύσεις που έγινε. «Κάναμε επενδύσεις, βγάλαμε όλες τις άδειες και το πήραμε από την ιδιοκτησία της τράπεζας. Τα 45 στρέμματα έγιναν 100. Φτιάξαμε το Σεραφείδειο και τις δύο κερκίδες και θα φτιάξουμε και τρίτη. Το γήπεδο είναι UEFA 2 και είμαστε ο μοναδικός σύλλογος στην Ελλάδα του οποίο η Β’ ομάδα διαθέτει ιδιόκτητο γήπεδο με όλες τις προδιαγραφές. Το γήπεδο αυτό θα το δηλώνει και η πρώτη ομάδα και δεύτερη έδρα» τόνισε. Προχωρώντας τα σλάιντς  παρουσίασε και το όρμα του για το AΕΚ SportCity.

«Πάνω από το Σεραφείδειο υπάρχει πλέον ιδιόκτητος χώρος της ΠΑΕ κι εκεί θα υλοποιήσουμε τα σχέδια μας. Το προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ επεκτείνεται, εξελίσσεται και γίνεται AEK SportCity. Η πόλη της ΑΕΚ. Στην ουσία θα φτιάξουμε δύο νέα γήπεδα για τις Ακαδημίες, πισίνα, γήπεδα τένις και ένα ξενοδοχείο πεντάστερο. Θα έχει δύο ορόφους και έχει πέτρινο στιλ, σαν τα παλιά ξενία, αν θυμάστε οι μεγαλύτεροι. Στο ισόγειο θα υπάρχουν όλα τα facilities, βιβλιοθήκες για τα παιδιά, play room, γυμναστήρια, εστιατόριά. Ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Στον πρώτο όροφο θα υπάρχουν 24 δωμάτια και δύο σουίτες.

Όλος ο πρώτος όροφος θα είναι για τα παιδιά των ακαδημιών και μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Ο δεύτερος όροφος με 20 δωμάτια και δύο σουίτες θα είναι για την πρώτη ομάδα. Είναι το καινούργιο στοίχημα. Πιστεύω ότι θα το κερδίσουμε. Μόνο έτσι η ΑΕΚ μπορεί να μεγαλώσει. Έτυχε να το παρουσιάσουμε σε μια όμορφη εποχή έχοντας κατακτήσει δύο τρόπαια. Το πιστεύω πολύ αυτό το project και να είστε σίγουροι ότι κι αυτό θα υλοποιηθεί».

Σε ερώτηση για το κόστος της επένδυσης απάντησε με το δικό του τρόπο: «Δεν υπάρχει απάντηση σε αυτή την ερώτηση. Όταν θες να κάνεις υλοποιήσεις κάτι τέτοιο συνήθως η θεωρία με την πράξη έχει τεράστια διαφορά. Και για το γήπεδο άλλα ποσά που έλεγαν. Δεν έχει σημασία. Όσο και να στοιχήσει θα το κάνουμε και αυτό που είναι που μετράει. Ήδη έχουμε ξεκινήσει να βγάλουμε τις άδειες. Εκτιμώ ότι σε δύο χρόνια θα έχει ολοκληρωθεί».

Δίνοντας λεπτομέρειες για το ξενοδοχείο ανέφερε: «Σήμερα η ΑΕΚ ήδη έχει νοικιάσει ένα κτήριο . Μένουν περίπου 20 παιδιά της ακαδημίας. Για αυτό ακριβώς θα έχουμε τον πρώτο όροφο. Για παιδιά από όλη την Ελλάδα. Να μένουν, να διαβάζουν, να πηγαίνουν σχολείο και να παρακολουθούν το προπονητικό πρόγραμμα. Ο δεύτερος όροφος θα είναι για την πρώτη ομάδα και όταν δεν θα είναι η ομάδα εκεί μπορεί οποιασδήποτε να έρθει να κάνει τις διακοπές του Παρασκευοσαββατοκύριακο. Να βλέπει τις εγκαταστάσεις μας, να απολαμβάνει τις προπονήσεις και το αθλητικό μας κέντρο. Έτσι η ΠΑΕ θα έχει επιπλέον έσοδα και θα κερδίζουμε φιλάθλους. Ήταν ένας στόχος, ένα όνειρο μου και θέλω να το υλοποιήσω».

Δείτε τις φωτογραφίες:

 

ΑΕΚ sportcity: Το επόμενο όνειρο του Μελισσανίδη (pics)