MENU

Κώστας Φορτούνης δεν υπάρχει στην προεπιλογή της Εθνικής ομάδας για τα παιχνίδια με Ιρλανδία και Γαλλία. Αναμετρήσεις μέσα στο καλοκαίρι που «σπάνε» τις διακοπές και την ξεκούραση των ποδοσφαιριστών. Φυσικά όλοι με χαρά πηγαίνουν στα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα. Η πλευρά του Ολυμπιακού και οι μηχανισμοί προπαγάνδας που την ακολουθούν πιστά, άρχισαν την γκρίνια και αυτό καταλαβαίνει ο καθένας πως δε θα σταματήσει.

Έτσι κι αλλιώς θα γκρίνιαζαν. Αν είχε κληθεί ο Φορτούνης, θα φώναζαν πως τον κουράζει ο Πογέτ. Τώρα που δεν κλήθηκε, θίχτηκαν επειδή δεν πήρε το… δικό τους παιδί. Υπονοώντας πως αυτό έγινε προφανώς επειδή η ΕΠΟ «πολεμά» τον Ολυμπιακό, άρα κι ο ομοσπονδιακός λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο.

Βέβαια έχουν κληθεί κανονικά Πασχαλάκης, Τζολάκης, Ρέτσος και Μασούρας. Οπότε… χαλάει το αφήγημα. Ειδικά ο νεαρός τερματοφύλακας θα μπορούσε να πει κανείς πως η επιλογή του ξενίζει, καθώς λύσεις κάτω απ’ τα δοκάρια υπάρχουν πολλές. Ίσως να έπαιξε καθοριστικό ρόλο η ανάδειξή του σε MVP απ’ τη Super League για τον τελευταίο μήνα της σεζόν. Συνεχίζοντας την παράδοση με τους παίκτες του Ολυμπιακού που παίρνουν τα βραβεία, παρότι σε όλη τη σεζόν η ομάδα τους ήταν τριτοτέταρτη.

Αυτούς ήθελε, αυτούς επέλεξε ο Πογέτ. Όποιον κι αν άφηνε εκτός για να πάρει τον Φορτούνη, θα ήταν εξίσου άδικο. Απλά για τους υπόλοιπους δε θα είχε ενεργοποιηθεί η γραμμή προπαγάνδας, που βρήκε ευκαιρία για να λειτουργήσει στο φουλ κατά της ΕΠΟ. Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια.

Εκεί που αναζητούν ευθύνες αναφορικά με το γιατί δεν είναι στην Εθνική ο Φορτούνης, ας ψάξουν πρώτα να βρουν γιατί ο συγκεκριμένος παίκτης ήταν εκτός ομάδας και «πάλευαν» να τον διώξουν. Μειώνοντάς τον. Όπως μείωσαν και το συμβόλαιό του πριν τελικά παραμείνει για να είναι στον πάγκο, μέχρι τους τελευταίους μήνες που πήρε φανέλα βασικού επειδή ο… χαϊδεμένος τους, Χάμες Ροντρίγκες, από υπερπαίκτης και φαινόμενο που θα μείνει χρόνια στο λιμάνι, έγινε… θαμώνας στριπτιτζάδικων όπως αναφέρεται σε κάποιες ανακοινώσεις.

Δεν είναι η Εθνική πεδίο εκτόξευσης τοξικότητας και άσκησης μικροπολιτικών συμφερόντων. Ας αφήσουμε όλοι μας τα παιδιά αυτά και τον προπονητή να δώσουν τις μάχες τους. Ο Φορτούνης δεδομένα θα έχει την ευκαιρία του ξανά στην Εθνική ομάδα, δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνεται… σφαίρα στο πιστόλι που θα πυροβολεί στον αέρα για να προκαλέσει αναστάτωση και βαβούρα.

Ειδικά απ’ τη στιγμή που ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής τηρεί αξιοπρεπέστατη στάση, δεν είναι ούτε Μανωλάς, ούτε Παπασταθόπουλος, ούτε Σιόβας στο θέμα της Εθνικής. Μην τον κάνετε κι αυτόν πρώτα… γαύρο και μετά ποδοσφαιριστή. Είδαμε πως «τελείωσαν» αυτού του είδους οι αθλητές.

Τζολάκης, Πασχαλάκης, Μασούρας, Ρέτσος, γιατί κλήθηκαν αν πρόβλημα είναι ο Ολυμπιακός…