MENU

Σημαντικός και ο τίτλος, σημαντικό και το προνομιακό ευρωπαϊκό εισιτήριο. Μα περισσότερο σημαντικό για τον ταλαιπωρημένο τα τελευταία χρόνια ΠΑΟΚ, να κλείσει η σεζόν με μια επιτυχία. Μια μοναδική ευκαιρία να αυξήσει τον αριθμό των τίτλων στην τροπαιοθήκη του, γεγονός που θα λειτουργήσει ως βαλβίδα αποσυμπίεσης για τον ασπρόμαυρο οργανισμό.

Είναι αλήθεια πως ο σοκαριστικός αποκλεισμός από την Λέφσκι και η 4η θέση στον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος, δεν αφήνουν ικανοποιημένο κανένα. Οι στόχοι ήταν εντελώς διαφορετικοί και δεν εκπληρώθηκαν με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ο τελικός της Τετάρτης, δίνει την ευκαιρία στο ποδοσφαιρικό τμήμα, σε παίκτες και τεχνική ηγεσία κυρίως, να αλλάξουν το τοπίο. Η ενδεχόμενη κατάκτηση του 9ου Κυπέλλου και παράλληλα το εισιτήριο για το Europa League, θα διαφοροποιήσουν την ατζέντα και την ψυχολογία του οργανισμού.

Δεν θα αλλάξει η προσέγγιση μας στην κριτική που πρέπει να ασκηθεί προκειμένου να μην επαναληφθούν τα λάθη που καταγράφηκαν στις τελευταίες μεταγραφικές περιόδου, σίγουρα όμως θα διαμορφωθεί ένα διαφορετικό σκηνικό.

Κανένας τίτλος δεν περισσεύει. Καμία επιτυχία δεν είναι αρκετή. Ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος με επιμονή να αναζητά τίτλους και επιτυχίες. Να μάχεται γι αυτές μέσα στους αγωνιστικούς χώρους.

Την Τετάρτη ο ΠΑΟΚ είναι προσκεκλημένος σε ένα ακόμα ραντεβού με την ιστορία. Οφείλουν παίκτες, τεχνική ηγεσία και όλο το υπόλοιπο προσωπικό του ποδοσφαιρικού τμήματος και της ΠΑΕ, να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και να φέρουν στην Θεσσαλονίκη αυτό που του στέρησαν πέρσι ο Λαόθ και όσοι συμμάχησαν με τον Παναθηναικό.

Οσο για το αγωνιστικό κομμάτι, ισχύει ξεκάθαρα η γνωστή σε όλους ατάκα… «Τους τελικούς δεν τους παίζεις. Τους τελικούς τους κερδίζεις». Μικρή σημασία έχει λοιπόν ποιοι θα παίξουν και ποια στρατηγική θα επιλέξει ο Λουτσέσκου για να αντιμετωπίσει στο Βόλο την ΑΕΚ που θα εμφανιστεί με την ψυχολογία της πρωταθλήτριας.

Αυτό που θα μείνει είναι το αποτέλεσμα και σ΄ αυτό οφείλουν να εστιάσουν όλοι. Είδαμε τον ΠΑΟΚ να παίζει καλύτερα από την ΑΕΚ, τον Παναθηναικό και τον Ολυμπιακό στην Τούμπα κατά την διάρκεια των play off. Είδαμε όμως τους αντιπάλους του να κερδίζουν τα παιχνίδια.

Το πάθημα πρέπει να γίνει μάθημα και την Τετάρτη ο Δικέφαλος να φύγει από τον Βόλο νικητής και Κυπελλούχος, όπως ακριβώς έκανε και το 2017.

Το γεγονός ότι στον ΠΑΟΚ αποδίδεται ο τίτλος του αουτσάιντερ και στην ΑΕΚ ο τίτλος του φαβορί, δεν είναι κακό. Αντίθετα μάλιστα, θεωρώ ότι αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για να κλείσει με χαμόγελα ευτυχίας και συγκίνηση η ομάδα τις υποχρεώσεις της στην τρέχουσα σεζόν.

Μετά την τελευταία παράσταση, θα ανοίξουν πολλές συζητήσεις. Ο απολογισμός της χρονιάς που κλείνει, ο σχεδιασμός για την επόμενη και φυσικά η στάση και η θέση του ΠΑΟΚ, στο σκηνικό που διαμορφώνεται στη χώρα.

Προβλέπεται ένα θερμό καλοκαίρι με πολλά ανοιχτά θέματα να ζητούν λύσεις προκειμένου να δημιουργηθούν οι συνθήκες που θα επιτρέψουν στην ομάδα να πρωταγωνιστήσει σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Τελικός με διπλό στόχο για τον ΠΑΟΚ