MENU

Ζούμε σε μια χώρα που για να βρεθεί γήπεδο για την διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας, έπρεπε να κάνουμε τον γύρο της χώρας αφού πρώτα είχαμε κάνει τον γύρο του κόσμου. Οι Δήμαρχοι και οι αξιωματικοί των αστυνομικών διευθύνσεων, είχαν προειδοποιηθεί πως σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να αποδεχθούν να φιλοξενήσουν τον τελικό.

Ολ΄ αυτά μεταξύ πολλών άλλων (πολυιδιοκτησία και άλλες στημένες υποθέσεις σε βάρος του ΠΑΟΚ), σε μια χώρα που η κυβέρνηση της γνωρίζει πολύ καλά τι συμβαίνει στο ποδόσφαιρο, αλλά εξακολουθεί να… σφυρίζει αδιάφορα.

Η πολιτική… «με όλους καλά» και μένουμε μακριά από τον Ιβάν Σαββίδη, κυριαρχεί στη χώρα των προεκλογικών υποσχέσεων και του Λευτέρη Αυγενάκη που έχει την δική του ατζέντα και βάσει αυτής πορεύεται με τους… συμμάχους και τους υποστηρικτές του.

Ίσως γι αυτό πρόσφατα, σε μια αποστροφή του λόγου του, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, μας προειδοποίησε ότι δεν πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να δούμε τον Λευτέρη, Πρωθυπουργό.

Οι ευσεβείς πόθοι του ερυθρόλευκου οργανισμού, δεν μένουν πλέον κρυφοί. Μας ανακοινώνουν τις επιθυμίες και μάλιστα μας προειδοποιούν. Για να μην πως ότι μας απειλούν.

Η κατηφόρα όπως αντιλαμβάνεστε δεν έχει τέλος. Προφανώς δεν φτάσαμε ακόμα στον πάτο του βαρελιού. Εκτός κι αν φτάσαμε και δεν το έχουμε αντιληφθεί. Σε κάθε περίπτωση, τα δεινά του Ελληνικού ποδοσφαίρου και φυσικά της Ελληνικής κοινωνίας, θα εξακολουθήσουν να μας ταλαιπωρούν.

Ποια είναι η λύση; Η ανάληψη της ευθύνης που μας αναλογεί. Γιατί δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών για όσα συμβαίνουν γύρω μας. Και αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας, με συνειδητή επιλογή την ώρα της κάλπης.

Ο ασπρόμαυρος οργανισμός, μετρά αντίστροφα για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Η τελευταία ευκαιρία του Δικεφάλου για μια θετική προσέγγιση της φετινής σεζόν. Αν ο ΠΑΟΚ ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του με την κατάκτηση του Κυπέλλου που αυτόματα του εξασφαλίζει εισιτήριο για την διοργάνωση του Europa League, το πρόσημο θα είναι θετικό. Ξέρω ότι πολλοί έχουν αντίθετη άποψη αλλά μάλλον ξεχνούν το τοξικό περιβάλλον που δημιούργησαν και φέτος στο Ελληνικό ποδόσφαιρο οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ.

Ευθύνη για την πορεία της ομάδας, δεν έχει μόνο το τοξικό περιβάλλον αλλά και ο ίδιος ο ΠΑΟΚ. Ωστόσο αντιλαμβανόμαστε όλοι πως για να διεκδικήσει και να κατακτήσει ξανά ο Δικέφαλος πρωτάθλημα, πρέπει να αλλάξουν πολλά, εκτός κι εκτός ομάδας. Ας φροντίσουν λοιπόν οι αρμόδιοι να αποφύγουν τα λάθη του παρελθόντος στον μεταγραφικό σχεδιασμό. Αυτό θα είναι το πρώτο βήμα.

Στη συνέχεια και ανάλογα από την έκβαση των εκλογών (δυστυχώς το ποδόσφαιρο δεν είναι αποσυνδεδεμένο με τις πολιτικές εξελίξεις και ειλικρινά μου είναι εξαιρετικά δυσάρεστο το γεγονός), θα καταστρωθεί το πλάνο για την πορεία του ΠΑΟΚ στους τομείς που δεν έχουν σχέση με την αγωνιστική δράση της ομάδας.

Θα έχουμε χρόνο να τα συζητήσουμε και να τα αναλύσουμε, μετά τον τελικό. Μέχρι την Τετάρτη, το μόνο που έχει σημασία, είναι το Κύπελλο.

Αναλαμβάνουμε ευθύνη με την ψήφο μας