MENU

Ηταν Φεβρουάριος του 2018. Η ΑΕΚ όδευε προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος, του πρώτου έπειτα από 24 χρόνια, που είδαν τόσα πολλά τα μάτια μας, που θα μπορούσαμε να γράψουμε βιβλίο. Τότε, ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε στείλει το μήνυμα: «Πριν μερικά χρόνια, όταν ξεκινούσε η ΑΕΚ από την Γ’ Εθνική και ήδη κάποιοι είχαν αρχίσει να ασχολούνται πολύ μαζί μας, είχα πει να μη βιάζονται, να έχουν υπομονή και να μη φοβούνται τόσο πολύ ήδη, γιατί εγώ θα τους ειδοποιούσα πότε θα έπρεπε να αρχίσουν να ετοιμάζονται και να φοβούνται… Δεν το έχω ξεχάσει και θυμίζω λοιπόν απόψεπως ακόμη δεν έχω καν ειδοποιήσει… Ακόμη δεν το έχω πει καν ότι πρέπει να αρχίσουν να φοβούνται…».

Από το βράδυ της Κυριακής 14 Μαΐου του 2023, πέντε χρόνια μετά, διάστημα στο οποίο δοκιμάστηκαν έντονα τόσο η ΑΕΚ όσο και ο Δημήτρης Μελισσανίδης, πιστεύω πως το μήνυμα δόθηκε ξεκάθαρα. Οσοι δεν το πήραν χαμπάρι, ήδη κλαίνε πάνω από το χαμένο πρωτάθλημα. Οσοι καταλαβαίνουν τι έρχεται, ξέρουν πως τα πράγματα ζόρισαν. Η ΑΕΚ είναι έτοιμη για απογείωση, είναι στον βατήρα της εκτόξευσης και είναι θέμα χρόνου να φύγει τόσο ψηλά, που δεν θα μπορεί να τη δει κανείς.

Το έπος της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ βρίσκεται στην καλύτερη φάση της νεότερης ιστορίας της. Εχει έπειτα από δύο δεκαετίες τη γηπεδάρα της, το κάστρο που θα μένει εκεί για πάντα να αποτελεί το «σπίτι» του κάθε Ενωσίτη και βέβαια το φόβητρο για κάθε αντίπαλο. Εχει την πιο ισχυρή διοίκηση που θα μπορούσε να έχει. Εχει προπονητάρα με προσωπικότητα και άστρο. Εχει παικταράδες και την πρόθεση άμεσα να κλείσει κάθε ατέλεια και να γίνει ακόμα πιο ισχυρή. Θα τα δείτε όλα αυτά να εξελίσσονται προσεχώς. Επί του παρόντος, απολαύστε τη μεγάλη ΑΕΚ, την πρωταθλήτρια Ελλάδας 2022-23.

Οσα πέτυχε η ΑΕΚ, αποτελούν ένα έπος. Κατάφερε να τα φέρει όλα τούμπα. Εκείνοι που έχουν και ελέγχουν την επικοινωνία να γκρινιάζουν για το πώς η ΑΕΚ εμφανίζει τις θέσεις της. Να υπάρχει προεδρία Μαρινάκη στη Λίγκα και παρόλα αυτά να κατηγορούν την ΑΕΚ πως την ελέγχει και αυτήν. Να είναι ο «πράσινος» Μπαλτάκος στη διοίκηση της ΕΠΟ, αλλά άπαντες να τη χρεώνουν στην ΑΕΚ. Φανταστείτε δηλαδή, να τα ήλεγχε όλα αυτά πραγματικά. 

Η ΑΕΚ είχε απαντήσεις σε όλα

Στη διάρκεια της σεζόν, ήταν η πρώτη φορά όπου η ΑΕΚ έπαιξε με τους δύο κλασικούς μεγάλους της αντίπαλους πανίσχυρους και διοικητικά και αγωνιστικά και είχε και τον ΠΑΟΚ ισχυρό. Εφτασε σχεδόν ως τα μισά των πλέι οφ και οι τέσσερις αυτές ομάδες διεκδικούσαν το πρωτάθλημα. Κανείς δεν ήταν αδιάφορος, κανείς δεν μοιραζόταν ούτε τον… πυρετό του. Δημιουργήθηκαν ανίερες συμμαχίες, αλλά η ΑΕΚ δεν μάσησε. Η ΑΕΚ τελείωσε το πρωτάθλημα έχοντας αντιμετωπίσει απίστευτη λάσπη όλη την σεζόν, τρομερές επιθέσεις. 

Η ΑΕΚ έγινε σε όλη τη διάρκεια της περιόδου ο βασικός στόχος των επικοινωνιακών επιθέσεων του Ολυμπιακού, ενώ σιγόνταρε όπου και όσο μπορούσε ο Παναθηναϊκός, πριν φτάσουμε στην απόλυτη ταύτιση στο φινάλε της σεζόν. Ο φίλος της ΑΕΚ δεχόταν καθημερινά ένα ανηλεές μπούλινγκ, έπρεπε να μπει σε μια προσπάθεια, όπου καλούνταν να αποδείξει, ότι δεν είναι ελέφαντας. Να ακούει και να διαβάζει απίστευτα πράγματα, απίστευτες επιθέσεις σε βάρος της ομάδας του.

Η δική της αυτοκρατορία 

Σε όλα αυτά, θα είχε λυγίσει κάθε άλλη ομάδα. Η ΑΕΚ φέτος όμως, είναι μια πολύ διαφορετική κατάσταση. Σε όση λάσπη εκτόξευαν από ανεμιστήρες οι αντίπαλοι της, η Ενωση αντιπαρέβαλε το αγωνιστικό προϊόν που παρήγαγαν ο Ματίας Αλμέιδα και οι ποδοσφαιριστές του. Και όλη αυτή η προσπάθεια χαλυβδώθηκε με την είσοδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, σε ένα γήπεδο που άλλαξε όχι μόνο τον ρου της ιστορίας για την ομάδα, αλλά και την ψυχολογία όλων των Ενωσιτών. 

Ξεχωριστή αναφορά πρέπει να υπάρξει βέβαια στη διοικητική προστασία που είχε η ΑΕΚ. Σε άλλες εποχές, ακόμα και με προσωπικό κόστος, υποστήριζα πως η διοίκηση Μελισσανίδη ήταν η καλύτερη που μπορούσε να έχει η ΑΕΚ σε αυτό το περιβάλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Μελισσανίδης άντεξε τις δοκιμασίες των προηγούμενων χρόνων δουλεύοντας με πάθος για τον μεγάλο στόχο του γηπέδου και όταν η ΑΕΚ πλέον έκανε τις σωστές επιλογές όπως έπρεπε κι όπως είχε στόχο όλα τα τελευταία χρόνια, απέδειξε πως κανείς δεν μπορεί να σταθεί απέναντι της με αυτή την διοίκηση. Ούτε όλοι μαζί.

Στο δια ταύτα. Η ΑΕΚ πήρε το πιο τσαμπουκαλεμένο πρωτάθλημα της νεότερης ιστορίας της. Εχει τη γνώση και την πρόθεση να επενδύσει πάνω σε αυτό και να στήσει τις βάσεις για τη δημιουργία της δικής της αυτοκρατορίας. Οσα βρήκε απέναντι της, αναδεικνύουν σε όλο του το μεγαλείο τον θρίαμβο της ΑΕΚ. Και τον κάνει ακόμη πιο άξιο, ακόμη πιο απολαυστικό. Η ΑΕΚ αποτέλεσε τον βασικό στόχο όλων των μεγάλων αντιπάλων της, όλοι ήταν ανταγωνιστικοί για το πρωτάθλημα από ποδοσφαιρικής πλευράς κι όλοι χάνουν από την ΑΕΚ. Την πρωταθλήτρια Ελλάδας.

Προσδεθείτε γιατί η ΑΕΚ απογειώνεται, ο Μελισσανίδης ειδοποίησε και τώρα πιάστε την!