MENU

Πρόσφατη η συνέντευξη του Λευτέρη Αυγενάκη στην οποία έβαλε και… χέρι σε FIFA-UEFA, θεωρώντας πως κρύφτηκαν στα δύσκολα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στο δικό του μυαλό, έτσι είναι τα πράγματα. Θεωρεί πως μέσω twitter έχει συμβάλει στο ελάχιστο για την άνοδο του πρωταθλήματος. 

Αρχές του μήνα είχε τοποθετηθεί μέσω social media, για την υπόθεση των Πολωνών διαιτητών που άλλαξαν για τους γνωστούς λόγους πριν το ΑΕΚ-Άρης. Από τότε η τύχη του αγνοείται αναφορικά με τις ποδοσφαιρικές του σκέψεις και παρεμβάσεις. Δεν ξέρει, δεν είδε, δεν άκουσε, είναι πολυάσχολος να κρατά το σακάκι του πρωθυπουργού στα «Δύο Αοράκια», δίνοντας τον προεκλογικό του αγώνα μπας και τον ψηφίζουν οι Ηρακλειώτες. Οποιοσδήποτε κανονικός πολιτικός, θα έπαιρνε το 100% των σταυρών στα ψηφοδέλτια της παράταξής του, με τόσες προκλητικά μεροληπτικές αποφάσεις για αναθέσεις διοργανώσεων αποκλειστικά στην εκλογική του περιφέρεια. Φανταστείτε σε πόση υπόληψη τον έχουν που δεν αισθάνεται σίγουρος για την εκλογή του. 

Κανείς δεν θέλει να τον δει να εμπλέκεται με θέματα που αφορούν το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Τα κάνει… σαλάτα και στα πιο απλά, μην κινδυνεύσουν οι ομάδες μας με αποκλεισμούς απ’ την Ευρώπη για να κάνει το κομμάτι του ένας ανίκανος υφυπουργός. Απλά απορούμε πώς ο νούμερο ένα λάτρης της προβολής και της διαφήμισης του εαυτού του, δεν τολμά να πάρει δημόσια θέση για όσα συνέβησαν στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ζητήματα που ξεπερνούν το ποδόσφαιρο. 

Αναφορικά με τη φούστα στον Μπαλτάκο, δεν είπε το παραμικρό. Λογικά ο γιατρός θα του συνέστησε αφωνία εκείνες τις μέρες και ο ορθοπεδικός να μη χρησιμοποιεί τα δάχτυλά του πληκτρολογώντας κάτι στα social media. Τώρα ποιο είναι το πρόβλημα; Επειδή ώρες μετά τα αίσχη στο ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ, πόσταρε κάτι για πίστα Moto GP στο Ηράκλειο. 

Ικανός είναι να τάξει και χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο νησί, οπότε η πίστα Moto GP δε μας ξενίζει. Απλά, έχει να πει κάτι για τα όσα έγιναν στο «Καραϊσκάκης»; Είδε κάτι που να τον ενόχλησε μήπως; Σε επίπεδο παρουσίας παραγόντων, σε επίπεδο ασφάλειας φιλοξενούμενης ομάδας, αναφορικά με τη συμπεριφορά γηπεδούχων οπαδών και αν υπήρξε προσπάθεια γηπεδούχου ΠΑΕ για να αποφύγει τα έκτροπα; 

Σε οποιαδήποτε γωνιά της Ευρώπης, ακόμη και της πλέον υποδεέστερης, της πλέον διεφθαρμένης, της πλέον φτωχής και εξαρτώμενης από επιχειρηματίες, δεν υπήρχε περίπτωση να μένει άφωνος και άβουλος ο πολιτικός επικεφαλής σε θέματα αθλητισμού. 

Έστω για τα μάτια του κόσμου, δεν προσπαθεί μπας και πείσει τους πολίτες πως δεν εξαρτάται από «φίλους» και υποστηρικτές. Κάνει ακριβώς το αντίθετο, προσπαθεί να πείσει εκείνους πως τους βάζει πάνω απ’ τους πολίτες, πάνω απ’ τη χώρα, πάνω απ’ τον αθλητισμό, πάνω κι απ’ την παράταξή του. 

Αν υφυπουργός αθλητισμού ήταν μια γλάστρα δεν θα έκανε έστω ένα tweet καταδικάζοντας τα αίσχη; Ερώτηση κάνουμε. 

Αν υφυπουργός αθλητισμού ήταν μια γλάστρα, δεν θα έκανε έστω ένα tweet καταδικάζοντας τα αίσχη;