MENU

Κάποτε για να πικάρουν τους φίλους της ΑΕΚ, αυτοί του Ολυμπιακού φώναζαν «πέστε κάτω οε, οε, οε». Τα χρόνια πέρασαν, οι πρακτικές και οι λογικές της ΠΑΕ Ολυμπιακός την έφεραν σε αυτή την κατάσταση που όλοι είδαν στο «Καραϊσκάκης». Αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. 

Η ΑΕΚ που στο συγκεκριμένο γήπεδο την χαρακτήριζαν ως «όχι μεγάλη ομάδα, απλά ομάδα με ιστορία», έβαλε τρία γκολ και λίγα ήταν. Είδε τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να μην ασχολούνται με το ντου των οπαδών τους, αλλά να ρίχνουν μπάλες στον αγωνιστικό χώρο για να δυσκολέψουν τον elite Ιταλό διαιτητή. Και elite και από προηγμένο πρωτάθλημα, αλλά πάλι τους έφταιγε αυτός και όχι η ποδοσφαιρική κατάντια τους, η κατάντια τους σε επίπεδο νοοτροπίας. 

Είναι προφανές πως επιβάλλεται να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Ήδη τιμωρήθηκαν με το να μην τερματίζουν ούτε μέσα στην πρώτη δυάδα ουσιαστικά, σε σεζόν δύο θέσεων στα προκριματικά του Champions League. Δικαιοσύνη θα είναι να χάσουν και την 3η θέση. 

Όλη τη σεζόν πόνταραν στην τοξικότητα, στη δικαιολογία, την ένταση, τον τραμπουκισμό. Όχι στο ποδόσφαιρο, επειδή εκεί δεν μπορούσαν. Τραγικός σχεδιασμός, σπασμωδικές κινήσεις εντυπωσιασμού και «αθώωσης» των διοικητικών λαθών. 

Ακόμη και τώρα που ντροπιάστηκαν με κάθε τρόπο στο «σπίτι» τους, δεν τολμούν να ζητήσουν συγγνώμη απ’ τον κόσμο τους. Να ζητήσουν συγγνώμη απ’ το ποδόσφαιρο. Αυτοί που ειρωνεύονταν, αυτοί που κατηγορούσαν για όλα, αυτοί που τους προσέβαλανμέχρι και σε απάντηση πρόσκλησης εγκαινίων γηπέδου, τους… έβγαλαν τη μάσκα μπροστά στο κοινό τους. Εκείνο που επηρεάστηκε απ’ την απίστευτη τοξικότητα και ακολούθησε τη συμπεριφορά της ιδιοκτησίας-διοίκησης. 

Μαρινάκης και Καραπαπάς ρεζίλευαν το ελληνικό ποδόσφαιρο δίπλα στη γραμμή, οι μπάλες έπεφταν «βροχή» στο γήπεδο, κροτίδες, φωτοβολίδες, χουλιγκάνοι… σουλάτσαραν σε ένα γήπεδο υποτίθεται ασφαλές. Σε γήπεδο «εκκλησία» όπως έλεγαν. 

Εικόνες που μας γυρίζουν σε εποχές σκοταδισμού. Στο ποδόσφαιρο που σιχάθηκε ο κόσμος. Μέχρι και ντου οπαδών, που επιβάλλεται να επιφέρει τεράστια τιμωρία. Η ξεφτίλα ενός οργανισμού που πόνταρε στη δικαιολογία και την τοξικότητα, για να σώσει τον εαυτό της απ’ την αυτοκριτική της ποδοσφαιρικής κατρακύλας. 

Γλίτωσαν όμως. Το «κοίτα πως κατάντησες τον Ολυμπιακό» έπρεπε να δονεί την ατμόσφαιρα. Αλλά αυτοί που έκαναν ντου, «έσωσαν» τη διοίκηση. Στα μάτια όλου του ποδοσφαιρικού πλανήτη, απλά ρεζιλεύτηκαν. Οι εικόνες κάνουν ήδη τον γύρο του κόσμου. Δεν έφτανε ότι είχε διασυρθεί σε 11 εκατομμύρια κόσμο, τώρα το θέαμα έγινε παγκόσμιο. 

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός έξυσε και τον πάτο που είχε πιάσει. Να χαίρεται την κατάντια της. Για αυτό και από εκεί που πριν καθόταν και περίμενε τα εκατομμύρια να έρθουν άκοπα μέσω των ομίλων, τώρα πρέπει να επενδύσει για να μπει στους ομίλους κάποιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης... 

Πώς κατάντησαν τον Ολυμπιακό: Το θλιβερό φινάλε μιας αρρωστημένης κατάστασης