MENU

Αφού έκαναν τον γύρο του κόσμου (Αμερική, Αγγλία, Γερμανία, Αυστραλία), κατέληξαν στην Κύπρο.

Έφαγαν το άκυρο και επέστρεψαν στα πάτρια εδάφη και συγκεκριμένα στον Βόλο για να εισπράξουν –αρχικά- την άρνηση του Μπέου, που προφανώς έχει την δική του ατζέντα και δεν δέχεται την διεξαγωγή του αγώνα.

Εξέτασαν τη λύση του ΟΑΚΑ (που είναι προφανές ότι δεν θέλει να φιλοξενήσει το παιχνίδι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνει ο Αυγενάκης) και επέστεψαν στον Βόλο, χωρίς να γνωρίζουμε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα διεξαχθεί –αν τελικά διεξαχθεί- το παιχνίδι.

Συνθήκες (κατά 90% χωρίς παρουσία φιλάθλων) που θα καθοριστούν από τον Δήμαρχο Βόλου και της αστυνομικής διεύθυνσης Μαγνησίας, η στάση της οποίας, θα υπαγορευθεί από το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως.

Με λίγα λόγια; Το απόλυτο ξενέρωμα! Κατάσταση για την οποία έχει σαφώς ευθύνη η ΕΠΟ (στην οποία καταλογίζω λάθους χειρισμούς που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί), ωστόσο την βασική και κύρια ευθύνη, έχουν όσοι συστηματικά –και με την ανοχή αν όχι την αρωγή της πολιτείας- προσπαθούν να ανατρέψουν την διοίκηση του Τάκη Μπαλτάκου, ευελπιστώντας σε παραίτηση του και σε διορισμό διοίκησης που θα εξυπηρετεί τα σχέδια τους, από ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ.

Εδώ είναι το ζουμί. Επιχειρούν να κάνουν τη ζωή του Μπαλτάκου δύσκολη (ταλαιπωρώντας τόσο τον ΠΑΟΚ όσο και την ΑΕΚ), για να πετύχουν το στόχο τους. Στα παλιά τους τα παπούτσια έχουν γραμμένο το ποδόσφαιρο. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να πάρουν τον έλεγχο της ΕΠΟ. Με κάθε τρόπο και κάθε κόστος.

Αυτό που με εξοργίζει και με ξενερώνει ακόμα περισσότερο, είναι η αδιαφορία της πολιτείας. Η κυβέρνηση παραμένει προκλητικά αδιάφορη με όσα διαδραματίζονται και έχουν σχέση με τον τελικό αλλά και τις συμπεριφορές ιδιοκτητών ομάδων που δυσφήμησαν την Ελλάδα παγκοσμίως, πριν το ΠΑΣΧΑ.

Θεωρώ δεδομένο πως ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζει την κατάσταση η κυβέρνηση θα έχει κόστος. Το ξενέρωμα που προκαλούν οι εξελίξεις με τον τελικό του Κυπέλλου αλλά και η κατάσταση – μπάχαλο που επικρατεί στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, ενοχλεί και επηρεάζει τους Ελληνες. Σαφώς η ακρίβεια, ο πληθωρισμός, οι συντάξεις, οι μισθοί και άλλα σοβαρά θέματα της καθημερινότητας, αποτελούν προτεραιότητα στην ατζέντα του κόσμου που ψάχνει διέξοδο. Και αυτή την διέξοδο, την ευκαιρία για διασκέδαση, την βρίσκει στο αθλητισμό και κυρίως στο ποδόσφαιρο.

Όταν του στερούν την χαρά να απολαύσει το ποδόσφαιρο απαλλαγμένο από χυδαιότητες και τοξικές καταστάσεις, το ξενέρωμα γίνεται μεγαλύτερο και σαφώς επηρεάζει την κρίση των ψηφοφόρων.

Αναφορικά με το τηλεοπτικό συμβόλαιο του ΠΑΟΚ για την επόμενη χρονιά, αναμένονται μεγάλες εκπλήξεις. Το ενδιαφέρον της COSMOTE (χωρίς να έχουν συζητηθεί οικονομικές λεπτομέρειες μεταξύ των δυο πλευρών) θεωρήστε το δεδομένο. Ωστόσο υπάρχει και άλλο ενδιαφέρον και φυσικά, σχετικές σκέψεις στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Η απόφαση θα ληφθεί το καλοκαίρι και θεωρώ σίγουρο ότι ο ΠΑΟΚ θα κινηθεί με τρόπο που θα του επιτρέψει να εισπράξει όσα δικαιούται, διασφαλίζοντας παράλληλα την αντιμετώπιση που του αξίζει και όχι την αντιμετώπιση, που τυγχάνει τα τελευταία χρόνια.

Το απόλυτο ξενέρωμα με τον τελικό!