MENU

Στα όσα φαιδρά έχουμε παρακολουθήσει από το ξεκίνημα και της φετινή σεζόν, προστέθηκε η αντικατάσταση των Πολωνών διαιτητών και ο ορισμός του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδα, στην Κύπρο.

Ωρες – ώρες, θεωρώ ότι αυτά που ζούμε δεν συμβαίνουν στην πραγματικότητα. Θεωρώ πως τα βλέπω, σε σειρά ευφάνταστου σεναριογράφου στο NETFLIX ή σε όνειρα, πάνω σ΄ ένα άβολο κρεββάτι, αμφιβόλου ποιότητας ξενοδοχείο.

Τα δυο νέα επεισόδια, ήρθαν απλά να επιβεβαιώσουν δυο διαπιστώσεις. Την κωμική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Ελληνικό ποδόσφαιρο και φυσικά την πλήρη αδιαφορία της πολιτείας, που όπως έγραψα και πριν από μερικές ημέρες, αφήνει το ποδόσφαιρο στην τύχη του, για να μην «σπάσει» αυγά με κάποιον από τους ιδιοκτήτες των ομάδων.

Τι σημαίνει αυτό; Πως θα έχουμε συνεχώς νέα επεισόδια στην κωμική σειρά που παρακολουθούμε.

Ξεκινώντας από την υπόθεση των Πολωνών διαιτητών, θα συνταχθώ πλήρως με τα 6 ερωτήματα που αναφέρει στην επιστολή της ΠΑΕ Παναθηναικός προς την Super League. Στις 6 ερωτήσεις της ΠΑΕ Παναθηναικός (που δεν έχουν απάντηση), αποτυπώνεται ο τραγέλαφος που βιώσαμε το Σαββατοκύριακο.

Προχωρώ με τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Η υπόθεση εξελίσσεται σε φιάσκο. Δεν μπορώ να αντιληφθώ πως έφερε το θέμα διεξαγωγής του τελικού στην Ε.Ε. της ΕΠΟ ο πρόεδρος της, χωρίς να έχει εγγυήσεις από την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, για την διεξαγωγή του αγώνα.

Και ο πιο αδαής, γνωρίζει ότι για την διεξαγωγή ενός τέτοιου αγώνα, απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της αστυνομίας. Στην προκειμένη περίπτωση, απαιτούνται, η σύμφωνη γνώμη τόσο του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως της Κύπρου, όσο και του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η αλφαβήτα δηλαδή. Ναι, να γίνει ο τελικός στην Κύπρο. Με ποιους όρους; Με ποιες προϋποθέσεις; Με ποιο σχέδιο για την ασφάλεια των 2 αποστολών και κυρίως των χιλιάδων οπαδών των 2 φιναλίστ που θα ταξιδέψουν στην Μεγαλόνησο;

Δεν υπήρχε απολύτως καμία απάντηση σε κανένα από τα ερωτήματα που αναφέρω κι όμως, αποφασίστηκε να διεξαχθεί ο τελικό στην Λευκωσία. Δεν έχω απολύτως τίποτα με την Κύπρο. Το θέμα μου δεν είναι η Κύπρος αλλά η ανευθυνότητα με την οποία επιλέχθηκε ως έδρα του φετινού τελικού.

Οι ευθύνες βαραίνουν τόσο τον πρόεδρο της ομοσπονδίας όσο και τον εκτελεστικό διευθυντή. Δεν μπορεί να λαμβάνονται αποφάσεις που αφορούν δυο ομάδες και τους εκατοντάδες χιλιάδες οπαδούς τους, στο πόδι. Γιατί κακά τα ψέματα, η απόφαση ελήφθη στο πόδι, γεγονός που αποδεικνύεται από την έλλειψη σχεδίου. Ενός προσχεδίου έστω, που θα υπήρχε αν η σύσκεψη που αναμένεται να πραγματοποιηθεί με τις αρχές στην Κύπρο, πραγματοποιούνταν πριν ληφθεί η απόφαση για την Λευκωσία.

Ενδεχομένως να υπάρχουν ευθύνες και στην ΚΟΠ, για την απόφαση να ανάψει το πράσινο φως (χωρίς να έχει διερευνήσει τις προθέσεις των αρμόδιων αρχών) στην ΕΠΟ για να ορίσει τον τελικό της φετινής διοργανώσεις στην Λευκωσία. Αυτό όμως, μου είναι αδιάφορο. Το θέμα μας δεν είναι η ΚΟΠ. Το θέμα μας είναι τα δεδομένα που εξέτασε η ΕΠΟ, πριν αποφασίσει να ρίξει στο τραπέζι την λύση της Κύπρου.

Ειλικρινά με ξεπερνά η κατάσταση. Απλά πράγματα στο δικό μου μυαλό, κι όμως δεν έγιναν. Γι αυτό γράφω για την αλφαβήτα. Ένα προσχέδιο με την σφραγίδα των αρχών της Κύπρου και της αστυνομίας, θα είχε λύσει το θέμα, πριν αυτό δημιουργηθεί. Γιατί τώρα, σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθεί ο τελικός στην Λευκωσία, θα πρέπει να αποζημιωθούν όσο βασιζόμενοι στην επίσημη ανακοίνωση της ΕΠΟ, έσπευσαν να κλείσουν τα εισιτήρια τους για την Μεγαλόνησο.

Δεν ξέρω ποια θα είναι η τύχη αυτού του τελικού. Ούτε καν αν θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαίου ή σε διαφορετική ημερομηνία. Όπως δεν ξέρουν και στην ΕΠΟ. Κι αυτό είναι το πιο τραγικό.

Η άνετη νίκη επί του Βόλου την Κυριακή στην Τούμπα, επανάφερε την ηρεμία στον οργανισμό του ΠΑΟΚ. Η εξέλιξη της 4ης αγωνιστικής των play off, επιβεβαίωσε αυτό που υποστηρίζω από την έναρξη της διαδικασίας. Ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να βγάζουμε συμπεράσματα, με δεδομένη την μικρή βαθμολογική απόσταση των ομάδων μεταξύ τους. Μικρή, διότι όπως έχω εξηγήσει, σε κάθε αγωνιστική υπάρχουν ντέρμπι, τα αποτελέσματα των οποίων αλλάζουν τις ισορροπίες.

Εχει δρόμο μπροστά του το πρωτάθλημα και δεν χωρά καμία πρόβλεψη για την τελική κατάταξη. Όλα είναι ανοιχτά και όποιος έχει αμφιβολίες, μπορεί να ρίξει και γρήγορη ματιά στο πρόγραμμα των 6 αγωνιστικών που ακολουθούν μέχρι το τέλος.

Το Ελληνικό ποδόσφαιρο σε σειρά του NETFLIX