MENU

Λίγες ώρες πριν την συνάντηση στην ΕΠΟ για το ποδόσφαιρο, ο Λευτέρης Αυγενάκης έγραψε: «Η ομαλή διεξαγωγή των play off είναι αδιαπραγμάτευτη. Για τη διοργάνωσή τους η Πολιτεία διασφαλίζει όσα ο εποπτικός της ρόλος επιτάσσει, σε συνεργασία με τις ΠΑΕ…».

Λίγες μέρες πριν τα play off ο Τάκης Θεοδωρικάκος είχε συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη με τις «μεγάλες» ΠΑΕ, την αστυνομία και τον Αυγενάκη για να κάνει προεκλογική ομιλία. Σκοπός της συνάντησης, ήταν η προσπάθεια για ασφάλεια και ομαλή διεξαγωγή των αγώνων κατάταξης του πρωταθλήματος.

Έγιναν όσα έγιναν στην ΕΠΟ. Πρωταγωνιστές τραμπουκισμών, ύβρεων και ντροπιαστικών πράξεων, ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Κώστας Καραπαπάς. Αυτός που είναι υπεύθυνος για την προστασία των πολιτών και ο πολιτικός επικεφαλής του αθλητισμού, ή δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι έγινε, ή απλά πίνουν νερό και κοιτούν τον ουρανό. Αποφεύγοντας κάθε εμπλοκή που θα χρειαστεί να εναντιωθεί με τον… φίλο τους τον Βαγγέλη και τον συνομιλητή τους, Κώστα.

Εκτός αν θελήσουν να πάρουν ανοιχτά θέση υπέρ αυτών των πρακτικών, που θα είχε το ενδιαφέρον της ως κίνηση. Τουλάχιστον δε θα κρύβονταν πίσω από σιωπή που απλά δείχνει ακριβώς αυτό: Δεν έχουν τη δύναμη να κάνουν το παραμικρό, απέναντι στη συγκεκριμένη πλευρά.

Η Ελλάδα το 2023, λειτουργεί κυβερνητικά δικαιώνοντας αυτό που φώναζαν στον Ολυμπιακός. Λέγοντας πως είναι κράτος. Δεν μπορεί να εκλάβει κανείς διαφορετικά, την απόλυτη απουσία αντίδρασης σε ένα ευνομούμενο τόπο υποτίθεται. Ο οποίος έχει κανόνες και προστατεύει τους πολίτες του. Πάλι υποτίθεται.

Ο Αυγενάκης μετά και τα λόγια Μαρινάκη έχει να ασχοληθεί με τα όνειρα της πρωθυπουργίας του προφανώς. Από μόνη της αυτή η αναφορά όσο… γουστόζικη κι αν είναι, έπρεπε να τον έχει οδηγήσει σε παραίτηση. Βέβαια Αυγενάκης κι ευθιξία, βαδίζουν παράλληλα, δε συναντήθηκαν ποτέ. Δε θα συνέβαινε τώρα.

Βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και η κυβέρνηση μέσω των συγκεκριμένων στελεχών της και την απόλυτη απραξία της στους τραμπουκισμούς και τις πράξεις που δυναμιτίζουν το ποδόσφαιρο και τη χώρα την ίδια, στέλνει μήνυμα στους πολίτες. Λειτουργεί για… χαϊδεμένα παιδιά, λειτουργεί για τους «φίλους» της και ας κάνουν ότι θέλουν. Έχουν το ακαταλόγιστο.

Η ανομία ποτέ δεν οδήγησε σε καλά αποτελέσματα όμως. Αυτά είναι που τρομάζουν. Γιατί κοινωνικά ο τόπος είναι… καζάνι που βράζει. Τα γκάλοπ είναι στα φόρτε τους, ας κάνουν ένα για να διαπιστώσουν πως βλέπει ο απλός πολίτης όσα έγιναν στην ΕΠΟ. Ας ρωτήσουν τη γνώμη τους για τον Αυγενάκη. Για την αποτελεσματικότητα του Θεοδωρικάκου.

Μπας και πάρουν χαμπάρι τι γίνεται στην χώρα που κυβερνούν. Αυτή τη στιγμή το μήνυμα που έστειλαν με την ανοχή και την συνυπευθυνότητα ουσιαστικά, λόγω των εξαιρετικών σχέσεων που δίνουν ώθηση σε τέτοιες συμπεριφορές, είναι πως όποιος γουστάρει μπορεί να βρίζει δημοσιογράφους. Μπορεί να φτύνει και να πετά αντικείμενα σε κάποιον με τον οποίο διαφωνεί.

Μπορεί να πάρει μια φούστα να τη ρίξει στα μούτρα συνομιλητή του και μετά αντί να τρέχει να κρυφτεί, να καυχιέται κιόλας με καμάρι. Αλήθεια, αν ένας βουλευτής της αντιπολίτευσης είχε μια φούστα στη βουλή και την έριχνε στο πρόσωπο του Λευτέρη Αυγενάκη, θα είχε συνέπειες; Αν ναι, γιατί; Κυρίως, γιατί θα ενοχλούσε τον υφυπουργό κάτι τέτοιο; Τώρα που συνέβη στον Μπαλτάκο με πρωταγωνιστή τον Καραπαπά, δεν τρέχει και τίποτα. Άρα, γιατί να είναι πρόβλημα αν συμβεί στον ίδιο;

Το τρομακτικό δεν είναι το ίδιο το γεγονός. Το τρομακτικό για την Ελλάδα την ίδια και όχι απλά το ποδόσφαιρο, είναι η σιωπή των αρμοδίων. Οι οποίοι είναι λαλίστατοι και ιδιαίτερα ενεργοί όταν χτυπήσει τα δάχτυλά της η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Σαν πειθήνια όργανα. Τώρα, σιωπή. Ίσως γι’ αυτό μια μέρα να γίνουν και πρωθυπουργοί…

Αυγενάκης και Θεοδωρικάκος συνεχίζουν να είναι εξαφανισμένοι
EVENTS