MENU

Τελικά τα όσα διαδραματίστηκαν είναι πηγή έμπνευσης για ιλαροτραγωδία και παρότι δεν είναι Καθαρά Δευτέρα ο αθλητικός εισαγγελέας πετάει χαρταετό.

Θα πιάσω τον σημερινό τραγέλαφο, από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος κατά την άφιξη του στην ΕΠΟ, και συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο, Κώστα Καραπαπά, άφησε τον τελευταίο να προπορευτεί πλησίασε τους εκπροσώπους του Τύπου και απευθυνόμενος σε αυτούς με ύφος πολλά βαρύ είπε: «Όλα τα σκατά μαζεμένα». Απ' όσο ξέρω κανείς εκ των συναδέλφων μου δεν αντέδρασε, πράγμα το οποίο δεν θεωρώ παράλογο με δεδομένο ότι όπως λέει και ο Βασίλης Παπαθεοδώρου, παλικάρια αυξημένης σωματικής διάπλασης είχαν ακροβολιστεί σε όλη την περιοχή.

Σχεδόν δώδεκα ώρες μετά, παρότι το συμβάν έχει καταγραφεί στις κάμερες το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων δεν έχει πάρει θέση. Η σιωπή της ΕΣΗΕΑ, από τη δική μου οπτική πάντα, πληγώνει περαιτέρω την ήδη πληγωμένη ελληνική δημοσιογραφία, που βρίσκεται στην 108η θέση αναφορικά με την ελευθεροτυπία.

Είναι πληγή στην ελευθεροτυπία και τη δημοκρατία ένας από τους πλέον επιφανείς επιχειρηματίες, ο οποίος τυγχάνει να είναι καναλάρχης και εκδότης όχι μόνο να αντιμετωπίζει αλλά και να απευθύνεται στους εκπροσώπους του Τύπου κατ΄αυτόν τον τρόπο. Σε κάθε περίπτωση βέβαια η συμπεριφορά του αυτή αντικατοπτρίζει επ' ακριβώς και την ποιότητα του ανθρώπου απέναντι σε εργαζόμενους, που βρίσκονται εκεί για να προβάλουν τις... θέσεις του. Αν η βία είναι θέση.

Δεν θα μείνω στη... φιλική συμβουλή του προέδρου του Ολυμπιακού προς τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη, «Μην βρίζεις τον Αυγενάκη γιατί μπορεί να τον δεις και πρωθυπουργό», αφού δεν επιθυμώ να υπεισέλθω στα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας. Πάντως, όσο και να θες να το προσπεράσεις ενόψει της επερχόμενης ήττας της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες εκλογές, βγάζει είδηση... και προφανώς ο Βαγγέλης Μαρινάκης δείχνει διατεθειμένος σε περίπτωση εσωκομματικών εκλογών να στηρίξει τον πειθήνιο Υπουργό.

Παρότι κανείς θα πίστευε ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήτο ο απόλυτος πρωταγωνιστής της εν λόγω συνάντησης τα φώτα έκλεψε λίγο πριν πέσει η αυλαία του θεάτρου του παραλόγου, ο αντιπρόεδρος των «ερυθρολεύκων», Κώστας Καραπαπάς. Ο τελευταίος λίγο προτού αποχωρήσει από την ΕΠΟ, με ύφος ανάλογο με του προϊσταμένου του, με προφανή σκοπό να μειώσει τον ανδρισμό του προέδρου της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκου του πέταξε μία φούστα στη μούρη και τον αποκάλεσε μουν@@@νο.

Αφήνω στην άκρη ότι το 2023 ο Κώστας Καραπαπάς θεωρεί ότι οι γυναίκες, οι παρενδυτικοί και οι ομοφυλόφιλοι είναι κατώτεροι από τους άνδρες, όπως και το ότι θεωρεί τη δική του συμπεριφορά «αντρίκεια», μένω με αποστροφή στο γεγονός ότι σε μία συνάντηση που θα μπορούσαν να τεθούν οι βάσεις για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου, το οποίο κατά γενική ομολογία φέτος είναι από τα πιο ενδιαφέροντα των τελευταίων 10 και πλέον χρόνων, οι δύο κύριοι παρέστησαν με σαφή σκοπό να δυναμιτίσουν το κλίμα προάγοντας τη βία.

Ένα χρόνο μετά τη στυγνή δολοφονία του Άλκη Καμπανού και ενώ η δίκη βρίσκεται εν εξελίξει, οι κύριοι Μαρινακης και Καραπαπάς εκπροσωπώντας ότι πιο χυδαίο, ποταπό και βδελυρό μπορεί να έχει σχέση με τον αθλητισμό, δεν υποκίνησαν τη βία με την συμπεριφορά τους, δολοφόνησαν κάθε έννοια ευ αγωνίζεθαι και ευγενούς άμιλλας, ντροπιάζοντας τον σύλλογο τον οποίο εκπροσωπούν, -δεν τους ανήκει- και οφείλουν να σέβονται την ιστορία του.

Και παρόλ' αυτά ο αθλητικός εισαγγελέας, κύριος Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος παραμένει άφαντος, ωστόσο εν αντιθέσει με τους στίχους του γνωστού άσματος στη δική του αμαρτία δεν είμαστε όλοι απαρτία...

Γεια σου κυρ Εισαγγελέα! Στη δική σου αμαρτία ΔΕΝ είμαστε όλοι απαρτία
EVENTS