MENU

Συνάντηση Μπένετ με Αλαφούζο, Μελισσανίδη, Μαρινάκη και Σαββίδη. Είτε από κοντά, είτε τηλεδιάσκεψη, είναι μεγάλη υπόθεση και κάτι μη συνηθισμένο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αρκεί να υπάρχει επιτέλους κοινός παρονομαστής. Το καλό του αθλήματος, η ηρεμία στο πρωτάθλημα για να κυλήσουν όλα ομαλά μέχρι το τέλος. 

Αυτονόητα ο Μπένετ πρέπει να κάνει τη δουλειά του, να έχει το καλύτερο και σιγουρότερο αποτέλεσμα απ’ την πλευρά των διαιτητών που φέρνει απ’ το εξωτερικό. Απ’ την άλλη, οι ιδιοκτήτες προφανώς κι έχουν στο μυαλό τους το συμφέρον των ομάδων τους. Μέσω του καλού του αθλήματος, κερδισμένοι θα βγουν. Θεωρητικά τουλάχιστον, θα έχουν την βεβαιότητα πως η επένδυσή τους θα αποδώσει σύμφωνα με τη δουλειά της. Όχι σύμφωνα με τα θέλω κάποιου άλλου… 

Η ευκαιρία είναι σημαντική. Μπορεί να ελπίζει ο κόσμος; Ήδη τα μηνύματα δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα. Η κοινή επιθυμία του καλού του αθλήματος, δεν είναι κάτι που μοιράζονται οι πάντες όπως αποδεικνύεται. Πριν καν αρχίσει αυτή η σύσκεψη, οι… εκρήξεις τοξικότητας άρχισαν. 

Ο Μαρινάκης ως πρόεδρος της λίγκας εξέδωσε ανακοίνωση για να παραπονεθεί που δε θα είναι Άρης και Βόλος στη συνάντηση. Ειδικά αναφορικά με τον πρώτο, το παράπονο αφορά δηλαδή για τη μη συμμετοχή μιας ΠΑΕ της οποίας ο ιδιοκτήτης ανακοίνωσε πως θα είναι στο εξωτερικό και δεν είναι διατεθειμένος να στείλει εκπρόσωπο. Απλά κάτι έπρεπε να ειπωθεί για να φανεί η τοξικότητα, να συνεχιστεί το σόου που δε σταματά απ’ την συγκεκριμένη πλευρά εδώ και μήνες. 

Το ζητούμενο αυτή τη στιγμή, δεν είναι να δοθούν εξηγήσεις για το τι έγινε στο παρελθόν. Ζητούμενο είναι να βρεθούν λύσεις και μάλιστα οι καλύτερες δυνατές, για το σήμερα και το αύριο του πρωταθλήματος. Δεν «παίζονται» τα συμφέροντα του Ολυμπιακού σε ένα τραπέζι. Κρίνεται η ομαλή διεξαγωγή με τους καλύτερους δυνατούς όρους, ενός πρωταθλήματος που είναι συναρπαστικό. 

Είναι προφανές πως η πλευρά του λιμανιού πάει με διάθεση πολεμικής, να κάνει το δικό της σόου για να υπάρξουν μετά τα… ρεπορτάζ στα Μέσα της προπαγάνδας, που θα αποθεώνουν για το πόσο τους «ρεζίλεψε» όλους ο πρόεδρος, γιατί οι… κακοί θέλουν τον Ολυμπιακό μακριά απ’ τους τίτλους. 

Συνηθισμένες καταστάσεις στο ποδόσφαιρο με τη συγκεκριμένη πλευρά. Τον Κλάτενμπεργκ αρχικά τον στήριζαν, μετά έγιναν οι μεγαλύτεροι πολέμιοί του, φτάνοντας τελικά να τον αποθεώνουν και να τον θεωρούν ιδανικό στο να «τρέξει» την επαγγελματική διαιτησία. 

Ο Βόλος για τον οποίο τώρα… κόπτεται που δεν κλήθηκε στη συνάντηση, είναι η ίδια ομάδα που κατηγορούσαν μετά τα παιχνίδια της με τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ. Η… κωλοτούμπα, είναι συνήθης τακτική. Εδώ όμως δεν είναι επικοινωνιακή πολιτική με δηλώσεις στελεχών της ΠΑΕ του λιμανιού. Εδώ είναι μια συνάντηση κορυφαίων επιχειρηματιών, για να βρεθεί μια λύση. 

Αν έστω κι ένας δεν βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος, τότε τσάμπα και βερεσέ θα χαλάσουν το χρόνο τους που προφανώς είναι και πολύτιμος. Η συνάντηση εξαρτάται ξεκάθαρα απ’ τα ποσοστά τοξικότητας που θα θελήσει να διοχετεύσει ο Ολυμπιακός. Όπως συμβαίνει πάντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. 

Διάθεση για λύσεις χρειάζεται, όχι ευκαιρία επίδειξης τοξικότητας