MENU

Τι δήλωσε πριν από λίγο ο Κυριάκος Κυριάκος; «Υπάρχει συγκεκριμένη προκήρυξη από την ΕΠΟ και συγκεκριμένα γήπεδα τα οποία προβλέπονται. Η προκήρυξη αναφέρει Βόλο ή εξωτερικό. Αυτή είναι η θέση του ΠΑΟΚ».

Είπε κάποιο ψέμα το μέλος της διοίκησης του ΠΑΟΚ; Όχι βέβαια. Αυτά αναφέρει η προκήρυξη για τον τελικό του κυπέλλου. Είτε λοιπόν θα διεξαχθεί στο εξωτερικό είτε στο Πανθεσσαλικό. Με βάση λοιπόν και τη δήλωση του κ. Κυριάκου το πιθανότερο είναι πως θα προκύψει επιθυμία και των δύο Δικεφάλων να διεξαχθεί ο τελικός του κυπέλλου στο Βόλο αφού η ΑΕΚ (που έχει το προβάδισμα πρόκρισης μετά το 3-0 επί του Ολυμπιακού) δεν δείχνει ζεστή για εξωτερικό.

Τι δήλωσε χθες ο Αχιλλέας Μπέος; ««Όχι, δεν θα δώσουμε το γήπεδο για τον τελικό. Ποιος είναι ο λόγος που δεν θα το δώσουμε; Στον τελικό λογικά θα είναι ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ. Εγώ δεν είμαι διατεθειμένος να κάνω την πόλη μου πεδίο μάχης. Να το ξεκαθαρίσω αυτό… Γενικά είμαι υπέρ του να γινόταν ο τελικός στον Βόλο αλλά όχι υπό τις υπάρχουσες συνθήκες. Στο γήπεδο, με τις γνώσεις που έχω, μπορώ να εξασφαλίσω ότι δεν θα ανοίξει μύτη, την πόλη πως να την προφυλάξω; Να δίνουν ραντεβού θανάτου και να γίνουν πεδία μαχών έξω από το Δημαρχείο και στην παραλία. Σ’ αυτή την περίπτωση θα έρθουν και από τις δύο πλευρές φίλαθλοι, οπότε καταλαβαίνετε τι θα γίνει. Εμείς παίρνουμε αποφάσεις για το συμφέρον της πόλης».

Εχει κάπου άδικο ο Μπέος για τους φόβους που δημόσια εξέφρασε; Πόσο μακρινό είναι το 2017 όταν το Πανθεσσαλικό μετατράπηκε σε πεδίο μάχης και οπαδοί των δύο ομάδων «έπαιζαν» με μαχαίρια στην πεζογέφυρα; Ένας τελικός ντροπής που δεν φεύγει από το μυαλό κανενός.

Ο Μπέος είναι αισιόδοξος ότι στο γήπεδο δεν θα συμβεί το παραμικρό, αλλά τρέμει όσα μπορούν να γίνουν στους δρόμους της πόλης. Έχει άδικο; Είναι υπερβολικός; Βγάζει φόβους από το κεφάλι του και μιλάει για γεγονότα που στην Ελλάδα δεν έχουμε ξαναδεί; Όχι βέβαια.

Που καταλήγουμε; Εάν ένας δήμαρχος και πρόεδρος ΠΑΕ λέει ότι μπορεί «να εξασφαλίσει» ότι στο γήπεδο «δεν θα ανοίξει μύτη» αλλά αδυνατεί, προφανώς, να εγγυηθεί κάτι αντίστοιχο για τους δρόμους της πόλης, αυτό παραπέμπει κατευθείαν στην ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. Δεν είναι ευθύνη του (κάθε) Μπέου η διασφάλιση της τάξης και η ψυχική γαλήνη των πολιτών κατά τη διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα. Είναι ΕΥΘΥΝΗ και ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του κράτους και της Ελληνικής Αστυνομίας. Είναι επίσης, ευθύνη των ΠΑΕ για το ΠΟΥ, σε ΠΟΙΟΥΣ, θα πάνε τα εισιτήρια. Όμως το τελευταίο δυστυχώς έχουμε διαπιστώσει –κι αυτό αφορά ΟΛΕΣ τις μεγάλες ΠΑΕ- ότι δεν μπορούν να το διασφαλίσουν. Με θλιβερά αποτελέσματα.

Μπαίνουμε στη θέση του Κ. Κυριάκου. Πολύ λογικό είναι να θέλει ο ΠΑΟΚ να τηρηθεί η προκήρυξη του κυπέλλου και αν ο τελικός διεξαχθεί στον ελληνικό χώρο να γίνει στο Πανθεσσαλικό.

Μπαίνουμε όμως και στη θέση του Αχ. Μπέου. Να βάλει τη πόλη του σε κατ΄οίκον περιορισμό την ημέρα του τελικού; Να μην κυκλοφορεί κανείς στους δρόμους μη τυχόν και πέσει επάνω σε «αντιμαχόμενες ομάδες» οπαδών; Να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους οι κάτοικοι στη… Λάρισα για να μην τους τα τσακίσουν στους πλακωμούς;

Ο Βόλος είναι μία από τις ωραιότερες πόλεις της Ελλάδος. Υπέροχη εκδρομή είτε από την Αθήνα είτε από τη Θεσσαλονίκη. Να πας, να ευχαριστηθείς φαγητό, τσιπουράκι, καφέ, να κάνεις τη βόλτα σου δίπλα στη θάλασσα και να καταλήξεις στο γήπεδο για να δεις την αγαπημένη σου ομάδα. Όλα αυτά υπό κανονικές συνθήκες και με κανονικούς οπαδούς, όπως είναι η συντριπτική πλειονότητα όσων ΠΑΟΚκσήδων και ΑΕΚτζήδων θελήσουν να πάνε στο Πανθεσσαλικό.

Το πρόβλημα είναι η συνηθισμένη «μειονότητα». Η οποία έδωσε τα διαπιστευτήριά της και το 2017. Πως λοιπόν ο Μπέος, κάθε Μπέος, θα αφήσει την πόλη του έρμαιο γνωρίζοντας ότι το κράτος μας μπορεί να την «προστατεύσει» ΜΟΝΟ στα λόγια ουχί στα έργα;

Γι' αυτό λέω πως όταν η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ χτυπάει κόκκινο τότε η «λύση εξωτερικό» μοιάζει περισσότερο με «μονόδρομο στο αδιέξοδο» παρά με «εξαγώγιμη γιορτή».

Έχει δίκιο ο ΠΑΟΚ, αλλά δίκιο έχει κι ο Μπέος!
EVENTS